Hjemløse & socialt udsatte

Varmestuestrik.dk

Jeg vil gerne indstille Varmestuestrik.dk til at blive Årets Hjertesag med den begrundelse at det involverer mange mennesker, der yder en indsats til det meningsfyldte arbejde, det er at hjælpe andre med at holde varmen.

  • Vi indsamler garn – et stort antal personer afleverer hvert år deres overskudsgarn i vished om at det kommer til nytte.
  • Blandt vores strikkere er der folk, som er ude af stand til at deltage i mange ting, af fysiske eller psykiske årsager. En del vil gerne strikke men har ikke nogen at strikke til. De er glade for at deres arbejde bliver værdsat. For mange af dem er det sociale samvær i strikkeklubberne af stor betydning og begejstringen for at vælge garn til sit næste projekt, uden at skulle tænke på garnpriser, er stor.
  • Blandt vores frivillige er der også folk som ikke laver håndarbejde, men alligevel gerne vil give en hånd. De hjælper med at pakke, hente og bringe, fotografere, it opgaver mm.

Siden starten i 2006 er vi vokset stødt – såvel antallet af strikkere, som brugere, der får vores arbejde.

Vi dækker hele Danmark med elleve depoter hvor vi udleverer garn, tager imod færdige arbejder og sender det ud til udleveringsstederne. Tøjet udleveres til hjemløse og andre socialt udsatte via varmestuer, natcafeer, væresteder, krisecentre, mødrehjælpen og lignende, så de kan holde sig varme i de kolde måneder.

Da varmestuestrik er baseret på 100 % frivilligt arbejde, er der ingen udgifter til administration. Vores depoter er lokaler, som vi har fået lov til at låne uden vederlag og transport af garn og strik foregår af frivillige for egen regning. I vores internetbutik Kigkassen.dk sælger vi opskrifter og færdige ting, som er doneret og vi søger fonde o.lign. om penge som bruges til indkøb af strømpegarn. Det rigtige garn er vigtigt da strømper skal være stærke, varme og ikke fylde for meget i skoene.

På vores hjemmeside kan man læse mere om os og se hvad der foregår på de enkelte depoter.


LIGNENDE SAGER

Bindeleddet
Bindeleddet støtter unge hjemløse i den svære overgang fra gade til hjem. Fagligt stærke, frivillige mentorer styrker den unges tro på sig selv og skaber nye positive netværk.
Brugernes Førerhunde Ordning
At leve med et alvorligt synshandicap i en stadigt mere visuelt orienteret verden, er lidt af en udfordring. Heldigvis er der hjælp at hente hos Brugernes Førerhunde Ordning, som brænder for at træne sunde og glade førerhunde af højeste kvalitet.
Den Frivillige Sundhedsrådgivning
Den Frivillige Sundhedsrådgivning er en fleksibel indsats for de mest udsatte kvinder i Reden Aarhus, som oftest slet ikke opsøger, eller alt for sent opsøger, hjælp i sundhedsvæsenet.
Etableringshjælp til voldsramte kvinder
Etableringshjælp til voldsramte kvinder fortjener anerkendelse og støtte som hjertesag for det store arbejde, den gør som frivillig forening, der betyder kortere tid for familierne på krisecentre inden de kan blive etableret sikkert i ny bolig.
Foreningen: Hunde, tips og hygge
Foreningen: Hunde, tips og hygge er en nonprofit forening, der har til formål at hjælpe udsatte i Danmark med foder, loppemidler, i nogle tilfælde dyrlæge regninger mm til deres hunde
Kolding Madhjælp
Kolding Madhjælp hjælper almindelige borgere, der ikke kan få økonomien til at hænge sammen, med overskudsmad fra dagligvarebutikker. Vi har det motto , at ingen skal gå sultne i seng. Vores bruger får maden ganske gratis.
PROJEKT HJEMLØS- mad og omsorg til byens hjemløse
PROJEKT HJEMLØS giver gratis mad og omsorg til Københavns hjemløse. Vi yder en vigtig indsats i weekenden, når andre væresteder holder lukket, mange glemmer at hjemløse også er sultne i weekenden.
Projekt UNIK – udsatte unges netværk i kommunerne
Projekt UNIK er en specialiseret, håndholdt hjælp til udsatte med et socialt og uddannelsesrettet sigte, der giver de unge motivation, håb, netværk og fællesskab. Projekt UNIK er et gratis tilbud for tidligere og nuværende anbragte unge ml. 15-30 år.
Roskilde Handi-Festival - indendørs festival for mennesker med særlige udfordringer
Roskilde Handi-Festival, en festival for mennesker med særlige udfordringer. Målgruppen er repræsenteret i foreningens bestyrelse og er med til at vælge hvilke bands der skal spille og det er en indendørs festival, der sikrer tilgængelighed for alle.
Social Sundhed - Brobyggere i Sundhedsvæsenet
Den sociale ulighed i sundhed er stor, og derfor dør mange sårbare og socialt udsatte mennesker alt for tidligt! Unge studerende fra sundhedsfaglige uddannelser arbejder hver dag frivilligt i Foreningen Social Sundhed for at mindske denne ulighed.
Stop Spild Lokalt - en moderne Robin Hood-forening
Foreningen Stop Spild Lokalt (Ringsted) deler primært overskudsmad ud til værdigt trængende. Maden stjæles dog ikke fra butikker og private, så der begås ikke noget ulovligt :-)
Stop Spild Lokalt (Næstved)
Stop Spild Lokalt (Næstved) hjælper social udsatte i Næstved Kommune med overskuds-og dato varer dagligt.