Børn & unge

Nødhjælpsorkesteret

Nødhjælpsorkesteret blev dannet i 2015 af Bobo Moreno og Peter Kibsgaard. Orkesteret bringer en palet af musikalske kvalitetstilbud ind i flygtningefamiliernes ofte strengt regulerede hverdag, hvor adgang til kulturtilbud og -aktiviteter ellers er begrænsede. Musikken lindrer både fysisk og mental smerte og det er dokumenteret, at mestringsevnen generelt styrkes gennem musik. Dette gør sig gældende for både børn og voksne. Det er hensigten at skabe en fællesstund - et frikvarter, hvor alt andet er fredet. Musikken udgør derfor et aktivt supplement til en svær hverdag ved at skabe fælles glædesfyldte øjeblikke - samt rum for forløsning af følelser - og for samtale om svære emner. 

Nødhjælpsorkesteret mestrer til fulde at bruge musikken som det unikke universelle sprog det er; det går på tværs af kultur, etnicitet og baggrund. De har virkelig formået at etablere bånd gennem dette virkemiddel, i smuk forening med en særskilt menneskelig fornemmelse for børn med tung bagage. Orkesteret har gennemført to landsdækkende turnéer rundt til landets asylcentre og spillet adskillige koncerter i Sjælsmark og Sandholm asylcentrene. I alt ca 50 koncerter i landets asylcentre. For tiden arbejdes der på at mangfoldiggøre vores koncept da det er Nødhjælpsorkesterets ambition at organisere skabelsen af flere Nødhjælpsorkestre nationalt såvel som internationalt.

"Nødhjælpsorkesteret kan noget helt særligt. De formår at skabe en helt speciel kontakt til børnene, og for familierne betyder det, at de får en pause fra den svære situation, de befinder sig i. Vi ser hvordan børnene lyser op og synger med på deres yndlingssange, og vi ser, hvordan deres forældre giver plads til glæden sammen med deres børn. Det er så fint – det, som nødhjælpsorkesteret gør. Det er både vi og familierne på Center Sjælsmark dybt taknemmelige for".
- Anne-Mette Bjerregaard Pedersen, funktionsleder v. Udrejsecenter Sjælsmark og Center Sandholm.


LIGNENDE SAGER

AktivitetsJonglørerne
Fantasifuldt fristed for udsatte børn og unge, der ikke lige føler de passer helt ind i de normale arenaer de møder i hverdagen. Det vil sige dem med de ”særlige” og ”skæve” personligheder og idéer, som ikke tror på deres egne kompetencer og værdier.
BROEN Danmark - hjælper udsatte børn til en aktiv fritid
BROEN hjælper socialt udsatte børn og unge til at være aktive i fritiden i lokale idræts- og fritidsforeninger. Her kan de få et godt netværk med andre børn og unge og møde positive voksne rollemodeller.
Julemærkehjemmene
Julemærkehjemmene hjælper udsatte børn i Danmark til en ny start.
KFUM-Spejderne i Bredballe
Hos KFUM-Spejderne i Bredballe er der højt til loftet og tid til at være spejder. De frivillige ledere ser det som deres opgave at give spejderne mulighed for at udfolde og udvikle sig under Spejdernes vision "Sammen rykker vi verden - med vilje".
Min prinsesse drøm
Når man som barn bliver alvorligt syg bliver tid til leg og drømme erstattet af læger, medicin og angst. Man er ikke længere ”Sofie, Emma, eller Marie”. Men piger med livstruende sygdomme nu få lov at opleve et frirum og udleve en drøm.
Atletik for Børn og Unge med særlige behov
Parasport Frederiksberg samarbejder med en række skoler og institutioner for at børn og unge med særlige behov skal have samme mulighed for at dyrke idræt i foreningsregi og få et aktivt fritidsliv som deres jævnaldrende ikke-handicappede kammerater.
TUBA
TUBA hjælper unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i en familie med alkohol- eller stofmisbrug. TUBA tilbyder specialiseret rådgivning og terapi i 33 afdelinger over hele landet foruden chatrådgivning og online brevkasse.