Andet

Team Tvilling Holbæk - Frivillige løber

Team Tvilling Holbæks formål er, at handikappede skal kunne deltage i løb, på lige fod med alle andre. At vi sammen ved deltagelse i div. løb skal opnå en masse personlige sejre. Nedkæmpe den berøringsangst som mange mennesker har, ved igennem rummelighed og åbenhed at vise, at det ikke er forfærdeligt at være handikappet. Der er en masse sjov og glæde i livet, og det opnår vi sammen bl.a. når vi løber.

Men Team Tvilling Holbæk er meget mere end løb. Det er nye venskaber der er blevet skabt, det et fællesskab hvor vores Handiatleter føler sig på lige fod med alle andre. Det er grænser der bliver rykket.

Det er rummelighed, hygge og nærvær hvor alle skal kunne føle sig som en del af Team Tvilling familien.
Vi vægter vores fællesskab meget højt, så når vi hver søndag er færdige med at løbe vores 10 kilometer. Så hygger vi med kaffe og kage bagefter. Vi mødes også uden løb, hvor vi fx holder julehygge osv. for at værne om fællesskabet.

Alle vores løbere deltager som frivillige, hvad end det er træning eller løb. Det er folk der ankom uden nogen form for erfaring med handikappede, som nu også selv har rykket grænser. Det er livsglade ildsjæle som brænder for at gøre en forskel og være med til at hjælpe Handiatleterne igennem div. løb for at de kan opnå sejre.
En af de fordomme som vi kan blive mødt med er, at man ikke kan løbe sidende. Men selvom det er vores frivillige løberes ben, der driver løbevognen frem. Så bruger vores atleter utroligt meget energi på at koncentrere sig om at sidde stille i vognen. Deres hjerner køre på højtryk, da de bliver udsat for tempo, hurtige bevægelser og bump fra vognen som de ikke er vant til.

Deres sanser er i fuld sving fra vi starter til vi stopper og det udligner en naturlig træthed for dem alle.

Vi oplever ikke kun at vores atleter blomstre efter en løbetur men vi får også historier fra forældre som fx fortæller at epilepsianfaldene er blevet mindre, siden deres barn startede med at løbe med os.

Der er mange ting der spiller ind, når vores atleter og løbere gentagende gange kommer igen og igen. Men i bund og grund, så har Team Tvilling skabt noget for os, som vi hver i sær ikke kan undvære.


LIGNENDE SAGER

Blooming Room
Blooming Room er en non-profit organisation, der brænder for at fremme kvindelige flygtninge og migranters integration, bl.a. ved at styrke kvindernes selvtillid og støtte til bedre trivsel gennem nye venskaber på tværs af kultur og sprog.
BrandFolkenes Cancerforening
BrandFolkenes Cancerforening (BFC) indstilles som Årets Hjertesag fordi, at det er en forening med hjertet på det rette sted: En forening som gør en helt unik indsats for brandfolk som rammes af kræft på grund af arbejdet.
Epilepsiforeningen
Epilepsiforeningen arbejder for at mennesker med epilepsi og deres familier får en bedre hverdag, hvor epilepsien begrænser dem mest muligt.
Fair Dog
Forening af frivillige der arbejder for alle Danmarks hunde.
Forældre og Fødsel
Forældre og Fødsels hjertesager er at sikre alle en tryg fødsel og at give gratis videnbaseret og personlig rådgivning. Det er der brug for i dag, hvor sundhedstilbuddene til de gravide, fødende og småbørnsfamilierne gang på gang bliver beskåret.
Frelsens Hærs mor-barn-lejre
Hjælp til Frelsens Hærs landsdækkende mor-barn-lejre for udsatte familier i Danmark.
KANTMASKERNE - strik til udsatte i Danmark
KANTMASKERNE er et landsdækkende netværk af små selvstyrende grupper, som omdanner doneret garn til varmt strik til socialt udsatte i Danmark.
Livas anonyme rådgivning
Liva hjælper årligt omkring 180 mennesker med skader fra prostitution, vold og seksuelle overgreb med at genfinde fodfæste i livet.
Projekt Husvild
Projekt Husvild er en forening der hjælper hjemløse og sociale udsatte, med hvad der er brug for hjælp til. Intet er for stort eller småt :-)
Psykiatrifondens rådgivning – hjælp når livet er svært
En god samtale kan redde dagen. Andre gange kan den redde et liv. Frivillige i Psykiatrifondens rådgivning hjælper mennesker, der har det svært, gennem respektfulde og støttende samtaler. Samtalerne er anonyme og gratis for dem, der kontakter os.
Samvirkende Menighedsplejer
Psykisk sygdom er for mange mennesker stadig tabuiseret og i værste fald forbundet med skam og skyld, hvis man først bliver ramt. I Samvirkende Menighedsplejers peerprojekt arbejder vi på at skabe meningsfulde og støttende relationer på tværs af mennesker, der på hver sin måde kender til det at have ondt i livet psykisk.
STH - Servicehunde til Handicappede
STH er en nonprofit forening, der har til formål at uddanne og udplacere specialtrænede social- og servicehunde til at hjælpe mennesker med bevægelseshandicap.
Støtteforeningen for forsvundne personer
Støtteforeningen støtter Forsvundne personer. Deres formål er at hjælpe familier med at finde deres kære, som er forsvundet, det kan være både frivilligt og ufrivilligt. Uanset hvad der er sket, har de pårørende brug for at få en afslutning.