Børn & unge

Ønskeland – ophold for børn med alvorlig eller kronisk sygdom og deres familier

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Ønskeland er ophold for børn med alvorlig eller kronisk sygdom og deres familie. Det er en pause fra hverdagen med ro, tid og nærvær. 

Ønskeland findes fordi tid og oplevelser sammen er det vigtigste vi kan give familier præget af kronisk og alvorlig sygdom. 

Tilbuddet er landsdækkende og er af 4-6 dages varighed. Ønskelands dejlige faciliteter ligger naturskønt tæt på skov og fjord, på Øland, et lille lokalsamfund ved Brovst i Nordjylland.

Ønskeland har siden foråret 2019 haft fokus på ophold for børn med alvorlig og kronisk sygdom og deres familier. Vi har arbejdet med at skabe et projekt, der kan imødekomme behovet for fællesskab og netværk, samt øget mental trivsel for denne gruppe. Vi har d.d. haft 80 familier på ophold fra denne målgruppe. 

Det kan være svært at finde sin plads i fællesskabet når man har en alvorlig eller kronisk sygdom. I Ønske-land er barnet en del af fællesskabet og kan være med lige som det er. Ønskeland tager udgangspunkt i hvad der er det enkelte barns styrker. Vi udforsker hvordan alle kan være med, og gør aktiviteterne vedkommende for hele familien. Det betyder for børnene i Ønskeland, at de føler sig som en del af fællesskabet, og at de under opholdet oplever at kunne være med. Det at kunne “gøre som andre børn” er afgørende og styrker børnenes fortælling som dem selv. Gennem positive oplevelser styrkes barnets mentale sundhed. 

Ophold i Ønskeland varer 4-6 dage. Familierne bor i 1 eller flere 2-sengs værelser. Ønskelands store fælleshus rummer en spisesal, fælles bord til kreative aktiviteter, og et spilleområde med f.eks. bordtennis og airhockey. Familierne har adgang til svømmehal, motionsrum og dejlige udearealer. Under opholdet sørger Ønskelands dygtige kok for lækker, sund mad. 

Under opholdet er der et fællesprogram, som man kan deltage i, hvis familien har lyst. Der tilbydes f.eks. massage til forældre, smykkeværksted, drømmefanger værksted, mindfulness og bålhygge. Derudover er vores frivillige en stor del af familiernes oplevelse. De står for kreative aktiviteter, gåture og snak over en kop kaffe. Vores frivilliges vigtigste kvalitet er deres evne til at lytte. De har tålmodighed og tid til at give en kop kaffe og tale med familierne.

I denne Corona-tid er det ekstra vigtigt, at der findes tilbud til børn med sygdom, da Corona gør at børnene lever meget isoleret. Derfor indstiller vi Ønskeland til årets hjertesag.

 

