Sygdom & sorg

SMILET (SMILFonden)

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Rigtig mange alvorligt syge børn tilbringer alt for meget af deres barndom på hospitalet. Sygdommen forårsager utallige indlæggelser, undersøgelser og operationer, og det syge barn er ofte rigtig bange for at skulle på hospitalet. De er angste og bekymrede for det, de skal igennem. 

Derfor har SMILfonden åbnet SMILET på Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital, som er kreative værksteder, hvor børnene kan få en pause og for en stund glemme alt om, at de er på et sygehus. Det er et sted, hvor de kan skabe gode minder fra sygehuset og få nye venskaber.

Sandie, der er mor til 6-årige Laura Marie, som er levertransplanteret fortæller: ”SMILET betyder alt for Laura Marie og mig, når vi er indlagt. Siden det åbnede, er det blevet meget lettere at være på Rigshospitalet. Hun vil nærmest ikke hjem igen, fordi hun elsker at lave krea-ting og glemmer, hun er på hospitalet.” 

SMILET har mange vigtige og gode effekter, blandt andet viser en undersøgelse blandt forældre og sundhedspersonale, at SMILET er et frirum, der øger livskvaliteten, gør indlæggelse og undersøgelser nemmere og har en positiv afsmittende effekt på børnenes mentale helbred. Se mere om undersøgelsen på SMILfondens hjemmeside.

SMILfonden er en velgørende forening, der blev stiftet i 2014. I dag har foreningen både aktiviteter på og uden for landets hospitaler. Udover de kreative værksteder er der også uddeling af krea-kasser til indlagte børn, fester og underholdning ved højtider. Der er familie-camps og netværksture for alvorligt syge børn og deres familier, telefonisk rådgivning og rekreation i et helt særligt SMILhus i Nordjylland. Aktiviteterne har som formål at give de hårdt pressede familier unikke fællesskaber med ligestillede, tiltrængt familietid og støtte i livet med alvorlig sygdom tæt på.

De kreative værksteder gør en kæmpestor og vigtig forskel for de børn og unge, der kommer meget på hospitalet. 

Så send endelig en stemme afsted på SMILET, SMILfondens kreative værksteder på Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital, så vi kan udvide åbningstiderne, uddanne flere dygtige frivillige og støtte endnu flere børn og unge gennem kreative projekter. SMILET er et frirum fra sygdom, et frirum fra alvor og bekymring, et frirum som vi mener alle syge og pårørende børn, skal have mulighed for at have i en svær tid.

Stem på SMILET!

LIGNENDE SAGER

3PDK – De 3 principper i Danmark
3PDK er en non-profit forening, der arbejder med at udbrede kendskabet til de 3 principper kaldet livskraft, tanke og bevidsthed. Denne forståelse har hjulpet rigtig mange mennesker ud af stress, angst, depression, selvskade og spiseforstyrrelser.
Bedre Psykiatri Randers
Jens-Peter er formand for Bedre Psykiatris lokalafdeling i Randers og han har viet sit pensionistliv til at hjælpe mennesker med psykiske lidelser. Hans telefon er åben døgnet rundt og han har allerede fået over 1000 henvendelser i år.
Foreningen RO
Foreningen RO tilbyder kvalificeret støtte til følelseslivet til alle i fertilitetsbehandling gennem netværksbaserede gruppeforløb og andre meningsfulde aktiviteter med det formål, at støtte patienterne igennem deres behandlingsforløb.
Organdonation – ja tak!
Støt Organdonation – ja tak! så vi kan forbedre organdonation i Danmark og støtte de tusindvis af familier, hvor børn, unge og deres forældre samt søskende lever med alvorlig kronisk sygdom som følge af organsvigt. Sammen kan vi redde liv.
Scleroseforeningen
Hver dag får ca. 2 personer den kroniske diagnose sclerose. Scleroseforeningens hovedformål er at støtte personer med sclerose, men også deres pårørende. Foreningen bidrager desuden til forskning i sygdommen gennem indsamlede midler.
Videnscentret Fertility Care
Fertility Care tilbyder gratis telefonrådgivning til alle, der er berørt af barnløshed. Vores rådgivere er alle fertilitetssygeplejersker, der arbejder på frivillig basis. Bliver vi støttet af Hjertesagen, vil vi kunne rekruttere flere frivillige.