Sygdom & sorg

OvaCure - At helbrede æggestokkræft er vores hjertesag

OvaCure er en dansk not-for-profit organisation, der samler verdens førende forskere til at samarbejde, med det formål at redde kvinders liv.

Æggestokkræft er den femte mest dødelige kræftform for kvinder og en sørgelig nr. 1, når det drejer sig om gynækologiske kræftsygdomme. Der er derfor hårdt brug for en helbredende behandling til kvinder med kræft i æggestokkene.

På verdensplan dør 140.000 kvinder hvert år af sygdommen. I Danmark får 555 kvinder hvert år konstateret æggestokkræft, og 375 dør hvert år som følge af sygdommen. I 70 % af tilfældene diagnosticeres kvinderne i et fremskredent stadie - når kræften har bredt sig til andre organer. Kun 20 % af disse kvinder overlever i mere end 5 år, og meget få bliver helbredt. Der er brug for nytænkende forskningsprojekter, der sætter fokus på at finde en helbredende behandling.

Alle OvaCures forskningsprojekter har potentiale til at helbrede. De samarbejder løbende og er blandt de første af deres slags i verden inden for målrettede behandlinger af kræft. De er skabt i partnerskab med verdens førende forskere på tværs af faglighed og landegrænser, og de er uafhængige af kommercielle interesser. Fremtidens kræftbehandling er personlig og målrettet kombinationsbehandling. Med udgangspunkt i en analyse af patienters egen tumor, vil behandlingen kunne målrettes og kombineres af immunterapi, kemoterapi, operation, vaccine, T-Celler mfl.

OvaCure tror på at immunterapi vil ændre strategien for, hvordan vi behandler patienter med kræft i dag - ikke kun for kvinder med æggestokkræft, men i lige så høj grad for patienter med andre former for kræft. I dag er førende forskere i gang med at udvikle behandlinger med immunterapi, og mulighederne for at revolutionere kræftbehandling er yderst lovende. Den personlige T-celle immunterapi viser utrolige resultater. Her styrkes patientens immunforsvar ved brug af dræberceller udvundet af patientens egen tumor. Dræbercellerne opdyrkes, multipliceres og genindføres herefter i patienten, så immunforsvaret bliver i stand til selv at bekæmpe kræftcellerne. Nøglen til behandlingen findes således i kvindens egen tumor. Da denne form for immunterapi er en metode frem for et produkt, og således er svær at patentere, og dermed danne grundlag for indtjening, er der begrænset interesse fra medicinalindustrien til at investere penge i denne type forskning. Der er derfor hårdt brug for almennyttig støtte til at udvikle behandlingsformen – til fremtidig gavn for patienter.

LIGNENDE SAGER

BrandFolkenes Cancerforening
BrandFolkenes Cancerforening støtter brandfolk som rammes af kræft.
ExcaliCare og Cool Camp - når sygdom bliver til styrke
ExcaliCare laver aktivitetsbaserede rehabiliteringscamps, kaldet Cool Camps, for kræftramte unge og deres søskende i alderen 12-17 år. Målet er at de unge kan få et liv, hvor oplevelserne med alvorlig sygdom også betragtes som en styrke.
Landsforeningen for efterladte efter selvmord
At miste ved selvmord kan være meget ensomt, da det er et område der stadig er omgærdet med tabu. Foreningen er medskabende for nærvær, fællesskab og mulighed for at dele sine erfaringer med mennesker i samme situation.
Synslinjen
Synslinjen er en telefonrådgivning, som hjælper dig, der får en alvorlig synsnedsættelse. Vi, som tager telefonen har selv oplevet at miste synet, og ved, hvor svært det er. Vi vi ved, hvor du kan få støtte. Pårørende og fagfolk kan også ringe.
Team Rynkeby
Team Rynkeby samler penge ind til børn med kritisk sygdom i hele Norden. Rynkeby Foods A/S dækker projektets centrale omkostninger, hvilket betyder, at alle de penge, som Team Rynkeby samler ind, går ubeskåret til organisationer i hvert land.