Andet

Psykiatrifondens rådgivning – hjælp når livet er svært

Det er ikke alle, der har nogen, de kan tale med, når livet er svært. Derfor er frivillige i Psykiatrifondens rådgivning hver dag året rundt klar til at hjælpe med støttende samtaler. Mange, der rammes af psykisk sygdom, oplever, at der følger meget tabu, skam og fordomme med sygdommen. Det kan være svært at tale åbent med selv sine allernærmeste om sygdommen – eller måske er der ikke nogen tæt på. Det er et urimeligt hårdt vilkår at føle sig alene oveni sygdommen. Det kan også være svært at stå på sidelinjen som bekymret pårørende.

Rådgivningens frivillige hjælper mennesker med gratis, anonyme samtaler på telefon, chat eller e-mail. Det er et vigtigt tilbud, som mange tusinde benytter sig af til at få råd om et sygdomsområde, der er tabubelagt, og hvor det kan være svært at få den rette hjælp i tide i systemet. For dem kan samtalen netop være dét, der giver håb og hjælper dem videre fra en ellers uoverskuelig situation. Derfor er det vigtigt, at vi fortsat kan tilbyde hjælpen. Og derfor indstilles Rådgivningen og alle dens dygtige frivillige som årets hjertesag.

De frivillige rådgivere besvarer over 9.000 henvendelser om året – fra mennesker med psykisk sygdom eller sårbarhed og deres pårørende. En af dem, der fik hjælp, var et ungt menneske, som efterfølgende skrev denne besked til os:

”Jeg ville ikke være her længere. Nu er jeg fyldt 15 og har holdt fødselsdag. På grund af jer fylder jeg også 16. Tak”.

Dét er en forskel, vi brænder for at gøre i mange flere børn og voksnes liv. Men vi er afhængig af støtte fra private, fonde og virksomheder for at kunne tilbyde hjælpen. Derfor håber vi at blive udvalgt som en af PFA Brug Livet Fondens hjertesager.

LIGNENDE SAGER

Blooming Room
Blooming Room er en non-profit organisation, der brænder for at fremme kvindelige flygtninge og migranters integration, bl.a. ved at styrke kvindernes selvtillid og støtte til bedre trivsel gennem nye venskaber på tværs af kultur og sprog.
BrandFolkenes Cancerforening
BrandFolkenes Cancerforening (BFC) indstilles som Årets Hjertesag fordi, at det er en forening med hjertet på det rette sted: En forening som gør en helt unik indsats for brandfolk som rammes af kræft på grund af arbejdet.
Epilepsiforeningen
Epilepsiforeningen arbejder for at mennesker med epilepsi og deres familier får en bedre hverdag, hvor epilepsien begrænser dem mest muligt.
Fair Dog
Forening af frivillige der arbejder for alle Danmarks hunde.
Forældre og Fødsel
Forældre og Fødsels hjertesager er at sikre alle en tryg fødsel og at give gratis videnbaseret og personlig rådgivning. Det er der brug for i dag, hvor sundhedstilbuddene til de gravide, fødende og småbørnsfamilierne gang på gang bliver beskåret.
Frelsens Hærs mor-barn-lejre
Hjælp til Frelsens Hærs landsdækkende mor-barn-lejre for udsatte familier i Danmark.
KANTMASKERNE - strik til udsatte i Danmark
KANTMASKERNE er et landsdækkende netværk af små selvstyrende grupper, som omdanner doneret garn til varmt strik til socialt udsatte i Danmark.
Livas anonyme rådgivning
Liva hjælper årligt omkring 180 mennesker med skader fra prostitution, vold og seksuelle overgreb med at genfinde fodfæste i livet.
Projekt Husvild
Projekt Husvild er en forening der hjælper hjemløse og sociale udsatte, med hvad der er brug for hjælp til. Intet er for stort eller småt :-)
Samvirkende Menighedsplejer
Psykisk sygdom er for mange mennesker stadig tabuiseret og i værste fald forbundet med skam og skyld, hvis man først bliver ramt. I Samvirkende Menighedsplejers peerprojekt arbejder vi på at skabe meningsfulde og støttende relationer på tværs af mennesker, der på hver sin måde kender til det at have ondt i livet psykisk.
STH - Servicehunde til Handicappede
STH er en nonprofit forening, der har til formål at uddanne og udplacere specialtrænede social- og servicehunde til at hjælpe mennesker med bevægelseshandicap.
Støtteforeningen for forsvundne personer
Støtteforeningen støtter Forsvundne personer. Deres formål er at hjælpe familier med at finde deres kære, som er forsvundet, det kan være både frivilligt og ufrivilligt. Uanset hvad der er sket, har de pårørende brug for at få en afslutning.
Team Tvilling Holbæk - Frivillige løber
Team Tvilling Holbæk løber hver søndag og flere halv og hel Marathon med vores handicappet unge mennesker som ikke selv kan, se deres og vores unge når de løber er guld værd.