LIGNENDE SAGER

5 Skoler – vi bygger skoler til børn, der ikke har én
5 Skoler bygger skoler til børn, der vokser op på flugt. Børn, der bor i flygtningelejre på ubestemt tid i en hverdag fyldt med usikkerhed og med en fremtid uden udsigt. Skolerne giver indhold i hverdagen og håb for fremtiden.
A Step For Humanity
Hjælp os med at skabe en lysere fremtid for forældreløse børn i Afghanistan. Alle børn skal have ret til en skolegang og vi vil gøre dette muligt for forældreløse børn i Afghanistan.
Børnehuset SIV – for alvorligt syge børn og deres familier
Børnehuset Siv støtter hver dag alvorligt syge børn og deres familier i en svær tid. Børnene lider af kræft, immundefekter eller hjerte- og lungesygdomme, der gør at de lever et liv isoleret fra andre mennesker. Børnehuset bryder denne isolation.
Bryd Tavsheden – rådgivning til voldsudsatte børn og unge
Bryd Tavsheden søger støtte til at rådgive flere børn og unge, der oplever vold i familien eller i et kæresteforhold. Vi tilbyder anonym rådgivning gennem vores chat, telefon og brevkasse samt personlige samtaleforløb med en erfaren rådgiver.
Godfar
Godfar er et børne- og fædrenetværk af frivillige, som hjælper, støtter og samler børn og fædre, der taber livet efter skilsmisse. Vi kæmper for det ligeværdige forældreskab for børn og familier, som er altafgørende for at stoppe børns mistrivsel.
Helteakademiet
Helteakademiet er et tilbud til kronisk- og langtidssyge børn om at mødes til en ugentlig fodboldtræning. Vi arbejder for at give børnene muligheden for at få et frirum fra sygdom, hvor vi mødes om bolden, holdkammeraterne, fællesskabet og fodboldglæden.
LøkkeFondens Challenge – Fra dreng på kanten til ung i fællesskabet
LøkkeFondens Challenge er et 16 ugers trænings- og udviklingsforløb med et efterværn, der har formål at give udsatte drenge en større tro på eget værd og potentiale samt at styrke deres fysiske såvel som mentale sundhed, robusthed og handlekraft.
Make-A-Wish Danmark
Alvorligt syge børn har brug for glæde i deres til tider triste og hårde hverdag med behandlinger og hospitalsindlæggelser.
Mentorbarn – Relationer for livet
Mentorbarn formidler mentorfamilier til anbragte børn. Det er vores mål og mission, at børnene via disse familier kan komme til at opbygge et netværk og en relation, der kan give dem nogle af de værdier og oplevelser, som de savner og mangler.
Min prinsessedrøm
Vi forkæler børn med livstruende sygdomme og deres familier. Børnecancerfonden udvælger børnene og vi stiller med make-up artister, fotografer og flotte kjoler og forvandler syge børn til smukke prinsesser, som får en uforglemmelig dag på et slot.
Motorsport for LIFE – Vi deler smil ud!
Syge børn har også ret til at have det sjovt! Vi sørger for at børn der af en eller anden årsag, er indlagt, får et afbræk i en ellers alvorlig og triviel hverdag. Vi tilpasser os det enkelte hospitals ønsker og behov, og kommer ud med forskellige teams fra motorsportens verden, og giver børnene en god dag.
Psykiatrifondens børnegrupper
I Psykiatrifondens Børnegrupper hjælper vi børn, der lever i familier, hvor mor eller far har en psykisk sygdom. Her møder de støtte hos vores erfarne gruppeledere og – mindst lige så vigtigt – andre børn i samme situation.
SKYGGEBØRN – vi hjælper børn og unge i sorg
SKYGGEBØRN tilbyder gratis samtalegrupper for børn og unge (3-28 år) i sorg pga. dødsfald i familien, eller en tilværelse i familier med kronisk eller alvorlig sygdom. Afdelinger i Aalborg, Aarhus og København.
Sunway Children – hjælper forældreløse børn i Indien
Sunway Children, stiftet af Yrsa S. Grüning, er en ikke religiøs, uafhængig, humanitær organisation, der har til formål at hjælpe forældreløse, oftest kasteløse børn i staten Bihar i Indien til et anstændigt liv med skolegang i private skoler.
Team Fred
Team Fred er et træningsfællesskab for børn med autisme og andre særlige behov. Team Fred tilbyder padel - og tennistræning for specialskoler i landets tennisklubber og baner vejen for, at børn med særlige behov kan blive en del af foreningslivet.
TUBA
TUBA tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til børn og unge, der er vokset op i hjem med alkohol- eller stofmisbrug. Hjælpen er gratis for de unge, og målgruppen er primært unge mellem 14 og 35 år, som er børn af misbrugere.
Venskabsweekend for familier med børn med Cerebral Parese (CP)
Venskabsweekenderne blev etableret i 2016 med det formål at skabe glæde, venskaber og netværk for børn med Cerebral Parese og deres familier.
Verdens Børn
Verdens Børn er en uafhængig og humanitær organisation. Organisationen arbejder for at hjælpe nogle af verdens udsatte børn - forældreløse, syge og handicappede børn samt børn fra fattige hjem - til at få en uddannelse.