Patientforening

Organdonation - ja tak!

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Hvert år venter 450 danskere på et livreddende organ, men de udgør kun toppen af isbjerget – for hvert år rammes hundredvis af danskere af organsvigt, og tusindvis af familier lever i en presset hverdag med en far, mor, søster eller bror, som er ramt af alvorlig kronisk sygdom. Det sætter familielivet på pause og efterlader familierne i uvished om deres kære overlever eller nogensinde bliver raske igen - for der er mangel på organer i Danmark – og det koster menneskeliv. 

Organdonation – ja tak! er stiftet i 2015 af Karen & Lasse Heidelbach, som besluttede at oprette patientforeningen, efter deres egen datter Esther fik konstateret kræft i leveren og efter 10 kemobehandlinger blev levertransplanteret. 

Gennem de seneste 5 år har Karen og Lasse arbejdet i al deres fritid for at sætte fokus på og forbedre organdonation i Danmark – samt for at forbedre vilkårene for de familier, som rammes af organsvigt. De giver håb og støtte til en hidtil overset patientgruppe. Deres enorme indsats og frivillige arbejde blev anerkendt, da de på Folkemødet velfortjent modtog “Ildsjælprisen” ved Danmarks Patient Award 2019.

I dag er patientforeningen etableret med et professionelt sekretariat og bestyrelse, og foreningen tilbyder en række støttetilbud til familier som er ramt af alvorlig kronisk sygdom, som følge af terminalt organsvigt. Bl.a. tilbydes rådgivning og samtaletilbud, sorgvejledning, coaching og netværksgrupper til både unge og voksne. Derudover uddeler foreningen legater til børn, unge og voksne samt en God bedring kuffert, som tilbydes til transplanterede børn og unge, og i 2021 afholder foreningen sin første familie-camp for transplanterede.

Støt Organdonation – ja tak, så vi kan hæve kendskabsgraden til patientforening og dermed kan yde støtte til en overset patientgruppe og hjælpe endnu flere danske børn, unge og voksne samt deres familier, som rammes af terminalt organsvigt. De og deres familier har brug for støtte og omsorg i en svær tid.

LIGNENDE SAGER

Dit Liv – online chat
Siden Corona-virussen brød ud i Danmark, har kronisk syge og handicappede været særligt udsat hvad angår isolation og ensomhed. Dit Liv er en gratis online chat for patienter med kronisk sygdom og/eller handicap og deres pårørende.
Gigtramte Børns Forældreforeing (GBF)
GBF er et netværk for hele familien. Samværet med ligestillede, både voksne som børn- er uundværligt i en hverdag med skole, fritid, venner og familie- der ofte er uforstående overfor de udfordringer familien oplever, når et barn får konstateret gigt.