Andet

Odsherred Zoo Rescue - dyrevelfærd - redning af udrydningstruede dyrearter

Links

Fonden Odsherred Zoo Rescue er Danmarks eneste rescue center. Fondens største samarbejdes partner er AAP I Holland, der er Europas største Rescue centeret transitsted, der sørger for at redde dyrene på stedet og derefter skal ud og finde et blivende sted til dyrene.

Odsherred Zoo Rescue center er et blivende sted for de eksotiske dyr i nød, der skal have et nyt hjem. Rescue dyrene eller hjertedyrene som vi også kalder dem, er eksotiske dyr i nød, der kommer fra eksempelvis forsøgslaboratorier, tvangsfjernet fra private eller fra zoos, hvor de ikke kan give dem de omgivelser og den pleje de skal have.

Over 50 % af de eksotiske dyr i fonden tilhører kategorien rescue dyr, altså dyr, der har været i nød og har brug for et blivende sted at være. De øvrige eksotiske dyr er overskydende dyr eller dyr i avls samarbejde med andre zooes. Rescue dyrenes andel i parken stiger og det er her fonden ligger sit fokus og arbejde i fremtiden og desuden avl af de små primater fra Sydamerika, der er stærkt udryddelses truet.

Odsherred Zoo Rescue fungerer desuden som en ganske almindelig zoologisk have i perioden marts til og med efterårsferien i oktober måned, med adgang for publikum. Vores hovedindtægt kommer fra entreindtægter, souvenirs og fra salg fra vores cafe. Herudover skal vi hvert år ud og ansøge om næsten 40% af vores udgifter i fondsmidler

Vi kan i Fonden, garanterer at en evt. pris eller donation vil gå direkte og ubeskåret til det vi kalder rescue dyrene i Odsherred Zoo Rescue. De 17 java makakker vi har siddende, som kommer fra et Belgisk forsøg laboratorium, deres anlæg skal renoveres og tiden til deres daglig træning skal sættes op. Kaputiner aberne, der har været brugt i insulin forsøg kommer fra et fransk universitet, hvor de har været brugt som forsøgs aber, deres anlæg både ude og inde skal op graderes. Hele vejen er der brug for at tingene bliver renoveret og tiden hos aberne bliver længere så vi kan give dem den omsorg de har brug for. 


LIGNENDE SAGER

Håb i Psykiatrien
Vi ønsker at inspirere patienter i behandlingspsykiatrien til at italesætte ønsker og drømme, og sammen med personale og/eller pårørende i fælleskab få realiseret øjeblikke af glæde og håb.
Øjenforeningen: Bedre behandling – færre blinde
Ingen fortjener at blive blind som følge af en øjensygdom. Derfor finansierer Øjenforeningen den forskning, der flytter behandlinger – så du i stedet for at blive blind, bliver behandlet.
Troopers For Charity
Troopers For Charity er et fællesskab for voksne og børn stiftet af Star Wars entusiaster i august 2017. I Troopers For Charity er de gode gerninger, de gerninger der kommer fra hjertet.