Uddannelse & mentorordning

Sexekspressen

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Sexekspressen er en aktivitetsgruppe under IMCC, hvis primære formål på frivillig basis er at udbyde seksualoplysning til folkeskolens 7.-10. klasse.

Sexekspressens værdier og formål med undervisningen er at påvirke unge til at respektere sig selv og andres valg, seksualitet og køn samt via information at sikre seksuel sundhed.

  • Vi mener, at man på baggrund af oplysning om seksuelt overførte sygdomme og uønskede graviditeter bedst muligt kan træffe ansvarlige valg omkring prævention.
  • Vi synes det er vigtigt at være fortrolig med egen krop og seksualitet.
  • Vores holdning er, at alle seksuelle relationer mellem mennesker bør foregå på frivillig, gensidig og ligeværdig basis.
  • Vi synes det er vigtigt at være bevidst om og respektere egne og andres grænser.
  • Vi mener, at man på baggrund af oplysning og øget forståelse bedre kan udtrykke sig og tale om sex og samvær – inklusiv de mere tabubelagte emner.

Der er i skrivende stund 311 unge frivillige tilknyttet aktiviteten. Medlemmer af Sexekspressen er alle unge sundhedsinteresserede studerende på videregående uddannelser, hvoraf flertallet er lægestuderende.

På en normal undervisningsdag, underviser vi 6 timer i fastsatte emner, der spænder fra kroppens anatomi og prævention til emner som følelser og kønsidentitet. Vores undervisning er involverende og baseret på lege, øvelser og gruppearbejde. Vi vægter det højt at skabe et rum i klassen, hvor alle er trygge ved at byde ind og stille spørgsmål. Vi lægger meget vægt på, at der ikke findes noget rigtigt eller forkert, og at alle de unge får en chance for at udtrykke sig. Til sidst har de unge mulighed for at få svar på spørgsmål, der er stillet anonymt via en brevkasse. På den måde kan eleverne få svar på spørgsmål, de er generte over at stille i klassen.
Udover ”standard-undervisning” tilbyder vi desuden Sexekspressen 2.0, som er en pakkeløsning, hvor vi kommer ud til samme klasse i 7., 8. og 9. klasse, hvorved vi kan skræddersy et undervisningsprogram til de unge, sørge for mere dybdegående undervisning, samt følge deres udvikling over flere år. Vi underviser også specialklasser, udvekslingsstuderende på sundhedsfaglige uddannelser (på DIS – den internationale skole), samt undervisning af udviklingshæmmede på JAC (job – og aktivitetscenter).

LIGNENDE SAGER

n'Give
n’Give forsøger at få unge ud af slummen i Kenya gennem uddannelse. I slummen ender mange børn i kriminalitet eller prostitution. Man skønner at 66 procent af 16-årige piger regelmæssigt bytter sex for mad.