Patientforening

Organdonation – ja tak!

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Hvert år venter 450 danskere på et livreddende organ, men de udgør kun toppen af isbjerget – for hvert år rammes hundredvis af danskere af organsvigt, og tusindvis af familier lever i en presset hverdag med en far, mor, søster eller bror, som er ramt af alvorlig kronisk sygdom, som følge af organsvigt. Det sætter familielivet på pause på ubestemt tid og efterlader familierne i uvished om deres kære overlever eller nogensinde bliver raske igen – for der er mangel på organer i Danmark – og det koster menneskeliv. 

Organdonation – ja tak! er stiftet i 2015 af Karen & Lasse Heidelbach, som besluttede at oprette patientforeningen, efter deres egen datter Esther fik konstateret kræft i leveren og efter 10 kemobehandlinger blev levertransplanteret. I den forbindelse oplevede de, at der var meget lidt fokus på patienter med organsvigt, og på de danskere som venter på et nyt organ – og at der i høj grad manglede støttetilbud og hjælp til denne oversete patientgruppe og deres familier.

Gennem de seneste 6 år har Karen og Lasse arbejdet for at sætte fokus på og forbedre organdonation i Danmark – samt for at forbedre vilkårene for de familier, som rammes af organsvigt. De giver håb og støtte til en hidtil overset patientgruppe. Deres enorme indsats blev anerkendt, da de på Folkemødet velfortjent modtog “Ildsjælprisen” ved Danmarks Patient Award 2019.

I dag er patientforeningen etableret med et professionelt sekretariat og bestyrelse, og godkendt af Sundhedsstyrelsen som en sygdomsbekæmpende forening, som i dag tilbyder en række støttetilbud til familier som er ramt af organsvigt. Bl.a. tilbydes rådgivning og samtaletilbud, sorgvejledning, coaching og netværksgrupper til både unge og voksne. Derudover uddeler foreningen Stjernestunder Legatet og en God bedring kuffert til børn og unge samt Heroes & Stars Legatet, og i 2021 afholdt foreningen sin første Familiecamp for transplanterede børn og unge og deres familier, med over 60 deltagere. Senere på sommeren afholdt Organdonation – ja tak! også sin første Unge Weekend, som ligeledes var en stor succes. 

Stem på Organdonation – ja tak, så vi kan forsætte vores arbejde med at sætte fokus på og forbedre organdonation i Danmark. Med din støtte kan vi redde liv og yde støtte til vores overset patientgruppe og hjælpe endnu flere danske børn, unge og voksne, som rammes af terminalt organsvigt. De og deres familier har brug for støtte og omsorg i en svær tid.

På forhånd tak for din stemme!

LIGNENDE SAGER

GBF Gigtramte børns forældreforening
GBF er et netværk for hele familien. Samværet med ligestillede, både voksne som børn - er uundværligt i en hverdag med skole, fritid, venner og familie- der ofte er uforstående overfor de udfordringer familien oplever, når et barn får konstateret gigt.
Lyle
Mennesker med blodkræft ser ikke syge ud. Måske de ikke selv kan mærke deres sygdom. At føle sig rask og dog med en livstruende sygdom giver mange indre konflikter. Patientforeningen Lyle ønsker hjælp til psykologbistand, så energien kan bruges til helbredelse og livskvalitet.
Whiplashforeningen – Lær at leve med whiplash
Vi vejleder mennesker, der invalideres af piskesmæld og selv må finde nye veje i livet, fordi sundhedsvæsenets tilbud er begrænsede. At lære at bruge livet på ny står vores hjerte nær, da foreningen drives af frivillige, hvor de fleste selv er ramt.