Sygdom & sorg

SMIL-mobilen – hjælp og støtte i en svær tid

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Vi lancerede SMILmobilen den 1. april, som er en rådgivningstelefon, hvor forældre og unge kan ringe ind og få en snak med en familieterapeut om bekymringer ift.Covid-19 og hvad der ellers kan være svært i et liv med et sygt barn. Indtil videre har den åben hver onsdag 15-17. Den 8. juni udvidede vi, så man nu også kan ringe til uddannet socialrådgiver Rebekka. Der er åbent hver mandag 14-16.

Vi ved, at mange familier med alvorligt syge børn har ekstra mange bekymringer i denne tid. De er isolerede og afskåret fra deres normale fællesskaber, og de frygter at deres syge børn bliver smittet med Corona virus.

SMILmobilerne er indtil videre en stor succes og vi har mange forældre og søskende, der ringer for råd og vejledning. 

I den anden ende af røret sidder familierådgiver og terapeut Lea Lykkegaard, som gennem en årrække har haft særligt fokus på familier med alvorligt og kronisk syge børn.

Man kan ringe til SMIL-mobilen uanset om tankerne kredser om frygten for Corona virus, om det syge barn, de raske søskende, ægteskab, at navigere i systemet eller andet, som man føler, man står alene med. Både unge og voksne kan benytte SMIL-mobilen.

I første omgang er tilbuddet til de familier, der har været med SMILfonden på sommercamps (i alt knap 300 personer). Vi drømmer om at udvide åbningstiden, så endnu flere familier får muligheden for at benytte SMIL-mobilen.

LIGNENDE SAGER

Englekjoler – MindMyAngel
Englekjoler er et non-profit projekt, hvor kvinder donerer deres brudekjoler, som derefter bliver omsyet til englekjoler, svøb og sov-sødt-poser.
Alle har ret til en Kroniker Ven
Kroniker Influencers (KI) er et socialt fællesskab for alle os med kroniske lidelser. Ensomheden i sygdommen kan være svær, og vi ser hvordan vi i fællesskabet spreder livsmod, sammenhold og en lyst til at inspirere hinanden til at få det bedst ud af livet på trods. Vores fornemmeste opgave er kort sagt at puste glimmer ud over Kroniker Livet og forhåbentlig hjælpe til at alle kronikere kan få deres egen Kroniker Ven.
Landsforeningen Spædbarnsdød
Landsforeningen Spædbarnsdød er en forening som hjælper forældre og pårørende, når de mister et lille barn, enten i graviditeten eller i barnets første leveår. De er uvurderlige og er nogen af de eneste der griber forældre i en ubærlig situation.
Terapi Gokart
Terapi Gokart i Korsør Gokart Klub blev sat i verden for at tilbyde en raceroplevelse i en gokart for personer som ikke selv kan køre. Terapi Gokart startede i sommeren 2019 med tilskud fra Slagelse Kommune og vi har siden da kørt rigtig mange omgange.