Velgørenhed

PakkekalenderAUH

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Vi laver pakkekalender til 11 afdelinger på Psykiatrisk Hospital Skejby & Psykiatriens Hus, Århus.

Ideen opstod da Tina, der selv er psykisk syg, var indlagt hen over julen. Hun mærkede på egen krop hvor trøstesløs og ensom en jul kunne være selvom personalet gjorde alt for de indlagte, og hun dog trods alt også har en familie, der gjorde hvad de kunne for hende. Hun tænkte på dem, der slet ingen havde, og som hun ville gøre noget ekstra for til trods for, at hun selv har det utrolig svært.

Mail fra modtager

Vi har på vores afdeling sat stor fokus på Julen, hvor vi har gjort meget ud af at skabe en god stemning og aktiviteter for vores patienter. Her kommer I ind i billedet, fordi I har gjort det ekstra muligt for os at give vores patienter nogle gode oplevelser. Jeres donationer har gjort det muligt for os at overraske vores patienter hver dag i december, hvor vi til vores morgenmøder har lavet lodtrækninger hvor patienterne kunne vinde gaver. Det har været helt fantastisk at opleve den glæde de fik, når de vandt. Det bedste ved gaverne var at se vores patienter dele ud til hinanden og vi oplevede flere gange, at hvis en patient vandt flere gaver, så var de søde til at give gaven videre til dem, som ikke havde fået noget. Det er præcis det julen kan og man kan sige, at jeres gavmildhed har smittet af på vores patienter, som har været helt fantastiske.

Adventsgaverne brugte vi lidt på en anden måde, her afholdte vi banko i stedet for lodtrækning, så der var i år lidt ekstra på spil under vores aktiviteter. Juleaften skulle vi spille pakkeleg, men dette var desværre ikke muligt grundet restriktionerne, derfor havde vi en ekstra JULEBANKO, hvor den store røde gave var 1. præmie. Patienten, som vandt den store gave, er en patient, som i en længere periode har været depressiv. Det var dog ikke svært at motivere hende til julebanko, da hun fik at vide, at der var en overraskelse til vinderen. På helt fantastisk vis ender hun med at vinde gaven og et udbrud af glæde fulgte med: "Yess, jeg plejer ellers aldrig at vinde". Da patienten pakkede gaven op, kiggede vi alle spændt på alle de flotte ting, der var i den. Alle var enige om, at det var den rigtige vinder og hun blev utroligt glad for alle de fantastiske ting, som I havde pakket. Hun fik opmærksomhed af alle og for en stund var hun i centrum.

Tusind tak fordi I hjalp med at få et smil på hendes læber og tusind tak fordi I har gjort så stort et arbejde for at give vores patienter noget at glæde sig over.

LIGNENDE SAGER

Cykling Uden Alder (Sorø)
Cykling uden alder i Ruds Vedby er en lillebitte gruppe, som frivilligt cykler flere gange om ugen for svagelige personer, som ikke selv har mulighed for at komme ud og få vind i håret og luft til lungerne.
March Mod Ensomhed
Hvert år fra uge 32-41 vandrer Patrick Cakirli "March mod Ensomhed" gennem hele Danmark i samarbejde med forskellige organisationer. Konceptet er, at han ikke må gå medmindre han har følgeskab, ellers skal han stå stille.
NGAYEN SCHOOL FUND
NGAYEN SCHOOL FUND arbejder for, at gambiske børn kan få adgang til en god uddannelse.
Salsa4Water Aalborg
Salsa4water Aalborg er en nyopstartet nonprofitorganisation i Aalborg, som stræber efter at indsamle penge til WaterAid i udviklingslande via salsa undervisning og events.
Stafet for Livet Nordfyn (Kræftens Bekæmpelse)
Stafet for Livet Nordfyn er en aktivitet under Kræftens Bekæmpelse. Vi vil gerne sætte fokus på den gode sag, det vigtige budskab, men i høj grad også være med til at skabe fællesskab i den nordfynske kommune.