Patientforening

Organdonation - ja tak!

Organdonation - ja tak’s formål er, at forbedre organdonation for os alle sammen i Danmark. Vi arbejder for at hæve donorraten, og forbedre vilkårene for de over 450 danske børn, unge og voksne, som hvert år står på ventelisten til et nyt organ, samt lette tilværelsen for de tusindvis af danske familier, som er hårdt ramt af organsvigt. Målet er redde liv, og give disse danskere en bedre tilværelse og få dem og deres familier hurtigere tilbage til livet – som ofte er sat på pause i flere år.

Udtalelse fra Kitt 46 år, mor til to, og som har ventet på en ny lever i 11 måneder: ”Organdonation - ja tak giver håb for os der venter på et nyt organ. De er den eneste organisation, som arbejder målrettet for at forbedre organdonation i Danmark. De fremmer og sætter organdonation på dagsordenen i Danmark – og fremhæver en overset patientgruppe, og samfundsproblematik bl.a. ved at fortælle de tragiske og lykkelige historier om os, der venter på et nyt organ, dem som gav livet videre, og dem som ikke klarede den.”

Organdonation - ja tak er om noget en hjertesag. Den nye patientforening er stiftet af forældreparret Karen og Lasse Heidelbach. Det sker efter deres datter, Esther på 2 år, har overstået 10 kemobehandlinger mod en sjælden kræftsygdom i leveren, hvorefter hun bliver sat på ventelisten til en ny lever. I den forbindelse sætter Esthers forældre sig ind i organdonation – og finder ud af, at ventetiden på et organ i Danmark er op til dobbelt så lang som i mange af de andre lande, vi normalt sammenligner os med, og at patienter og familier, som rammes af organsvigt, i den grad er en overset patientgruppe, som ikke får den hjælp, støtte og opmærksomhed, som de har brug for. Det blev startskuddet til Organdonation - ja tak!

I dag er Organdonation - ja tak stiftet med en professionel bestyrelse, og har over 200 medlemmer. Patientforeningen drives af Karen og Lasse i deres fritid med hjælp fra frivillige og organisationens arbejde og indsats er 100 % afhængig af donationer og sponsorater.

LIGNENDE SAGER

Atopisk Eksem Forening - børneeksem for børn og voksne
Børneeksem - desværre for både børn og voksne. En træls kronisk hudsygdom, som KLØR nederdrægtigt, når eksemen er i udbrud og som påvirker hele familien, fordi der følger dårlig nattesøvn, irritation, ekstra tøjvask, udgifter til cremer osv. med.
FAIM - Foreningen For Autoimmune Sygdomme
Autoimmune sygdomme er ikke selvforskyldte - og 1 million danskere har mindst én autoimmun sygdom.
Forældre og Fødsel
Forældre og Fødsels hjertesager er at sikre alle en tryg fødsel og at give gratis viden baseret og personlig rådgivning. Det er der brug for i dag, hvor sundhedstilbuddene til de gravide, fødende og småbørnsfamilierne gang på gang bliver beskåret.
IAKM Danmark
IAKM Danmark arbejder for alle menneskers ret til at lære, udvikle og anvende sprog, uanset diagnose, handicaps, alder og forudsætninger. Dermed fremmes et godt liv for den enkelte med respekt, delagtighed og ligeværd.
Leverforeningen
Vores hjertesag er at støtte alle leversyge, levertransplanterede og deres pårørende. Vi samarbejder med andre patientforeninger og repræsenterer medlemmerne overfor det offentlige - bl.a. Sundhedsstyrelsen.
Neuropatiforeningen - Alle mennesker har ret til et værdigt Liv
Neuropati spænder over en lang række smertefulde lidelser og symptomer her taler vi om de sensoriske nerver, de autonome nerver samt de motoriske nerver. Der er brug for meget mere forskning på området.
Patientforeningen Danmark – seriøse debatter i et varmt fællesskab
Patientforeningen Danmark giver patienter mulighed for at erfaringsudveksle i givende fællesskaber ved møder og i internetgrupper. Vi udgiver et medlemsblad 4 gange om året. Alle i Patientforeningen Danmark arbejder frivilligt og ulønnet.