Projekter

Ukrainsk Venskabsforening Gladsaxe

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Links

Målgruppe

Vores målgruppe er alle modtagne flygtninge i Gladsaxe kommune.

Formål og projektmål

Vores formål er at sikre en positiv forandring for familier på flugt fra krig, samt sikre den bedst mulige integration med Gladsaxe og det danske skolesystem, det danske samfund og vores arbejdsmarked.

Ukrainsk Venskabsforening vil sikre en god og hurtig integration af vores nye medborgere og udover at støtte op om de opgaver kommunes varetager, gøre en ekstra indsats for at sikre at flygtningene føler sig velkomne, trives og har et værdigt liv.

Vi samarbejder med både Røde kors og Lions og derudover har vi et tæt samarbejde med kirkerne, som matcher ukrainske familier med danske venskabsfamilier.

Café

Caféen er et kapitel for sig. Caféen, som er åben hver lørdag og drives af frivillige borgere i kommunen, blev døbt Dim Nasiyi (Håbets Hus) og startede med ca. 40 deltagere, nu har vi rundet 100. Den fungerer som et frirum for Ukrainerne hvor de møder landsmænd og skaber netværk med andre i samme situation. De, der endnu ikke er i arbejde, får brudt ”hverdagens trummerum”. De møder danskere der yder hjælp til små og store ting, som har stor betydning. De har mulighed for at fortælle om deres liv i Ukraine og vi skaber den tætte kontakt, så vi hele tiden er opdaterede på deres behov. Der kommunikeres livligt på en smuk blanding af dansk, ukrainsk, engelsk godt hjulpet af google translate.

Kommunen har stillet lokaler til rådighed på Telefonvej. Her er mange forskellige aktiviteter for voksne og børn:

 • Der skæres frugt og brød i køkkenet
 • Der strikkes
 • Der leges inde og ude
 • Der opføres teater
 • Der dyrkes yoga
 • Der spilles musik
 • Der er besøg af tolke og eksperter med specifik viden om fx økonomi vedr. bankkonto og skat
 • Der trænes sprog, primært dansk, men også engelsk
 • I samarbejde med Jobcenter Gladsaxe bliver der kigget på CV’er, LinkedIn profiler og jobmarked
  Vi planlægger desuden:
 • ”Den store venskabsbagedyst” (et bageprojekt baseret på tv udsendelsen, hvor danskere og ukrainerne bager sammen. Her kan ukrainerne lære danske gloser i relation til bagning, ingredienser osv. og det er en god anledning til small talk og udveksling af kulturforskelle- og -ligheder)
 • Temaer omkring dansk kultur – inkl. Juletræsfest
 • Meditation
 • Bankoarrangement
 • Tivolitur i efterårsferien

"Butik"

Indsamling/donationer fra private, primært tøj og legetøj – som distribueres fra ”butikken” 2 gange/uge. Vi har også skaffet PC og cykler.

LIGNENDE SAGER

Borneo Child Aid (PUGAD)
Skoler for børn af Bajau Laut folket, der er et havnomadisk folk, som lever ud for Borneo og i det sydlige Filippinerne.
Bryd Tavsheden
Hvordan taler du med dine elever om at være vidne til vold? I dette års Kreative Konkurrence har BRYD TAVSHEDEN i samarbejde med Ligestillingsafdelingen i Transportministeriet fokus på børn og unge, der er vidne til kærestevold.
Repaircafé Danmark
Repaircaféer over det meste af landet hjælper ejere af værktøj, elektronik, legetøj, tøj m.v. med at reparere ting, der er gået i stykker. Repaircafé Danmark hjælper de lokale repaircaféer med rådgivning, kurser, støtte til værktøj m.v.
Selvhjælp Herning
Vi er en frivillig social forening, som skaber fællesskaber for mennesker i svære livssituationer. Vi har årligt knap 500 børn, unge og voksne, som får støtte i en selvhjælpsgruppe. Grupperne ledes af vores over 50 frivillige gruppeledere.
SISTERSPOWER International
Sisterpowers arbejde tager udgangspunkt i empowerment projekter for verdens mest udsatte kvinder med start af første projekt i Indien. Sisterpowers mål er at løfte kvinder og kvinderettigheder og skabe en bevægelse af kvinder, som støtter kvinder.