Projekter

Repaircafé Danmark

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Links

Repaircafé Danmark arbejder for udbredelsen af reparationstanken gennem at hjælpe vore frivillige og vore brugere med at blive dygtigere til at reparere og med at hjælpe med at få oprettet nye Repaircaféer. Men det er så meget mere end selve reparationen: Det er hjælp til at fremme at ejerne føler sig som ansvarlige ejere af et eller andet produkt og det er socialt samvær for folk, der kan lide at bruge deres viden til at hjælpe hinanden. RCDK arbejder med forskellige aktiviteter for at udbrede og støtte reparationstanken – de 100 ton vi redde fra genbrugspladsen årligt er ikke meget i forhold til det der smides væk, så det er ikke mindst et spørgsmål om at udbrede en måde at tænke på. RCDK har en række aktiviteter: Fælles hjemmeside for alle RCer, Oplysning (start-kit) via hjemmesiden, Sponsorater, Finansiering af værktøj, Formidling af brugt værktøj, Afholdelse af fælles arrangementer, workshops m.v., Etablering af en fælles forsikringsordning, Forskellige Facebook tiltag, Support af fællesskaber, CO2-beregner i samarbejde med AAU.

Samtidigt forsøger vi også at arbejde politisk med problemstillingen, både på tværs indenfor EU og i forhold til danske politikere og firmaer: Nogle producenter søger med beviste designvalg at gøre reparationer unødvendigt vanskelige og det er vi ikke så begejstrede for, så vi vil gerne have hjælp fra politisk side til at forhindre den slags.

 

LIGNENDE SAGER

Borneo Child Aid (PUGAD)
Skoler for børn af Bajau Laut folket, der er et havnomadisk folk, som lever ud for Borneo og i det sydlige Filippinerne.
Bryd Tavsheden
Hvordan taler du med dine elever om at være vidne til vold? I dette års Kreative Konkurrence har BRYD TAVSHEDEN i samarbejde med Ligestillingsafdelingen i Transportministeriet fokus på børn og unge, der er vidne til kærestevold.
Selvhjælp Herning
Vi er en frivillig social forening, som skaber fællesskaber for mennesker i svære livssituationer. Vi har årligt knap 500 børn, unge og voksne, som får støtte i en selvhjælpsgruppe. Grupperne ledes af vores over 50 frivillige gruppeledere.
SISTERSPOWER International
Sisterpowers arbejde tager udgangspunkt i empowerment projekter for verdens mest udsatte kvinder med start af første projekt i Indien. Sisterpowers mål er at løfte kvinder og kvinderettigheder og skabe en bevægelse af kvinder, som støtter kvinder.
Ukrainsk Venskabsforening Gladsaxe
Ukrainsk Venskabsforening startede som et privat initiativ og fik hurtigt bred opbakning blandt kommunens borgere, og i dag er der 24 aktive frivillige og 1.300 følgere af vores FB, som støtter og hjælper vores cirka 250 modtagne flygtninge.