Sygdom & sorg

SMILcamp - for alvorligt og kronisk syge børn

SMILcamp - for alvorligt og kronisk syge børn

Otto på 5 år fra Nexø har en kronisk tarmlidelse og risikerer nemt at få en alvorlig infektion. Willads på 6 år fra Smørum har fået en ny lever. De har begge været i livsfare og opholder sig rigtig mange dage på hospitalet. For første gang i år fik de mulighed for at komme på en uges SMILcamp med deres familier og møde nye venner, få oplevelser for livet og en tiltrængt pause fra sygdom.

"Willads kigger på mig onsdag efter foto og siger: 'Mor, det har været den bedste dag i mit liv.' Det er fantastisk som mor at høre, at ens barn har haft den bedste dag nogensinde." (Alice, mor til Villads på 6 år på SMILcamp)

På SMILcamp kunne Otto og Willads få lov at være drenge og glemme alt om operationer og smerte for en stund og møde andre børn, som dem selv.

Campen blev afholdt i Korsør og var SMILfondens første sommercamp for alvorligt og kronisk syge børn og deres familier. Familierne er en sårbar og overset gruppe i samfundet, der sjældent får megen opmærksomhed. De lever ofte opdelt mellem hospital og hjem, med begrænset kontakt til omverdenen, da sygdommen og angsten for nye operationer fylder meget. Familierne har et stort behov for hjælp til at mødes og udveksle erfaringer, få pauser fra sygdom og rådgivning om at få et godt liv, på trods af de mange svære dage.

"SMILcampen bragte os sammen med forældre og børn, som ikke har samme sygdom, men hvor konsekvenserne af barnets sygdom er tæt beslægtede og vi har fået opbygget et forældrefællesskab, hvor vi i høj grad kan bruge hinanden.” (Mor på SMILcamp 2018)

SMILcampen bestod af en lille uges ferie fyldt med hyggeligt samvær med ligestillede, sund og sjov madlavning, wellness, leg, underholdning, musik og sang og rådgivning.

Campen blev en kæmpe succes og støtte fra PFA Brug Livet Fonden vil gå til at mange flere børn fra hele landet kan komme på SMILcamp fremover.

SMILfonden er en velgørende forening, der hjælper de flere hundrede alvorligt og kronisk syge børn og deres familier i Danmark, der hver dag kæmper med livstruende sygdomme i mave, tarm, hjerte, nyre, lever, hoved og hjerne.

SMILfonden koordinerer sine aktiviteter fra foreningens lille kontor i Ishøj ved København, altid i tæt samarbejde hospitalerne og med hjælp fra vores mange fantastiske frivillige i hele Danmark. 

"Det har været som at få drysset tryllestøv over sig, de dage vi har været sammen. Er fuldkommen blæst væk af lykke og taknemmelighed." (Mor på SMILcamp 2018)

LIGNENDE SAGER

AIDS-Fondet - Ingen børn skal dø af aids i Etiopien
I Etiopien lever 62.000 børn med hiv, fordi de er blevet smittet af deres mor ved graviditet, fødsel eller amning. Men smitten kan undgås. AIDS-Fondets hjertesag kan med få tiltag eliminere smitten og redde børn fra et liv med hiv og en død af aids.
Børnecancerfonden
Kræft er den hyppigste medicinske dødsårsag hos danske børn over et år. Børnecancerfonden er den enkeltorganisation, der finansierer mest dansk forskning i børnekræft. Flere børn med kræft skal overleve til et godt liv.
"Børn, Unge & Sorg" hjælper børn og unge videre i livet, når forældre eller søskende bliver alvorligt syge eller dør
Ca. 130.000 børn og unge i Danmark oplever hvert år, at en mor, far, søster eller bror bliver alvorligt syge eller dør. For nogle børn og unge betyder dette tab, at de risikerer at blive syge af sorg. Det hjælper Børn, Unge & Sorg med at forhindre.
Forglemmigej - Klovne i demensomsorgen
Foreningen Forglemmigej er specialudd. erfarne hospitalsklovne, der vha. kropssprog, sanselighed og en rød næse, åbner nye veje ind til mennesker med demens. Forglemmigej's hjertesag er at bringe mere sanselighed ind i hverdagen hos disse mennesker.
Hjertebørn og positive oplevelser - Hjerteforeningens Børneklub Region Sjælland
Positive oplevelser for hjertesyge børn og deres søskende, der skaber et netværk og glæde midt i et forløb med kronisk og livstruende. Der skabes livslange venskaber med forståelse for de situationer børnene står i. Skaber lyst til overlevelse.
Håb i Psykiatrien
Foreningen Håb i Psykiatrien søger at skabe håb og glæde for patienter med psykiatriske sygdomme via aktiviteter. Der er særlig fokus på indlagte patienter og aktiviteter som giver fællesskab: have, musik, maling, madlavning, sport og spil.
Netværk for yngre kræftramte på Lolland, Falster og Sydsjælland
Vi er en netværksgruppe for yngre kraftramte. INGEN skal stå alene med sådan en besked, et forløb og evt. senfølger. Hvis vi er de heldige, skulle pengene bruges på et tilskud til en wellnesstur for vores medlemmer.
Organdonation - ja tak!
Organdonation - ja tak! arbejder for at forbedre organdonation i Danmark og vilkårene for de patienter, som rammes af organsvigt. De har brug for håb, støtte og omsorg - det samme har deres familier.