Velgørenhed

Svovlstikkerne – Næstved

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Svovlstikkerne blev stiftet den 3. oktober 2010. Vores primære formål er julehjælp – men vi støtter også udsatte børn i andre henseender.

Antallet af julepakker vi udleverer har været støt stigende siden den spæde start i 2010 med 81 pakker – til at vi de sidste par år har rundet 500+ pakker årligt (628 stk. i 2022 og samlet 5765 pakker).

Derudover støtter vi eksempelvis anbragte børn – og andre børn der er blevet visiteret af skoler & pædagoger, som ved at HER er der behov for hjælp!

Igennem blandt andet foredrag og aktiviteter som spinning, løb og bankospil, skaffer vi midlerne til julepakkerne, som er et komplet måltid mad til en hel familie juleaften samt til en julefrokost i dagene derefter + legetøj til alle børnene.

Svovlstikkerne uddeler ikke penge eller gavekort – kun varer.

Svovlstikkerne står for finansiering, indkøb og pakning af disse julepakker, men selve udvælgelsen af værdigt trængende sker gennem bl.a. Frelsens Hær samt en lang række lokale kirker.

Vi bruger en del tid med disse organisationer på at koordinere hvem der får hjælp – således at folk ikke får hjælp fra flere steder – og vi dermed sammen kan hjælpe flere. 

  

LIGNENDE SAGER

Egebæksvenner for ukrainske flygtninge
Vi ønsker at indstille Egebæksvenner, som hjertesag, så vi med disse midler kan arrangere udflugter og aktiviteter for vores kære ukrainske venner, der midlertidigt bor på den gamle Egebæk skole i Nærum. Disse oplevelser vil bringe positive minder.
Foreningen for Ukrainske Flygtninge i Danmark
Foreningen hjælper til dagligt de ukrainske flygtninge med utallige ting, i forhold til at få de ukrainske flygtninge til at få etableret et liv i Danmark – herunder alle de praktiske ting der følger med til at blive bosat i et andet land såsom at søge om kommunal støtte, få sig et arbejde og meget mere.
Red flere liv ved hjertestop med Mobile Hjertestartere
Begrebet "Hjerteassistenter", er frivillige fagfolk indenfor akutberedskab, med egen bil og hjertestarter, som rykker ud til hjertestop, ved hjælp af en app på mobiltelefonen, som er koblet op mod regionens alarmcentral. GENIALT I LANDOMRÅDER !
Kræftens Bekæmpelse – Lemvig lokalafdeling
Kræftens bekæmpelse lokalforening er en forening der drives af en frivillig bestyrelse på 9 personer, hvor fokus er på at hjælpe kraftramte.
Sport X Charity
Sport X er en 100 % frivillig udendørs træningsforening i Aarhus, som bruger sit stærke fællesskab fra foreningen til at rejse ud i verden og forsøge at give glæden ved sport og træning videre til børn og unge fra kriseramte og ofte oversete områder.
Tisvildehusets seniorkvinder
Netværk for byens seniorkvinder, hvor vi indgår i fællesskaber ud fra devisen; ”Vi giver til hinanden”. Man bliver inviteret og ledsaget af en anden kvinde. Alle får indflydelse på de aktiviteter, som opstår ud fra deltagernes ønsker/behov.
Ventilen Danmark
Ventilen Danmark er en frivillig ungdomsorganisation, som hjælper unge, der føler sig alvorligt ensomme ind i trygge fællesskaber. Ventilen har 22 tilbud til unge mellem 15 og 30 år.