Andet

Odsherred Zoo Rescue - dyrevelfærd - redning af udrydningstruede dyrearter

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Links

Fonden Odsherred Zoo Rescue er Danmarks eneste rescue center. Fondens største samarbejdes partner er AAP I Holland, der er Europas største Rescue centeret transitsted, der sørger for at redde dyrene på stedet og derefter skal ud og finde et blivende sted til dyrene.

Odsherred Zoo Rescue center er et blivende sted for de eksotiske dyr i nød, der skal have et nyt hjem. Rescue dyrene eller hjertedyrene som vi også kalder dem, er eksotiske dyr i nød, der kommer fra eksempelvis forsøgslaboratorier, tvangsfjernet fra private eller fra zoos, hvor de ikke kan give dem de omgivelser og den pleje de skal have.

Over 50 % af de eksotiske dyr i fonden tilhører kategorien rescue dyr, altså dyr, der har været i nød og har brug for et blivende sted at være. De øvrige eksotiske dyr er overskydende dyr eller dyr i avls samarbejde med andre zooes. Rescue dyrenes andel i parken stiger og det er her fonden ligger sit fokus og arbejde i fremtiden og desuden avl af de små primater fra Sydamerika, der er stærkt udryddelses truet.

Odsherred Zoo Rescue fungerer desuden som en ganske almindelig zoologisk have i perioden marts til og med efterårsferien i oktober måned, med adgang for publikum. Vores hovedindtægt kommer fra entreindtægter, souvenirs og fra salg fra vores cafe. Herudover skal vi hvert år ud og ansøge om næsten 40% af vores udgifter i fondsmidler

Vi kan i Fonden, garanterer at en evt. pris eller donation vil gå direkte og ubeskåret til det vi kalder rescue dyrene i Odsherred Zoo Rescue. De 17 java makakker vi har siddende, som kommer fra et Belgisk forsøg laboratorium, deres anlæg skal renoveres og tiden til deres daglig træning skal sættes op. Kaputiner aberne, der har været brugt i insulin forsøg kommer fra et fransk universitet, hvor de har været brugt som forsøgs aber, deres anlæg både ude og inde skal op graderes. Hele vejen er der brug for at tingene bliver renoveret og tiden hos aberne bliver længere så vi kan give dem den omsorg de har brug for. 


LIGNENDE SAGER

Diabetesforeningen
En god ven med diabetes: Lasse og Magnus (billedet) har begge to type 1-diabetes. De mødtes gennem Diabetesforeningens ung til ung-netværk. Her hjælper unge, der har haft type 1-diabetes i flere år, andre børn og unge til et godt liv med diabetes.
Forsvundne personer
Forsvundne personer hjælper pårørende i hele Danmark når pårørende står i deres livs krise og mangler en af deres kære. De efterlyser, eftersøger og støtter pårørende hele vejen. Sammen er vi stærkest.
Hejlskovs Venner
Hejlskovs Venner er en forening af frivillige, der er tilknyttet Plejecenter Hejlskov. Foreningens formål, er at hjælpe med, at give beboerne et bedre og aktivt liv, da livet skal leves - hele livet.
Læger uden Grænser
Læger uden Grænser yder akut medicinsk nødhjælp til de mest udsatte mennesker under krige, konflikter, naturkatastrofer, epidemier, sult og fattigdom. Samtidig kæmper vi for bedre adgang til livsvigtig medicin.
Rul og Rejs: Jysk rejseklub for fysisk handicappede
Foreningen "Rul og Rejs : jysk rejseklub for fysisk handicappede" er stiftet af en lille gruppe folk, som på frivillig basis arrangerer en årlig ferietur for medborgere med et væsentligt fysisk handicap.
Stop spild lokalt
Bekymringer fjernes for en stund. Sultende maver bliver til mætte maver. Sammenhold skabes og venskaber mødes i Stop Spild Lokalt.
TEAM FRED
TEAM Fred er et målrettet tennis – og padel træningssprogram for specialskoler for børn med autisme, ADHD og andre særlige behov og giver børnene en god og tryg introduktion til idrættens verden, så de på sigt kan blive aktive i en idrætsforening.
Troopers For Charity
Troopers For Charity er et fællesskab for voksne og børn stiftet af Star Wars entusiaster i august 2017. I Troopers For Charity er de gode gerninger, de gerninger der kommer fra hjertet.
Vinterlege for Udviklingshæmmede
Foreningen Vinterlege for Udviklingshæmmede er landsdækkende og har til formål, at arrangere en uges sne-ferie i Norge, som henvender sig specielt til udviklingshæmmede.