Hjemløse & socialt udsatte

Projekt UNIK – udsatte unges netværk i kommunerne

Der er ca. 15.000 børn og unge, som er anbragt uden for hjemmet i Danmark, og det er desværre langt fra alle som får støtte i de svære overgange. Det betyder, at mange af de unge står alene med deres udfordringer i hverdagen.

Projekt UNIK er et tilbud i foreningen Børn og Unges Trivsel. I UNIK er de unge i centrum, fordi det er vigtigt, at de unge bliver set, rummet, forstået og anerkendt dér, hvor de er – det har jeg selv oplevet. UNIK er for unge, som ønsker at være en del af et sundt fællesskab, styrke deres selvværd samt øge deres livsduelighed og motivation. UNIK ser det hele menneske, og har fokus på fællesskab, inklusion og giver de udsatte unge selvværd og optimisme. UNIK er en forebyggende og helhedsorienteret indsats, og igennem en række forskellige aktiviteter hjælper vi de unge med at blive klar til at starte på uddannelse og/eller få et job. Unge som allerede er i gang, hjælper vi til at gennemføre uddannelse og forblive i deres jobs ved at fungere som det stabile og bagvedliggende netværk, når de har brug for det i alle ugens syv dage.

Jeg vil gerne indstille UNIK, fordi jeg er glad for at have mødt de folk jeg har i Unik, fordi det har hjulpet mig med at vokse som person. Det, at vi har arbejdet fælles med de andres unges udfordringer og mine egne har givet mig et bredere perspektiv på mit eget liv og hvad jeg vil. Jeg har fået et indblik i andres liv og udfordringer og det har givet mig et bredere syn på livet og stof til eftertanke, som normalt ville tage flere år for en selv at komme omkring.

UNIK brænder for at kunne hjælpe flere tidligere og nuværende anbragte unge, så jeg håber, at du vil stemme på UNIK.

LIGNENDE SAGER

Bindeleddet
Bindeleddet støtter unge hjemløse i den svære overgang fra gade til hjem. Fagligt stærke, frivillige mentorer styrker den unges tro på sig selv og skaber nye positive netværk.
Brugernes Førerhunde Ordning
At leve med et alvorligt synshandicap i en stadigt mere visuelt orienteret verden, er lidt af en udfordring. Heldigvis er der hjælp at hente hos Brugernes Førerhunde Ordning, som brænder for at træne sunde og glade førerhunde af højeste kvalitet.
Den Frivillige Sundhedsrådgivning
Den Frivillige Sundhedsrådgivning er en fleksibel indsats for de mest udsatte kvinder i Reden Aarhus, som oftest slet ikke opsøger, eller alt for sent opsøger, hjælp i sundhedsvæsenet.
Etableringshjælp til voldsramte kvinder
Etableringshjælp til voldsramte kvinder fortjener anerkendelse og støtte som hjertesag for det store arbejde, den gør som frivillig forening, der betyder kortere tid for familierne på krisecentre inden de kan blive etableret sikkert i ny bolig.
Foreningen: Hunde, tips og hygge
Foreningen: Hunde, tips og hygge er en nonprofit forening, der har til formål at hjælpe udsatte i Danmark med foder, loppemidler, i nogle tilfælde dyrlæge regninger mm til deres hunde
Kolding Madhjælp
Kolding Madhjælp hjælper almindelige borgere, der ikke kan få økonomien til at hænge sammen, med overskudsmad fra dagligvarebutikker. Vi har det motto , at ingen skal gå sultne i seng. Vores bruger får maden ganske gratis.
PROJEKT HJEMLØS- mad og omsorg til byens hjemløse
PROJEKT HJEMLØS giver gratis mad og omsorg til Københavns hjemløse. Vi yder en vigtig indsats i weekenden, når andre væresteder holder lukket, mange glemmer at hjemløse også er sultne i weekenden.
Roskilde Handi-Festival - indendørs festival for mennesker med særlige udfordringer
Roskilde Handi-Festival, en festival for mennesker med særlige udfordringer. Målgruppen er repræsenteret i foreningens bestyrelse og er med til at vælge hvilke bands der skal spille og det er en indendørs festival, der sikrer tilgængelighed for alle.
Social Sundhed - Brobyggere i Sundhedsvæsenet
Den sociale ulighed i sundhed er stor, og derfor dør mange sårbare og socialt udsatte mennesker alt for tidligt! Unge studerende fra sundhedsfaglige uddannelser arbejder hver dag frivilligt i Foreningen Social Sundhed for at mindske denne ulighed.
Stop Spild Lokalt - en moderne Robin Hood-forening
Foreningen Stop Spild Lokalt (Ringsted) deler primært overskudsmad ud til værdigt trængende. Maden stjæles dog ikke fra butikker og private, så der begås ikke noget ulovligt :-)
Stop Spild Lokalt (Næstved)
Stop Spild Lokalt (Næstved) hjælper social udsatte i Næstved Kommune med overskuds-og dato varer dagligt.
Varmestuestrik.dk
Varmestuestrikkerne er frivillige der laver varme beklædningsgenstande til socialt udsatte i Danmark. Vi startede i 2006 i Nykøbing Sj. og siden har idéen bredt sig til hele landet.