Børn & unge
Psykiatrifondens børnegrupper
Links
Det er Psykiatrifondens mærkesag, at børn med særlig risiko for at få psykiske problemer skal mødes med tidlig hjælp, og ultimativt arbejder vi for at ingen børn og unge skal udvikle psykisk sygdom. I vores Børnegrupper har vi stor succes med at hjælpe børn, der lever i familier, hvor enten mor eller far har en psykisk sygdom. De er børn, som ofte mistrives og er i alvorlig øget risiko for selv at udvikle psykisk sygdom som unge eller senere i livet. Det skal vi gøre noget ved.
Helt centralt for Psykiatrifondens Børnegrupper er, at både børnene og familien som helhed får hjælp til at tackle deres særlige livsvilkår. Børn som vokser op i familier med psykisk sygdom, tager ofte et alt for stort ansvar, hvilket kan gå ud over deres udvikling, sociale liv og skolegang. Og mange børn står alene med store problemer, de ikke deler med nogen. De føler ofte skyld og skam over deres situation, og sygdommen kaster en lang skygge ind over deres børneliv.
Vi tilbyder tre gruppeforløb hvert år med den hjælp, vi ved virker og gør en stor forskel. Vores erfaring viser, at tilbuddet øger trivslen hos børnene: De forstår, hvad der sker og kan bedre navigere i familien; de bliver gladere, og kan i langt højere grad slippe bekymringen om deres forældre; de får en ballast, der er vigtig for deres udvikling og overgang til voksenlivet; og de lærer at kommunikere bedre, også om at noget er svært.
Psykiatrifondens Børnegrupper:
- Det primære formål er at give børnene kompetencer til at mestre tilværelsen som pårørende. Og at mindske stigmatisering, ensomhed og risikoen for at børnene selv udvikler psykisk sygdom.
- Samtalegrupperne er for børn og unge med forældre med psykisk sygdom i alderen 7 -14 år.
- Børnene deltager i 10 møder ledet af gruppeledere og sammen med jævnaldrende børn i samme situation.
- 80% af familierne oplever at tilbuddet har haft en positiv indvirkning på barnets trivsel