Andet

Samvirkende Menighedsplejer

Links

Projektet ”Samvær i en ligeværdig relation” er et projekt under organisationen Samvirkende Menighedsplejer, som hjælper mennesker, der er udsatte eller i en svær livssituation. Vores frivillige er alle sammen mennesker med værdifulde, personlige erfaringer indenfor psykisk sygdom, men også det at få det bedre og leve et mere meningsfuldt liv. Disse erfaringer bruger vores frivillige aktivt til at støtte andre mennesker, der har igangværende psykiske vanskeligheder. Vi kalder dem alle sammen for peers (=ligesindede). For nyligt har vi fået rekrutteret og matchet Samvirkende Menighedsplejers  yngste ”par” hidtil: en frivillig peerstøtte på 21 år og en bruger på 19 år. Sammen vil de blandt andet bruge tid på at erfaringsudveksle omkring det at være ung og studerende med psykiske udfordringer, der rækker ud over det sædvanlige studiestress.

Udover at blive matchet i en 1:1 relation, så inviterer vi også alle vores peers til forskellige sociale arrangementer. Det kan både være i vores spisefællesskab eller på en tur ud af byen, hvor sigtet altid er at skabe et hyggeligt og trygt rum med plads til alle.

Vores frivillige får tilbuddet om at deltage på kurser, hvor de kan styrke deres viden om dem selv og hvordan de kan bruge deres værdifulde erfaringer i relation med et andet menneske. Desuden kan de frivillige lære hinanden bedre at kende og støtte op om hinandens arbejde.

I projektet er der et sigte med at aftabuisere psykisk sygdom og skabe håb for mennesker i krise. Det sker for eksempel i kraft af den åbenhed, der opstår i erfaringsudvekslingen blandt vores peers. For selvom man måske ofte hører ordene ”du er ikke alene”, så har det en helt særlig virkning at sidde blandt andre mennesker - for eksempel i vores spisefællesskab, og så høre, at der faktisk lige der på tværs af bordet sidder én, som har kæmpet med noget af det, som man måske ikke lige har haft mod på at sige højt endnu. Det kan blive mindre skamfuldt at opleve i praksis, at man faktisk ikke er alene, men det har også en lettende og helende effekt. Det giver ofte vores peers inspiration og mod på at handle mere på deres egen situation.

Som ringe i vandet kan et projekt som ”Samvær i en ligeværdig relation” derfor være med til at mindske ensomhed, støtte den enkelte i sin sårbarhed, men også nedbryde det tabu og den skam, der stadig kan herske omkring psykisk sygdom i dag.


LIGNENDE SAGER

Blooming Room
Blooming Room er en non-profit organisation, der brænder for at fremme kvindelige flygtninge og migranters integration, bl.a. ved at styrke kvindernes selvtillid og støtte til bedre trivsel gennem nye venskaber på tværs af kultur og sprog.
BrandFolkenes Cancerforening
BrandFolkenes Cancerforening (BFC) indstilles som Årets Hjertesag fordi, at det er en forening med hjertet på det rette sted: En forening som gør en helt unik indsats for brandfolk som rammes af kræft på grund af arbejdet.
Epilepsiforeningen
Epilepsiforeningen arbejder for at mennesker med epilepsi og deres familier får en bedre hverdag, hvor epilepsien begrænser dem mest muligt.
Fair Dog
Forening af frivillige der arbejder for alle Danmarks hunde.
Forældre og Fødsel
Forældre og Fødsels hjertesager er at sikre alle en tryg fødsel og at give gratis videnbaseret og personlig rådgivning. Det er der brug for i dag, hvor sundhedstilbuddene til de gravide, fødende og småbørnsfamilierne gang på gang bliver beskåret.
Frelsens Hærs mor-barn-lejre
Hjælp til Frelsens Hærs landsdækkende mor-barn-lejre for udsatte familier i Danmark.
KANTMASKERNE - strik til udsatte i Danmark
KANTMASKERNE er et landsdækkende netværk af små selvstyrende grupper, som omdanner doneret garn til varmt strik til socialt udsatte i Danmark.
Livas anonyme rådgivning
Liva hjælper årligt omkring 180 mennesker med skader fra prostitution, vold og seksuelle overgreb med at genfinde fodfæste i livet.
Projekt Husvild
Projekt Husvild er en forening der hjælper hjemløse og sociale udsatte, med hvad der er brug for hjælp til. Intet er for stort eller småt :-)
Psykiatrifondens rådgivning – hjælp når livet er svært
En god samtale kan redde dagen. Andre gange kan den redde et liv. Frivillige i Psykiatrifondens rådgivning hjælper mennesker, der har det svært, gennem respektfulde og støttende samtaler. Samtalerne er anonyme og gratis for dem, der kontakter os.
STH - Servicehunde til Handicappede
STH er en nonprofit forening, der har til formål at uddanne og udplacere specialtrænede social- og servicehunde til at hjælpe mennesker med bevægelseshandicap.
Støtteforeningen for forsvundne personer
Støtteforeningen støtter Forsvundne personer. Deres formål er at hjælpe familier med at finde deres kære, som er forsvundet, det kan være både frivilligt og ufrivilligt. Uanset hvad der er sket, har de pårørende brug for at få en afslutning.
Team Tvilling Holbæk - Frivillige løber
Team Tvilling Holbæk løber hver søndag og flere halv og hel Marathon med vores handicappet unge mennesker som ikke selv kan, se deres og vores unge når de løber er guld værd.