Andet

Vinterlege for Udviklingshæmmede

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Links

Ideen med Vinterlege for udviklingshæmmede, er en aktiv ferie i sneen i trygge rammer i nærheden af hotel og lejligheder.

Uanset handicap, får du mulighed for mange sportslige og personlige udfordringer samt oplevelser med ligesindede fra hele Danmark. Vi er aktive i sneen om dagen hvor deltagerne har mulighed for at stå på langrend, alpin, snowboard og kælk. Er man ikke til ski og kælk tilbydes der andre aktiviteter fx Biski, snesko, tur med snescooter og varm kano ved bålet.

Om aftenen er der mulighed for at deltage i fx banko, afterski eller gallafest hvor hygger og synger med når husorkestret spiller op til dans.

Det er muligt at deltage som gruppe, familie, rejs-selv eller kør-selv og vi har deltagere fra hele Danmark og et lille hold fra Grønland.

Bestyrelsen og hjælpere - også kaldet Blåjakker - er frivillige fra hele landet og vi står sammen med norske instruktører klar til at hjælpe, give instruktioner, udfordre ved aktiviteterne, lave sneboldskamp, give kram og danse om aftenen.

Foreningen Vinterlege for Udviklingshæmmede fylder 30 år i 2020 og afholdes på Beitostølen i Norge.


LIGNENDE SAGER

Diabetesforeningen
En god ven med diabetes: Lasse og Magnus (billedet) har begge to type 1-diabetes. De mødtes gennem Diabetesforeningens ung til ung-netværk. Her hjælper unge, der har haft type 1-diabetes i flere år, andre børn og unge til et godt liv med diabetes.
Forsvundne personer
Forsvundne personer hjælper pårørende i hele Danmark når pårørende står i deres livs krise og mangler en af deres kære. De efterlyser, eftersøger og støtter pårørende hele vejen. Sammen er vi stærkest.
Hejlskovs Venner
Hejlskovs Venner er en forening af frivillige, der er tilknyttet Plejecenter Hejlskov. Foreningens formål, er at hjælpe med, at give beboerne et bedre og aktivt liv, da livet skal leves - hele livet.
Læger uden Grænser
Læger uden Grænser yder akut medicinsk nødhjælp til de mest udsatte mennesker under krige, konflikter, naturkatastrofer, epidemier, sult og fattigdom. Samtidig kæmper vi for bedre adgang til livsvigtig medicin.
Odsherred Zoo Rescue - dyrevelfærd - redning af udrydningstruede dyrearter
Fonden Odsherred Zoo Rescue er Danmarks eneste rescue center for eksotiske dyr. Centeret har over 600 dyr, og modtager dyr, som har levet et dårligt liv andre steder og som har brug et ny hjem.
Rul og Rejs: Jysk rejseklub for fysisk handicappede
Foreningen "Rul og Rejs : jysk rejseklub for fysisk handicappede" er stiftet af en lille gruppe folk, som på frivillig basis arrangerer en årlig ferietur for medborgere med et væsentligt fysisk handicap.
Stop spild lokalt
Bekymringer fjernes for en stund. Sultende maver bliver til mætte maver. Sammenhold skabes og venskaber mødes i Stop Spild Lokalt.
TEAM FRED
TEAM Fred er et målrettet tennis – og padel træningssprogram for specialskoler for børn med autisme, ADHD og andre særlige behov og giver børnene en god og tryg introduktion til idrættens verden, så de på sigt kan blive aktive i en idrætsforening.
Troopers For Charity
Troopers For Charity er et fællesskab for voksne og børn stiftet af Star Wars entusiaster i august 2017. I Troopers For Charity er de gode gerninger, de gerninger der kommer fra hjertet.