Kultur

SKRIV – et åbent skrivefællesskab

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Odenses sommersæson, er den eneste sæson hvor litteraturen prioriteres. Her løber både HC. Andersen Festival og Spoken Word Festival af stablen, og derefter står litterære miljø stille. Det er der ingen grund til. Odense fortjener en base, der året rundt og i åbne rammer støtter det litterære vækstlags talentudvikling. SKRIV er et skriveværksted, der skal give det litterære vækstlag en fast base. SKRIV er gratis for eleverne. Det er det, så den litterære udveksling kan foregå uafhængigt af deltagernes økonomi, så alle uanset status, har et sted at gå hen hvor skriften er i centrum. Og netop fordi det er skriften der er i centrum kan eleverne i princippet være fra 14-80 år. I Aarhus er der stor tradition for arrangementer af denne karakter, og Anne Katrine Bagais erfaring er, at denne åbne tilgang giver stærke relationer på tværs af ståsted i livet, og at der oftest opstår kunstneriske tværfaglige samarbejder. SKRIV er en investering i Odenses kunstneriske miljø, i kampen mod ensomhed, og i at fastholde de borgere, der ellers var søgt til København efter skrivende fællesskaber. 

SKRIV er et åbent skriveværksted, der en gang om måneden inviterer Odenses litteraturinteresserede til en åben skrivekunstfaglig undervisning, med skriveøvelser, fælleslæsninger og feedback. SKRIV er skabt af Spoken Word Festival, Studenterhuset Odense og Anne Katrine Bagai. Undervisningen ervaretages af skrivekunstlærer Anne Katrine Bagai. I løbet af året vil vi i fællesskab med Falco krydre de enkelte undervisningsgange med gæsteoplæg fra Forlaget Falco, samt udefrakommende forfattere og udøvende kunstnere. Disse gæsteoplæg vil blive koblet til Studenterhusets kalender, og indgå som en bro mellem Spoken Word Festival og SKRIV. 

SKRIV er samtidigt blevet lovet to arrangementer til Spoken Word Festival allerede nu, så eleverne har mulighed for at fremvise deres værker og for et relevant publikum. 

SKRIV bor på Studenterhus Odense, hvor vi får undervisningslokaler stillet til rådighed. 

Arrangementerne er af 3 timers varighed, og følger en undervisningsplan alle kan deltage. Her vil underviseren som oftest inddrage skønlitterære tekster på ca. 2-3 sider, og skabe skriveøvelser af 10-13 minutters varighed, for at få deltagerne i gang. Den resterende tid vil blive brugt på blandt andet fælleslæsninger, individuel plenumlæsning og social sparring. 

  

LIGNENDE SAGER

Dodgeball – den nye store sportsgren i Danmark
En ny holdsport i Danmark, som er er lige dele spil og leg, og kan spilles på tværs af alder, køn og fysisk. Dodgeball har potentialet til at appellere til dem som aldrig rigtigt har følt sig tiltrukket af de mere klassiske sportsgrene.
Kulturroen
I landsbyen Dannemare og omegn, forsamles en del ældre (ca. 50) til forskellige kulturelle aktiviteter og fællesspisning. Der enlige og par som gennem kulturroen få snakket med andre og hjælpe på den sociale udvikling og sammenholdet i landsbyerne.
Musikkens Bette Hus
Musikkens bette Hus er en musikscene, hvor vækstlaget får mulighed for at afholde koncert i trygge og hjertelige rammer. Tanken er at udbrede kultur til “folket”, så koncerterne er gratis og velbesøgt af gamle og unge, fattige og rige, raske og syge.