Væresteder

Netværkshuset Q-værk

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Alt for mange får i dag ikke hjælp til at forlade deres voldelige partner eller bearbejde den vold, de har oplevet. 38.000 kvinder udsættes årligt for fysisk vold, i hver skoleklasse sidder mindst ét voldsudsat barn og kun ca. 2000 får hjælp på et krisecenter.

I vores hus i København får kvinderne telefonrådgivning, 1:1-vejledning, samtaleterapi, jobcoaching, kropsterapeutisk træning og flyttehjælp. Og både børn og kvinder deltager i de ugentlige madaftener, højtidsarrangementer og udflugter ude af huset. Det hjælper dem alt sammen til at bygge et helt særligt netværk af personer i samme situation. Med netværket i ryggen føler de sig for første gang i måske lang tid ikke alene, og netværket er en unik støtte for dem i en svær tid. Vi har allerede hjulpet 240 kvinder og deres børn, og med din hjælp kan vi byde endnu flere velkomne i huset. Der er nemlig et stort behov for alternativer og et supplement til krisecentrenes indsats, så hverken kvinder eller børn skal stå alene med at skabe et liv uden vold - for kun sådan kan vi knække voldsspiralen!

Citater fra kvinder i huset:

  •  "Jeg føler mig mindre alene med de ting, der er svære"
  • "Det sætter mange ting i gang og giver et rum, hvor jeg ikke behøver at lade som om, at alting er godt"
  • "En accept af at jeg ikke er unormal, fordi jeg har været udsat for det, som jeg har"

Vidste I i øvrigt, at vold mod kvinder er det verdensmål, hvor Danmark halter længst bagefter?

LIGNENDE SAGER

Værestedet DRYS IND
Selvejende værested på Amager, der hele året rundt åbner døren for ensomme ældre, der har brug for et fællesskab og et lille puf til omfavne livet.
VeteranHaven
VeteranHaven er et fristed, hvor fx tidligere udsendte soldater, som lider af PTSD, kan komme og få hjælp, mens de arbejder med projekter i Haven.
Værestedet X-House, Esbjerg
X-House, er Esbjergs bedste og vigtigste værested for tidligere misbrugere. Vi tilbyder samtaler, relationer og stabilitet. Stedet er uundværlig for alders gruppen 18+.