Sygdom & sorg

Scleroseforeningen

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Sclerose er en kronisk autoimmun sygdom, der angriber en persons nervesystem.

Sygdommen kan give store udfordringer i livet, men det er også muligt at leve et ganske almindeligt liv. Dette er kun takket være den enorme forskning, der har været i at udvikle medicin, der skal bremse udviklingen i sygdommen, når den først er brudt frem - for man ved faktisk stadig ikke, hvorfor sygdommen opstår.

Scleroseforeningen dækker hele Danmark og er en stor bidrager på området inden for denne forskning, og de samler hvert år penge ind til at forskningen kan fortsætte den fantastiske udvikling. At få diagnosen sclerose - særligt som ung - er både livsomvæltende og skræmmende. Derfor er det så vigtigt at få den rette hjælp. Scleroseforeningen har ikke kun som formål at bidrage til forskning. Foreningen har også en lang række tilbud til både de ramte, men også deres pårørende. Dette omfatter bl.a. gratis psykologhjælp. Når næsten 18.000 mennesker i Danmark har sclerose, vil mange mennesker enten møde en person med sygdommen eller en pårørende, der har sygdommen tæt inde på livet. Der er dog stadig mange mennesker, der ikke kender til sygdommen og dens omfang.

Det vil derfor være meget betydningsfuldt, hvis Scleroseforeningen kan udbrede kendskabet til sygdommen og herved få bidraget yderligere til forskningen. 

LIGNENDE SAGER

Organdonation – ja tak!
Støt Organdonation - ja tak! så vi kan forbedre organdonation i Danmark og støtte de tusindvis af familier, hvor børn, unge og deres forældre samt søskende lever med alvorlig kronisk sygdom som følge af organsvigt. Sammen kan vi redde liv.