Sygdom & sorg

Team Rynkeby

Hvert år får 200 danske børn under 18 år kræft. Vi ved ikke hvorfor, men vi ved, at børn får andre og mere aggressive kræftsygdomme end voksne. Derfor er der også brug for særskilt forskning i børnekræft.

Det budskab bliver bakket op af Kjeld Schmiegelow, der er en af landets førende professorer i børnekræft. "I dag er kræft den dominerende årsag til, at børn dør efter etårsalderen. Så det drejer sig ikke kun om, at det er en belastning for de familier, der bliver ramt, det er også en problemstilling, der er vigtig for den generelle børnesundhed i Danmark", siger Kjeld Schmiegelow, der fremhæver Børnecancerfonden som en vigtig bidragsyder i det arbejde. "Børnecancerfonden er den eneste fond herhjemme, der har særligt fokus på børnekræftforskning. Derfor har Børnecancerfonden også kunnet tage en række strategiske beslutninger, som blandt andet spillede en væsentligt rolle i etableringen af børnekræftlaboratoriet på Rigshospitalet for mere end 10 år siden – dengang var vi 4-5 personer, der specifikt forskede i børnecancer. I dag er vi over 60 mennesker", siger Kjeld Schmiegelow.

PFA Brug Livet Fonden kan med sit økonomiske tilskud til Team Rynkeby aktivt medvirke til at nogle børn kan blive helbredt og at andre børn undgår at sygdommen bliver opdaget i tide, så de reelt ikke når at blive syge. Næsten alle mennesker kender nogen, som enten er død af kræft eller er syge af kræft, og enhver berørt person ved, at det er hårdt for den enkelte, men også for deres nærmeste. Det bliver ikke nemmere, når det er et barn eller et ungt menneske, der endnu ikke har haft muligheden for at leve og opleve livets forunderlige verden, der bliver ramt. Disse familier bliver ramt endnu hårdere, og sorgen er endnu større. Måske kan PFA Brug Livet Fonden være direkte årsag til at nogle børn i fremtiden vil overleve kræften og kampen mod sygdommen. Jeres donation sender Team Rynkeby ubeskåret videre til Børnecancerfonden, hvor godt 70 procent vil blive brugt til at finansiere forskning i børnekræft. Samtidig skaber Team Rynkebys aktiviteter uvurderlig opmærksomhed om Børnecancerfondens arbejde.

LIGNENDE SAGER

BrandFolkenes Cancerforening
BrandFolkenes Cancerforening støtter brandfolk som rammes af kræft.
ExcaliCare og Cool Camp - når sygdom bliver til styrke
ExcaliCare laver aktivitetsbaserede rehabiliteringscamps, kaldet Cool Camps, for kræftramte unge og deres søskende i alderen 12-17 år. Målet er at de unge kan få et liv, hvor oplevelserne med alvorlig sygdom også betragtes som en styrke.
Landsforeningen for efterladte efter selvmord
At miste ved selvmord kan være meget ensomt, da det er et område der stadig er omgærdet med tabu. Foreningen er medskabende for nærvær, fællesskab og mulighed for at dele sine erfaringer med mennesker i samme situation.
OvaCure - At helbrede æggestokkræft er vores hjertesag
OvaCure er en sygdomsbekæmpende forening. OvaCures hjertesag er at starte og drive forskning med potentiale til at helbrede kvinder med kræft i æggestokkene. Der findes i dag ingen helbredende behandling for flertallet af kvinder med æggestokkræft.
Synslinjen
Synslinjen er en telefonrådgivning, som hjælper dig, der får en alvorlig synsnedsættelse. Vi, som tager telefonen har selv oplevet at miste synet, og ved, hvor svært det er. Vi vi ved, hvor du kan få støtte. Pårørende og fagfolk kan også ringe.