Børn & unge

UNG UDEN MOBNING

Alt for mange børn og unge oplever mobning.

Det ved vi blandt andet fra de nationale trivselsmålinger der fortæller os, at mobning stadig er et stort og alvorligt problem i de danske skoler.
Dette på trods af flere år med oplysningskampagner og lovpligtige antimobbe-strategier på skolerne.

To elever i hver klasse blandt de 10-13årige føler sig mobbede og selvom tallet er faldet lidt gennem årene er det stadig alt for mange børn der rammes.
Mobning skaber stor mistrivsel og konsekvenserne er alvorlige som fx ensomhed, selvskade, skolevægring og angst – som kan påvirke negativt gennem mange år, endda hele livet.

Børn og forældre kan finde gode råd online og der er flere rådgivningstelefoner.
Der mangler dog nærværende støtte som kan være tilstede med viden og redskaber til den konkrete situation som fx i dialogen mellem skole/hjem og med forældregruppen.

Derfor hjælper UNG UDEN MOBNING med forebyggelse og håndtering af mobning på et lokalt plan.
Ved hjælp af faglige frivillige hjælper vi med at ændre kulturen i klassen, på skolen og i forældregruppen.

Det er nemlig de voksnes ansvar at guide børn og unge i at skabe tolerante fællesskaber hvor der er plads til at være sig selv – og plads til alle.
Derfor sætter vi ind med viden, workshops og rådgivning til både forældre og fagpersoner.

UNG UDEN MOBNING bidrager til et ændret og mere nuanceret syn på samspilsproblematikkers forebyggelse og håndtering.
Så fællesskabet kan få den hjælp de har brug for på tidligst mulige stadie.

De frivillige hos UNG UDEN MOBNING skal igennem en intern uddannelse hvor de bliver klædt på til opgave med den nyeste viden om mobning.
Det er vigtigt, at alle frivillige har fælles afsæt og gode forudsætninger for at yde den bedste hjælp.
Derfor har alle rådgivende frivillige en faglig baggrund som sikrer kvaliteten i de ydelser vi tilbyder.

Også virksomheder kan kontakte foreningen og få oplæg til medarbejdergruppen og støtte til forebyggelse og håndtering af mobning.
Vidste du, at mellem 16-20% af danske ansatte oplever mobning?
Derfor er det vigtigt også at sætte fokus på det psykisk arbejdsmiljø på arbejdspladser i hele landet.

Vores vigtige arbejde kan kun lade sig gøre gennem donationer og frivillighed.
Med økonomisk støtte kan vi hjælpe langt flere – og hos UNG UDEN MOBNING står vi sammen om trivsel.
Vi håber at I vil stemme på UNG UDEN MOBNING som modtager af årets Hjertepris og stå sammen med os for de sunde fællesskaber.

