Projekter

Vaskeriet - en øvebane for udviklingshæmmede

Links

Vaskeriet - en øvebane for udviklingshæmmede er en almennyttig foreningen og ikke et helt almindeligt vaskeri. For hos dem er det udviklingshæmmede du møder, når du afleverer dit vasketøj.

Vaskeriet er en øvebane for udviklingshæmmede, der gennem deres arbejde udvikler mod, evner og drømme til at finde sig tilrette og trives på en arbejdsplads. Sidst, men ikke mindst er Vaskeriet et fællesskab, der knytter bånd mellem beboerne i boligforeningen, bygger bro over fordomme og modvirker ensomhed.

Vaskeriet har lånt/lejet to vaskemaskiner i Søvangens fællesvaskeri og Vaskeriet er blevet et naturligt mødested for afdelingens beboere, uanset om de bruger deres vaskeservice eller selv ej. Vaskeriet laver ca. 72 kopper kaffe, hver gang de er i fællesvaskeriet og fællesskabet hjælper nu hinanden med stort og småt.
Vaskeriet henter og bringer også vasketøjet for dem der ikke kan selv. De har altid tid til en snak og en kop kaffe og til at give en hjælpende hånd, hvis det er nødvendigt. Mange udsatte og ældre har stor glæde af besøgene fra Vaskeriet og glæder sig til at de kommer. Vaskeriet skaber mangfoldighed og inklusion i praksis og viser på allerfineste vis, at alle har ressourcer de gerne vil bidrage til fællesskabet med.

Fællesskabet i Søvangen er nu så stort, at det er ved at vokse ud af fællesvaskeriet. Derfor har Vaskeriet et ønske og en drøm om, at udvide til et nærtliggende butikslokale. Her vil der være plads til at de kan spise frokost med de ensomme der ingen steder har at gå hen og drømmen er også at Vaskeriet kan blive et lokalt mødested for beboerne i Søvangen og for hele lokalområdet.

Istandsættelsen af de nye lokaler er imidlertid en ordentlig økonomisk mundfuld for Vaskeriet. En økonomisk håndsrækning vil derfor gøre en kæmpe forskel for alle.
Vaskeriet ER en Hjertesag der både fortjener et skulderklap og anderkendelse. Den særlige tilgang i Vaskeriet inspirerer til nye tilgange i resten af Aarhus Kommune og rundt omkring i hele landet og skaber livsglæde og handlemod hos alle involverede. Vaskeriet insisterer på, at give fællesskaber værdi og at give alle værdi i fællesskaberne. Den gode historie og det konkrete eksempel baner vejen for mere af samme skuffe, fordi resultaterne er så tydelige, og fordi de er skabt med kærlighed og sund fornuft.

Hvis du vil hjælpe Vaskeriet lidt på vej så giv dem en stemme.


LIGNENDE SAGER

Kembujeh School Friends
Under Kembujeh School Friends (KSF) som har til formål at hjælpe børn og unge til en uddannelse i Gambia, er etableret J. Kastrup Skills Training Center (JKSTS). JKSTC startede i 2016, og opføres og drives alene ved donationer og sponsorater.
Team Fred
Team Fred er et nyt tennisprojekt i Virum-Sorgenfri Tennisklub, der hjælper børn med autisme og andre psykiske udviklingsvanskeligheder med komme i gang med tennis. Formålet med projektet er, at børn med autisme og andre psykiske udviklingsvanskeligheder også skal være en del af et fællesskab i en sport, hvor træningen kan tilpasses børnenes individuelle behov.