Børn & unge

TUBA

TUBA står for Terapi og rådgivning for Unge, som er Børn af Alkoholmisbrugere.

122.000 børn vokser lige nu op med forældre, der drikker eller har andre former for misbrug. Det kan give store ar på sjælen og blandt andet føre til angst, depression, lavt selvværd og PTSD-symptomer. Men i TUBA kan de få hjælp.

TUBA tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i hjem med alkohol- eller stofmisbrug. Hjælpen er gratis, og alle ansatte og frivillige har tavshedspligt.

TUBA har afdelinger landet over, hvor organisationen blandt andet tilbyder individuel terapi og gruppeterapi samt mange aftenarrangementer med undervisning eller socialt indhold.

Desuden har TUBA onlinerådgivning og kurser og foredrag til fagpersoner og skoleklasser.

TUBA taler børnenes sag i den offentlige debat og arbejder for, at børn af misbrugere skal have en behandlingsgaranti, der sikrer dem gratis og effektiv hjælp uden for lang ventetid.

TUBA er en del af Blå Kors Danmark.

LIGNENDE SAGER

BROEN Danmark
BROEN bygger bro for udsatte børn og unge til et aktivt fritidsliv sammen med andre børn og voksne rollemodeller. Det sker ved at hjælpe med økonomisk støtte til kontingent og nødvendigt udstyr til sport, spejder eller anden fritidsaktivitet.
De Glade Givere
De glade givere er en frivillig forening, der hjælper økonomisk udsatte børnefamilier med bla. tøj, legetøj, fødselsdagsgaver og pakkekalender. De kan fremskaffe det meste – både flyverdragter, skoletasker eller bare en fødselsdagsgave.
For Lige Vilkår
For Lige Vilkår er en landsdækkende og diagnose-tværgående forening for forældre og andre pårørende til børn, der på grund af handicap eller kronisk sygdom har særlige behov.