LIGNENDE SAGER

Atletik og RaceRunning for børn med Cerebral Parese (CP) og nært beslægtede handicaps
Parasport Frederiksberg har siden foråret arbejdet målrettet på at rekruttere og inkludere børn fra 3 år i klubben. Resultatet er blevet Atletik og RaceRunning - et idrætstilbud for børn mellem 3-9 år med Cerebral Parese og nært beslægtede handicaps.
BørneTelefonen - Hjælp til udsatte børn og unge i Danmark
BørneTelefonen er den mest anerkendte og samtidig den mest benyttede rådgivningslinje for børn og unge i Danmark, som har brug for at blive hørt og få gode råd om problemstillinger lige fra mobning og drillerier, til vold og seksuelt misbrug.
BROEN Danmark
BROEN bygger bro for udsatte børn og unge til et aktivt fritidsliv sammen med andre børn og voksne rollemodeller. Det sker ved at hjælpe med økonomisk støtte til kontingent og nødvendigt udstyr til sport, spejder eller anden fritidsaktivitet.
Byg Bro skab ro
Byg Bro Skab Ro er en læringsplatform for børn og deres forældre, hvor der bygges bro mellem børn og forældre, så der skabes ro i det enkelte barn, en ro der flytter med ind i klasselokalet, fremmer fællesskabet, trivsel og højne indlæringen.
De Glade Givere
De glade givere er en frivillig forening, der hjælper økonomisk udsatte børnefamilier med bla. tøj, legetøj, fødselsdagsgaver og pakkekalender. De kan fremskaffe det meste – både flyverdragter, skoletasker eller bare en fødselsdagsgave.
#DrugRebels, hvis du også siger nej til stoffer!
DrugRebels er en frivillig organisation, der arbejder for, at unge vælger stofferne fra i deres liv. Usikkerheden om stoffers indhold og styrke har store konsekvenser, og derfor arbejder DrugRebels for at få de unge i tale og skabe en bevægelse.
Foreningen Læsehunde
Foreningen Læsehunde hjælper børn der har læseudfordringer. En læsehund kan ikke læse, men den er rigtig god til at lytte. Læsehunden er sød og blød, den dømmer ikke og retter ikke – og så kan det pludselig være sjovt og hyggeligt at læse!
For Lige Vilkår
For Lige Vilkår er en landsdækkende og diagnose-tværgående forening for forældre og andre pårørende til børn, der på grund af handicap eller kronisk sygdom har særlige behov.
IAKM Danmark
Nogle børn har problemer, der gør det meget svært for dem at lære at tale. IAKM er en forening drevet af frivillige, der arbejder for at hjælpe både børn og voksne med at lære at kommunikere gennem netværksbaseret sprogtræning.
Julemærkefonden
Julemærkefonden gør et fantastisk arbejde for og med danske børn. Lad os derfor alle bakke op om det gode arbejde til glæde og gavn for de mange børn der trænger til en håndsrækning.
Julestræforeningen for social udsatte børn i Esbjerg kommune
Foreningen laver en gammeldags juletræsfest med alt hvad faget tilhøre for social udsatte børn , så de bare i et par timer kan være børn uden sorger og bekymringer, og hvor de ikke skal være de voksne.
Klub Venner
Klub Venner er unik og nyskabende for unge med svære handicaps. Unge, som normalt ikke har mulighed for at mødes med vennerne, kan her sammen med vennerne gå til hiphop, koncert, at shoppe, bowle mm. Venskaber opstår og vedligeholdes i Klub Venner.
Ledsaget
”Ledsaget” er en gruppe af frivillige, der hjælper uledsagede flygtningebørn, som har fået tilkendt opholdstilladelse og ret til familiesammenføring. Flygtningebørnene skal selv sørge for at betale og få sammenføringen til at ske, og kan få støtte gennem dette initiativ.
Legeheltene
Alle børn har ret til et liv med leg og bevægelse. Det gælder også børn, der er ramt af sygdom. Derfor har Børneulykkesfonden startet Legeheltene, der arbejder for at skabe leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn, der hvert år indlægges i Danmark.
LykkeLiga
LykkeLiga er en national håndboldliga for udviklingshandicappede børn - også kaldet “Danmarks lykkeligste liga.” Med fokus på positive fællesskaber, gode oplevelser og glæden vil holdsport er LykkeLiga et fyrtårn af livsglæde i en vanskelig hverdag.
Mindhelper.dk – guider unge gennem hårde tider
Projekt Mindhelper.dk har udviklet sig til at være et af Danmarks største og mest besøgte sites for unge om mental sundhed. Sitet er udviklet sammen med over 300 unge, og tilbagemeldingerne fra både unge og fagfolk er særdeles positive.
Natteravnene Danmark
Det er Danmarks 4.000 Natteravnes primære formål at bidrage til øget livsglæde, trivsel og gode fællesskaber især blandt børn og unge. Natteravnene fremhæves som et af de mest markante eksempler på social innovation og socialøkonomisk virksomhed.
PROJEKT S - Mental styrketræning for børn og unge
PROJEKT S er mental styrketræning for børn og unge i alderen 10-16 år kombineret med fysisk aktivitet. Vores vision er at mental sundhed sidestilles med fysisk sundhed, og bliver en naturlig del af unges hverdag.
Sexekspressens Uddannelsesseminar - Bedre seksualundervisning til folke- og efterskoler
Sociale medier fylder mere og mere blandt børn og unge i dag og indgår væsentligt i deres identitetsopbygning, derfor vil Sexekspressens frivillige gerne skabe opmærksomhed på dette emne gennem oplæg og workshops på vores årlige uddannelsesseminar.
TUBA
Ingen skal vokse op med fulde forældre - og gør man, skal man kunne få hjælp! Derfor kan unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i familier med misbrug, få gratis terapi og rådgivning i TUBA.