Projekter

Østrogenial

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Vi startede vores hjertesag, podcasten Østrogenial, fordi vi gennem vores arbejde med kvinder og kvindesygdomme oplevede at der var en masse viden og forhold omkring kvinder og kvindekroppen, som der ikke bliver talt om. Der er derfor en masse viden, som kvinder først bliver opmærksomme på, hvis de oplever et problem eller symptom og derfor søger læge.

Det er også vores opfattelse, at mange områder omkring kvinder og kvindekroppen stadig er tabuiseret og underlagt en masse myter. Vi savnede derfor et medie, der med baggrund i det faglige og i videnskaben turde tale om de ting man som kvinde kan opleve gennem livet og som kunne give noget relevant information.

I denne podcast inddrager vi vores faglige viden og erfaring men samtidig tale uformelt om forskellige emner som kvinder og veninder. En snak mellem to veninder, der prøver at formidle deres faglighed på en uformel måde og med inddragelse af egne historier og erfaringer.

Kvinderne bag Østrogenial er Anne-Louise Nørlev og Sedrah Butt Balaganeshan. Anne-Louise er 30 år og uddannet sygeplejerske fra Diakonissestiftelsen, januar 2016 og har været sygeplejerske i 4,5 år. Hun startede som nyuddannet på gynækologisk akutmodtagelse og center for seksuelle overgreb på Rigshospitalet og arbejder nu på fertilitetsklinikken på Rigshospitalet.

Sedrah er 31 år og har været læge i 6 år. Hun er uddannet fra Københavns Universitet i 2014 og har arbejdet på flere forskellige hospitalsafdelinger i Danmark – fra Sygehus Vendsyssel til Rigshospitalet. Hendes primære interesse har været inde for specialet i kvindesygdomme og fødsler, som hun er ved at uddanne sig til speciallæge i, og har på nuværende tidspunkt 2 års erfaring i specialet.

Østrogenial informerer, afmystificerer og aftabuiserer kvindekroppen og hylder den for alle dens evner, muligheder og forskelligheder. Med faglighed og humor tilgår vi kvindekroppen og alt hvad den indebærer af biologiske, fysiske og psykiske faktorer og med inddragelse af sociale og samfundsmæssige perspektiver som, myter, tabuer, dilemmaer m.m. Vi har stor fokus på lytterinddragelse og alle spørgsmål og historier er velkomne og ingen spørgsmål eller oplevelser er for pinlige eller dumme.

LIGNENDE SAGER

Skraldecaféen
Skraldecaféen er ikke et sted - det er en bevægelse. Med vores mobile pop-up køkken, fokuserer vi på samfundsproblemer, som fx madspild, fattigdom og ensomhed. Med skraldede og donerede varer fra butikker og private, laver vi gratis mad med brugerne.