Børn & unge
Sport 'n' Charity
Links
Forestil dig et barn, der kæmper sig igennem en hård kræftbehandling. En kamp, som barnet måske endda har vundet. Men når behandlingen er slut, står barnet overfor en anden kamp, en kamp med følgesygdomme og handicap, der kan påvirke deres liv i årevis.
Det er her, vi kommer ind i billedet. Siden 2022 har vi været i dialog med flere kræftramte børn og deres familier. Det resulterede i, at vi i foråret 2023 kunne opstarte et testforløb med 7 kræftramte børn.
Sammen med vores fysioterapeut og flere træningsspecialister har vi udviklet et fysisk træningsprogram samt sammensat en træningstaske med udstyr til hvert enkelt barn. På den måde kan de træne, uanset hvor de befinder sig, både hjemme eller under indlæggelse. En løsning der giver de kræftramte børn, de bedste forudsætninger for at komme tilbage til et liv, med mindsket risiko for følgesygdomme og handicap.
Træningsprogrammet tager udgangspunkt i børnenes forskellige stadier og er udviklet således, at børnene kan træne individuelt eller sammen med deres familie og venner. Forskning har vist at hvis man som kræftramt barn træner sammen med andre, så er man mere motiveret for at træne og i længere tid ad gangen.
Her i Q4-2023 er vi oppe på at have 18 kræftramte børn med i vores træningsforløb. Børnene er i alderen fra 4 år til 18 år og ramt af forskellige former for kræft. Fælles for børnene er, at de oplever en væsentlig forbedring i deres dagligdag. En dagligdag hvor de igen kan lege på lige fod med deres jævnaldrende, begynde at cykle og starte til foreningssport. De er på vej tilbage til det liv de kendte, før kræften tog over.
Udtalelse fra Williams mor
Vi og William vil sige tak for vi fik muligheden for at deltage i Sport ‘n' Charity. I har med Sport 'n’ Charity sammensat et virkelig gennemtænkt setup med udstyr og gode øvelser. William blev hurtigt tryg i øvelserne og har stille og roligt forbedret sin balance, styrke og specielt sin udholdenhed. Forløbet har fået ham til at få øjnene op for træning.
Bl.a. det at træningen hjælper ham til, at han får det bedre i sin krop. Det har også givet ham mod og selvtillid til at starte til stortrampolin igen – i en forening på lige vilkår med andre børn.
Vi er meget taknemlige over I har fokus på et så undervurderet område, der tager hånd om motoriske smerter hos børn med kræft. Det at børn efter endt behandling, kan komme tilbage til livet med en krop uden kroniske smerter og konstante begrænsninger er så vigtigt.