Hjemløse & socialt udsatte

PROJEKT HJEMLØS

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Links

PROJEKT HJEMLØS- mad og omsorg til byens hjemløse, blev startet af Stifter Gitte Johansen i 2012, der ud over sit alm lønnet job, driver PROJEKT HJEMLØS frivilligt.

PROJEKT HJEMLØS er nok et af de få væresteder, der ikke modtager offentligt støtte, eller har lønnet ansatte, for at kunne fungerer som værested. PROJEKT HJEMLØS er ikke blot et gratis værested med mad og omsorg til byens hjemløse, vi tænker også miljøet ind i vores daglige fokus. Vi er et grønt værested. Hver uge henter vi gratis overskudsmad fra butikker. Har Genbrugsbutik i Brønshøj, der er med til at drive væresteders daglige drift, når genbrug bliver solgt, så hjemløse kan spise gratis. Vi samarbejder med flere miljøforkæmpere og indsamler f.eks. plastlåg fra juice, mælkelåg samt pilleglas låg, nye produkter der netop nu kan købes, f.eks. nøgleringe via vores webshop, endvidere indsamles tassimo-kapsler og omslag det omdannes til nye genanvendelige ting, salget heraf hjælper os til at hjælpe hjemløse.

LIGNENDE SAGER

Bindeleddet
Bindeleddet støtter sårbare unge hjemløse i overgangen fra hjemløshed til eget hjem. Ressourcestærke, frivillige mentorer styrker den unges tro på sig selv og skaber nye positive netværk.
Brugernes Akademi
Brugernes Akademi er en frivillig forening af og for stofbrugere, hvis formål er at forbedre stofbrugeres vilkår og rettigheder. Foreningen er stiftet af formand Anja Plesner Bloch og har eksisteret i snart 8 år.
Familienetværket Friends & Family – en håndsrækning til udsatte familier i Københavns Nordvest-kvarter
Friends & Family er et familienetværk, som arbejder med at afhjælpe og forebygge sociale problemer i sårbare familier. Vi arrangerer familiesamlinger, aktiviteter for børnene og hjælper familierne til en forandring i livet.
Forælder Fondens frivillige sociale arbejde
Forælder Fonden hjælper udsatte enlige forsørgere og deres børn med rådgivning og midlertidige boliger. Frivillige medarbejdere giver familierne en hånd.
Hellebro
Den private velgørende forening Hellebro i Valby er en helhedsorienteret indsats for unge hjemløse ml. 18-29 år, der arbejder for, at de unge kommer i bolig, job, uddannelse - og kommer tilbage på sikker grund.
Hjemløsedyrlægerne
Hjemløsedyrlægerne yder gratis dyrlægehjælp til Hjemløses hunde i København. Vi tilbyder sundheds/vaccinations tjek ved fastlagte konsultationer og ind imellem de åbne konsultationer mødes vi med den hjemløse på gaden hvis hunden er blevet akut syg.
Kirkens Korshærs gadesygeplejerske i Esbjerg
Fire menneskeliv. Det er, hvad Kirkens Korshærs gadesygeplejerske i Esbjerg har reddet fra at dø på under 1 år. I virkeligheden er mange flere reddet – fra sygdom, ensomhed, svigt og utilstrækkelig behandling.
Madklubben RG60 for unge hjemløse
Stem og støt madklub for hjemløse unge. I en kaotisk hverdag som ung hjemløs, har det stor betydning at være del af et fællesskab. Og det er netop, hvad madklubben er, et fællesskab og et frirum hvor der er kort til latter og problemerne glemmes for en stund.
Stop Spild Lokalt (Vordingborg)
Vi hjælper dagligt mellem 30-40 familier i Vordingborg med at få mad på bordet, og vi er med i Danmarks største juleuddeling, hvor vi hjælper mellem 100 og 200 familier.