Hjemløse & socialt udsatte

Varmestuestrik.dk

80
Stem

Jeg vil gerne indstille Varmestuestrik.dk til at blive Årets Hjertesag med den begrundelse at det involverer mange mennesker, der yder en indsats til det meningsfyldte arbejde, det er at hjælpe andre med at holde varmen.

  • Vi indsamler garn – et stort antal personer afleverer hvert år deres overskudsgarn i vished om at det kommer til nytte.
  • Blandt vores strikkere er der folk, som er ude af stand til at deltage i mange ting, af fysiske eller psykiske årsager. En del vil gerne strikke men har ikke nogen at strikke til. De er glade for at deres arbejde bliver værdsat. For mange af dem er det sociale samvær i strikkeklubberne af stor betydning og begejstringen for at vælge garn til sit næste projekt, uden at skulle tænke på garnpriser, er stor.
  • Blandt vores frivillige er der også folk som ikke laver håndarbejde, men alligevel gerne vil give en hånd. De hjælper med at pakke, hente og bringe, fotografere, it opgaver mm.

Siden starten i 2006 er vi vokset stødt – såvel antallet af strikkere, som brugere, der får vores arbejde.

Vi dækker hele Danmark med elleve depoter hvor vi udleverer garn, tager imod færdige arbejder og sender det ud til udleveringsstederne. Tøjet udleveres til hjemløse og andre socialt udsatte via varmestuer, natcafeer, væresteder, krisecentre, mødrehjælpen og lignende, så de kan holde sig varme i de kolde måneder.

Da varmestuestrik er baseret på 100 % frivilligt arbejde, er der ingen udgifter til administration. Vores depoter er lokaler, som vi har fået lov til at låne uden vederlag og transport af garn og strik foregår af frivillige for egen regning. I vores internetbutik Kigkassen.dk sælger vi opskrifter og færdige ting, som er doneret og vi søger fonde o.lign. om penge som bruges til indkøb af strømpegarn. Det rigtige garn er vigtigt da strømper skal være stærke, varme og ikke fylde for meget i skoene.

På vores hjemmeside kan man læse mere om os og se hvad der foregår på de enkelte depoter.


LIGNENDE SAGER

94
Stem
Bindeleddet
Bindeleddet støtter unge hjemløse i den svære overgang fra gade til hjem. Fagligt stærke, frivillige mentorer styrker den unges tro på sig selv og skaber nye positive netværk.
454
Stem
Brugernes Førerhunde Ordning
At leve med et alvorligt synshandicap i en stadigt mere visuelt orienteret verden, er lidt af en udfordring. Heldigvis er der hjælp at hente hos Brugernes Førerhunde Ordning, som brænder for at træne sunde og glade førerhunde af højeste kvalitet.
127
Stem
Den Frivillige Sundhedsrådgivning
Den Frivillige Sundhedsrådgivning er en fleksibel indsats for de mest udsatte kvinder i Reden Aarhus, som oftest slet ikke opsøger, eller alt for sent opsøger, hjælp i sundhedsvæsenet.
55
Stem
Etableringshjælp til voldsramte kvinder
Etableringshjælp til voldsramte kvinder fortjener anerkendelse og støtte som hjertesag for det store arbejde, den gør som frivillig forening, der betyder kortere tid for familierne på krisecentre inden de kan blive etableret sikkert i ny bolig.
31
Stem
Foreningen: Hunde, tips og hygge
Foreningen: Hunde, tips og hygge er en nonprofit forening, der har til formål at hjælpe udsatte i Danmark med foder, loppemidler, i nogle tilfælde dyrlæge regninger mm til deres hunde
26
Stem
Kolding Madhjælp
Kolding Madhjælp hjælper almindelige borgere, der ikke kan få økonomien til at hænge sammen, med overskudsmad fra dagligvarebutikker. Vi har det motto , at ingen skal gå sultne i seng. Vores bruger får maden ganske gratis.
97
Stem
PROJEKT HJEMLØS- mad og omsorg til byens hjemløse
PROJEKT HJEMLØS giver gratis mad og omsorg til Københavns hjemløse. Vi yder en vigtig indsats i weekenden, når andre væresteder holder lukket, mange glemmer at hjemløse også er sultne i weekenden.