Børn & unge

Team Fred

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Links

Virum-Sorgenfri Tennisklub (VST) tog i sommeren 2018 initiativ til TEAM Fred, der er et tennis- og padel træningsprogram for børn med autisme, ADHD og andre særlige behov. I løbet af 2 år har 9 tennis- og padelklubber startet TEAM Fred træningsforløb – primært i form af skoletennis, hvor over 200 børn har deltaget i 2019 og i 2020 . DGI har i 2020 i samarbejde med Dansk Tennis Forbund og Parasport Danmark overtaget TEAM FRED og lancerer den 1. januar 2021 et nyt Team Fred træningsprogram, hvor de sammen skal hjælpe med at udbrede træningen til endnu flere klubber.

Børn med autisme er ofte underrepræsenteret i de danske idrætsforeninger, og der mangler generelt idrætstilbud til børn med ADHD, autisme og andre særlige behov. Tennis og padel har vist sig at være en ideel sport for børn med autisme, ADHD og andre særlige behov, da børnene relativt hurtigt kan komme i gang med at spille sammen to og to med skumbolde på en minitennisbane eller på en padelbane, hvor træningen foregår i et lukket bur. Det er overskuelige idrætsgrene uden fysisk kontakt, hvor træningen samtidig kan bygges op med simple øvelser/spil, hvor alle kan være med og være aktive på banen. På TEAM Fred træningsholdene kan børnene i trygge rammer blive en del af foreningslivet. Målet er, at der i 2021 er over 200 deltagende børn der får en god og tryg introduktion til idrættens verden, så de på sigt kan blive aktive i en idrætsforening på et Team Fred hold eller et af klubbens almindelige hold.

Det stærke samarbejde med DTF, DGI og Parasport Danmark skal sikre, at de eksisterende TEAM Fred klubber får den nødvendige støtte til at køre videre med deres træning målrettet denne gruppe af børn, samt sikre, at nye klubber kan blive en del af TEAM Fred programmet.

Initiativtageren Mette Rytsel fra Virum-Sorgenfri Tennisklub fik i foråret 2019 prisen fra Dansk Tennisfor-bund som årets ildsjæl for hendes arbejde med udbredelsen af TEAM Fred (læs mere her) og i starten af jan 2020 blev Mette Rytsel kåret som årets energibundt til Sport 2019 (læs mere her)

Hos TEAM Fred håber vi på at kunne fortsætte med den flotte vækst og hjælpe endnu flere børn med særlige behov i fremtiden.


