Velgørenhed

Tisvildehusets seniorkvinder

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Arbejdsgruppen for Tisvildehuset er en gruppe under den lokale idrætsforening Tisvildeleje Gymnastikforening. Arbejdet består bl.a. i, hvordan vi ønsker at leve et godt seniorliv i vores landsby og vi vil være med til at skabe dette liv for, i første omgang, byens seniorkvinder.

Mange kvinder lever ofte mange år alene bl.a. pga. højere levealder end deres partnere og vi ønsker at skabe de fællesskaber man står og mangler i seniorlivet, når partneren fx rammes af sygdom eller dør eller når vi stopper på arbejdsmarkedet. Men vi ønsker også at få alle ud i et fællesskab omkring aktiviteter de elsker, også dem som har haft svært ved at blive en del af det etablerede organiserede fritidsliv. I samarbejde med læge, præst og hjemmeplejen vil vi finde de borgere, som har mest brug for omsorg og fællesskab. Hvis kvinderne udelukkende har brug for socialt samvær med kaffe og smalltalk omkring bordet, så er det, hvad vi tilbyder dem.

Tanken er dog, at vi på sigt kan tilbyde kaffe med indhold ifa. foredrag om fx netsvindel overfor ældre kvinder, demens i familien eller blot fællessang. Over tid dannes mindre grupper af kvinder, som vil strikke, sy og hækle, kvinder der vil læse litteratur, gå til kunstudstillinger. Og andre vil bruge fælleskørsel til indkøb eller dagens vækkerunde.

Vi ønsker at holde det simpelt ud fra tanken, at alle ældre kvinder:
Ønsker at føle, at der er brug for os, ønsker at møde andre, ønsker at være en del af et fællesskab, ønsker at erfaringsudveksle om forskellige emner.
Vi er af den overbevisning, at alle har noget at bidrage med til fællesskabet og vi vil prøve at få alle til at føle sig værdsat og både være modtager og bidragsyder i fællesskabet. I respekt for at vi kommer ind i fællesskabet med vidt forskellige erfaringer, kompetencer samt sociale og fællesskabsdannende skills.

  

LIGNENDE SAGER

Egebæksvenner for ukrainske flygtninge
Vi ønsker at indstille Egebæksvenner, som hjertesag, så vi med disse midler kan arrangere udflugter og aktiviteter for vores kære ukrainske venner, der midlertidigt bor på den gamle Egebæk skole i Nærum. Disse oplevelser vil bringe positive minder.
Foreningen for Ukrainske Flygtninge i Danmark
Foreningen hjælper til dagligt de ukrainske flygtninge med utallige ting, i forhold til at få de ukrainske flygtninge til at få etableret et liv i Danmark – herunder alle de praktiske ting der følger med til at blive bosat i et andet land såsom at søge om kommunal støtte, få sig et arbejde og meget mere.
Red flere liv ved hjertestop med Mobile Hjertestartere
Begrebet "Hjerteassistenter", er frivillige fagfolk indenfor akutberedskab, med egen bil og hjertestarter, som rykker ud til hjertestop, ved hjælp af en app på mobiltelefonen, som er koblet op mod regionens alarmcentral. GENIALT I LANDOMRÅDER !
Kræftens Bekæmpelse – Lemvig lokalafdeling
Kræftens bekæmpelse lokalforening er en forening der drives af en frivillig bestyrelse på 9 personer, hvor fokus er på at hjælpe kraftramte.
Sport X Charity
Sport X er en 100 % frivillig udendørs træningsforening i Aarhus, som bruger sit stærke fællesskab fra foreningen til at rejse ud i verden og forsøge at give glæden ved sport og træning videre til børn og unge fra kriseramte og ofte oversete områder.
Svovlstikkerne – Næstved
Svovlstikkerne er en lille hjælpeorganisation af frivillige, som prøver at gøre julen bare lidt bedre for dem, som ikke har råd til at holde en jul, der bare ligner den du og jeg kender og holder år efter år. Især børnene ligger os på sinde!
Ventilen Danmark
Ventilen Danmark er en frivillig ungdomsorganisation, som hjælper unge, der føler sig alvorligt ensomme ind i trygge fællesskaber. Ventilen har 22 tilbud til unge mellem 15 og 30 år.