Projekter

Team Fred

Links

Team Fred er et nyt tennisprojekt, der startede op i sommeren 2018 i Virum-Sorgenfri Tennisklub for børn med autisme og andre psykiske udviklingsvanskeligheder, der kan have svært ved at indgå i sociale fællesskaber. Der har været mulighed for at børnene kunne komme ned til tennis på familietennisholdene med klubbens andre børn, spille på individuelle hold og derudover har der været et skoletennisprojekt for en specialskole. Projektet har været drevet af en frivillig tovholder og frivillige trænere udendørs.

Dette tennisprojekt har vist, at det er muligt at få børn med autisme og andre psykiske handicaps ud og være aktive på tennisbanen. Tennis er en god sport, da spillerne kan spille to og to sammen og kan få god støtte af en træner og deres forældre/pædagoger under træningen. 
Derudover har projektet vist, at børn med autisme og andre psykiske udviklingsvanskeligheder har stor glæde af tennis og også kan deltage i træningen og være en del af de sociale arrangementer sammen med klubbens andre børn. 

Team Fred fortsætter indendørs, hvor Virum-Sorgenfri Tennisklub bl.a. har stillet en tennisbane til rådighed for specialskolen, hvor børnene på specialskolen kan komme ned fast hele vinteren en dag om ugen og spille tennis med en træner.

Team Fred har udendørs været støttet af DGI, Dansk Tennisforbund,  coolsport, DGI og Tress sport herunder i form af donation af ketcher, bolde, t-shirts og caps og lidt midler, så projektet kan fortsætte frem til 1. januar 2019.

Det er målet, at Team Fred også fra udendørssæsonen i 2019 skal være et gratis tilbud til børn med autisme og andre psykiske udviklingsvanskeligheder. Vi håber at PFA Brug livet Fonden vil støtte projektet, så det kan fortsætte udendørs, når træningen starter op til foråret 2019.

LIGNENDE SAGER

Kembujeh School Friends
Under Kembujeh School Friends (KSF) som har til formål at hjælpe børn og unge til en uddannelse i Gambia, er etableret J. Kastrup Skills Training Center (JKSTS). JKSTC startede i 2016, og opføres og drives alene ved donationer og sponsorater.
Vaskeriet - en øvebane for udviklingshæmmede
Forening Vaskeriet holder til i fællesvaskeriet i Søvangen, på kanten af Gellerupparken. Vaskeriet er en øvebane for 5 udviklingshæmmede og et fællesskab der knytter bånd mellem beboerne i Søvangen, bygger bro over fordomme og modvirker ensomhed.