Patientforening

Neuropatiforeningen - Alle mennesker har ret til et værdigt Liv

I Danmark rammes flere og flere mennesker af Neuropati, en smertefuld lidelse med mange komplekse symptomer, samt komplikationer og mange af de mennesker går rundt i et smertehelvede på kryds og tværs og føler sig fanget i en uværdig tilstand fordi de ikke tids nok for stillet diagnosen samt bliver medicinsk symptom behandlet. Disse patienter oplever at blive efterladt i en situation hvor der er mangel på forståelse og accept. Tilstanden bliver desværre ofte sidestillet med psykiatriske symptomer ind til den reelt konkret bliver stillet, og i denne forbindelse/periode bliver de fejl diagnosticeret og er yderst udsatte. Dette betyder at disse patienter i lang tid desværre... op til flere år, får lov til at gå rundt i "stampe" og at hele deres livskvalitet forringes kraftigt, samt de udsættes yderligere da de ikke bliver tilbudt den korrekte medicinsk behandling som langsigtet ville kunne optimere livskvaliteten.

Neuropatiforeningen er en frivillig forening for alle, der har neuropati. Forening arbejder hårdt og konkret på at vi med Neuropati skal på "landkortet" og synligøres, det er vigtigt for os at kunne etablere networking over hele Landet, så vi kan gøre en forskel og arrangere Støtte grupper, holde foredrag, rådgive, samt vække interessen hos Speciallægerne da der er brug for meget mere forskning på området. Alle mennesker har ret til et retfærdigt Liv hvor de hjælpes samt støttes og ikke udsættes.

Vi er en patientforening for personer med den smertefuld kronisk sygdom "Neuropati" (nervebetændelse) som er stærkt invaliderende og betyder at uden træning, så vil man ende i en kørestol og man kan kun smertedække de smertefulde smerter der følger med til denne sygdom., Sygdommen kan ikke helbredes. De fleste af vores medlemmer sidder desværre mest i deres lejlighed og ikke kan bevæge sig derfra uden hjælpemidler og vi ønsker selvfølgelig, at give vores medlemmer et værdigt liv, hvor de kan føle sig mere fri.

Sygdomme kan i mange tilfælde give Autonom neuropati, hvor nerver ødelægges til organerne og her taler vi om nervebaner til maven som er ødelagt og give derfor mange det som hedder Gastroparese, og i det mest alvorlig tilfælde, så kan den autonome neuropati rammer hjertet og heri medfør død.

Der opleves også mange følgevirkninger i forbindelse med Neuropati, så som søvnløshed, depression, fordøjelseproblemer og Neuropatiforeningen ligger vægt på at være der for alle vores medlemmer, som er ramt af alle disse gener.

LIGNENDE SAGER

Atopisk Eksem Forening - børneeksem for børn og voksne
Børneeksem - desværre for både børn og voksne. En træls kronisk hudsygdom, som KLØR nederdrægtigt, når eksemen er i udbrud og som påvirker hele familien, fordi der følger dårlig nattesøvn, irritation, ekstra tøjvask, udgifter til cremer osv. med.
FAIM - Foreningen For Autoimmune Sygdomme
Autoimmune sygdomme er ikke selvforskyldte - og 1 million danskere har mindst én autoimmun sygdom.
Forældre og Fødsel
Forældre og Fødsels hjertesager er at sikre alle en tryg fødsel og at give gratis viden baseret og personlig rådgivning. Det er der brug for i dag, hvor sundhedstilbuddene til de gravide, fødende og småbørnsfamilierne gang på gang bliver beskåret.
IAKM Danmark
IAKM Danmark arbejder for alle menneskers ret til at lære, udvikle og anvende sprog, uanset diagnose, handicaps, alder og forudsætninger. Dermed fremmes et godt liv for den enkelte med respekt, delagtighed og ligeværd.
Leverforeningen
Vores hjertesag er at støtte alle leversyge, levertransplanterede og deres pårørende. Vi samarbejder med andre patientforeninger og repræsenterer medlemmerne overfor det offentlige - bl.a. Sundhedsstyrelsen.
Organdonation - ja tak!
Organdonation - ja tak arbejder for at redde LIV og forbedre organdonation i Danmark. Målet er at nedbringe ventetiden, så færre dør imens de venter på et nyt organ, samt at forbedre vilkårene for de familier, som er hårdt ramt af organsvigt.
Patientforeningen Danmark – seriøse debatter i et varmt fællesskab
Patientforeningen Danmark giver patienter mulighed for at erfaringsudveksle i givende fællesskaber ved møder og i internetgrupper. Vi udgiver et medlemsblad 4 gange om året. Alle i Patientforeningen Danmark arbejder frivilligt og ulønnet.