LIGNENDE SAGER

5 Skoler – vi bygger skoler til børn, der ikke har én
5 Skoler bygger skoler til børn, der vokser op på flugt. Børn, der bor i flygtningelejre på ubestemt tid i en hverdag fyldt med usikkerhed og med en fremtid uden udsigt. Skolerne giver indhold i hverdagen og håb for fremtiden.
A Step For Humanity
Hjælp os med at skabe en lysere fremtid for forældreløse børn i Afghanistan. Alle børn skal have ret til en skolegang og vi vil gøre dette muligt for forældreløse børn i Afghanistan.
Børnehuset SIV – for alvorligt syge børn og deres familier
Børnehuset Siv støtter hver dag alvorligt syge børn og deres familier i en svær tid. Børnene lider af kræft, immundefekter eller hjerte- og lungesygdomme, der gør at de lever et liv isoleret fra andre mennesker. Børnehuset bryder denne isolation.
Bryd Tavsheden – rådgivning til voldsudsatte børn og unge
Bryd Tavsheden søger støtte til at rådgive flere børn og unge, der oplever vold i familien eller i et kæresteforhold. Vi tilbyder anonym rådgivning gennem vores chat, telefon og brevkasse samt personlige samtaleforløb med en erfaren rådgiver.
Godfar
Godfar er et børne- og fædrenetværk af frivillige, som hjælper, støtter og samler børn og fædre, der taber livet efter skilsmisse. Vi kæmper for det ligeværdige forældreskab for børn og familier, som er altafgørende for at stoppe børns mistrivsel.
Helteakademiet
Helteakademiet er et tilbud til kronisk- og langtidssyge børn om at mødes til en ugentlig fodboldtræning. Vi arbejder for at give børnene muligheden for at få et frirum fra sygdom, hvor vi mødes om bolden, holdkammeraterne, fællesskabet og fodboldglæden.
LøkkeFondens Challenge – Fra dreng på kanten til ung i fællesskabet
LøkkeFondens Challenge er et 16 ugers trænings- og udviklingsforløb med et efterværn, der har formål at give udsatte drenge en større tro på eget værd og potentiale samt at styrke deres fysiske såvel som mentale sundhed, robusthed og handlekraft.
Make-A-Wish Danmark
Alvorligt syge børn har brug for glæde i deres til tider triste og hårde hverdag med behandlinger og hospitalsindlæggelser.
Mentorbarn – Relationer for livet
Mentorbarn formidler mentorfamilier til anbragte børn. Det er vores mål og mission, at børnene via disse familier kan komme til at opbygge et netværk og en relation, der kan give dem nogle af de værdier og oplevelser, som de savner og mangler.
Min prinsessedrøm
Vi forkæler børn med livstruende sygdomme og deres familier. Børnecancerfonden udvælger børnene og vi stiller med make-up artister, fotografer og flotte kjoler og forvandler syge børn til smukke prinsesser, som får en uforglemmelig dag på et slot.
Motorsport for LIFE – Vi deler smil ud!
Syge børn har også ret til at have det sjovt! Vi sørger for at børn der af en eller anden årsag, er indlagt, får et afbræk i en ellers alvorlig og triviel hverdag. Vi tilpasser os det enkelte hospitals ønsker og behov, og kommer ud med forskellige teams fra motorsportens verden, og giver børnene en god dag.
Ønskeland – ophold for børn med alvorlig eller kronisk sygdom og deres familier
Når et barn rammes af sygdom, så ændres livet, ikke bare for barnet men for hele familien. Ønskeland er ophold for børn med alvorlig eller kronisk sygdom og deres familie. Det er en pause fra hverdagen med ro, tid og nærvær.
Psykiatrifondens børnegrupper
I Psykiatrifondens Børnegrupper hjælper vi børn, der lever i familier, hvor mor eller far har en psykisk sygdom. Her møder de støtte hos vores erfarne gruppeledere og – mindst lige så vigtigt – andre børn i samme situation.
SKYGGEBØRN – vi hjælper børn og unge i sorg
SKYGGEBØRN tilbyder gratis samtalegrupper for børn og unge (3-28 år) i sorg pga. dødsfald i familien, eller en tilværelse i familier med kronisk eller alvorlig sygdom. Afdelinger i Aalborg, Aarhus og København.
Sunway Children – hjælper forældreløse børn i Indien
Sunway Children, stiftet af Yrsa S. Grüning, er en ikke religiøs, uafhængig, humanitær organisation, der har til formål at hjælpe forældreløse, oftest kasteløse børn i staten Bihar i Indien til et anstændigt liv med skolegang i private skoler.
TUBA
TUBA tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til børn og unge, der er vokset op i hjem med alkohol- eller stofmisbrug. Hjælpen er gratis for de unge, og målgruppen er primært unge mellem 14 og 35 år, som er børn af misbrugere.
Venskabsweekend for familier med børn med Cerebral Parese (CP)
Venskabsweekenderne blev etableret i 2016 med det formål at skabe glæde, venskaber og netværk for børn med Cerebral Parese og deres familier.
Verdens Børn
Verdens Børn er en uafhængig og humanitær organisation. Organisationen arbejder for at hjælpe nogle af verdens udsatte børn - forældreløse, syge og handicappede børn samt børn fra fattige hjem - til at få en uddannelse.