Væresteder

VeteranHaven

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Mange med PTSD, sygeligt stress, psykisk lidelse eller et fysisk handicap mangler indhold i livet. Resultatet er isolation, ensomhed, svært med at finde ro, søvnproblemer, manglende selvtillid og en følelse af ofte at blive misforstået og mistænkeliggjort.

Løsningen på det problem er naturen og VeteranHaven. René Pamperin, der selv er veteran og daglig ansvarlig i haven, fortæller:
”Jeg har noget at stå op til hver morgen, kroppen bliver brugt, jeg skal være kreativ og får genoptrænet min hjerne. I haven føler jeg mig tryg, sikker og afslappet. Jeg bestemmer selv, hvad jeg vil lave, og hvordan jeg vil løse udfordringen, og jeg tager altid udgangspunkt i, hvordan jeg har det den pågældende dag. Det hele sker i mit eget tempo, uden fast arbejdstid og uden deadlines - det er den rummelighed, vi har brug for.

Jeg skaber noget, jeg kan være stolt af, som giver mig selvtillid, indhold og mening med livet. Derfor er arbejdet i haven godt for mit helbred. De negative tanker om sygdom forsvinder, jeg får ro i sindet, og har ikke længere selvdestruktive tanker. Nu sover jeg godt om natten, og tager ikke længere sovemedicin.

Jeg kender ingen andre metoder til at stresse så godt af, som det at være ude i haven og bruge mig selv. Den effekt ønsker jeg at dele med andre. Jeg startede projektet som en hjælp til mig selv, og nu er jeg klar til at hjælpe andre. Det er det vores projekt, VeteranHaven handler om!”

LIGNENDE SAGER

Værestedet DRYS IND
Selvejende værested på Amager, der hele året rundt åbner døren for ensomme ældre, der har brug for et fællesskab og et lille puf til omfavne livet.
Netværkshuset Q-værk
Netværkshuset Q-værk hjælper voldsramte kvinder og deres børn med at befri sig fra volden og få det gode liv, de ønsker sig. Vi er et tilbud til de mange, der ikke har et sted at gå hen, når de ønsker at bygge et nyt liv efter mange år med vold.
Værestedet X-House, Esbjerg
X-House, er Esbjergs bedste og vigtigste værested for tidligere misbrugere. Vi tilbyder samtaler, relationer og stabilitet. Stedet er uundværlig for alders gruppen 18+.