Sygdom & sorg

Netværk for yngre kræftramte på Lolland, Falster og Sydsjælland

Links

Vores fantastiske netværk har 10 års jubilæum i 2019.

Vi er en gruppe for de 20-45 årige, da dét er få en sådan diagnose i så tidlig en alder kan ramme særlig hårdt, da det ikke kun rammer den enkeltes liv. Men hele familier med små børn og forældre, drømme om fremtiden, uddannelse og karriere. Ensomhed i en ellers dejlige familie- er desværre også et vigtigt parameter.

Derfor har vi dette netværk, hvor vi er ca. 40 medlemmer og pt. 15-20 aktive bruger af netværket. Vi mødes en gang om måneden, hvor vi snakker om vores helbred, kommende undersøgelser, kontroller, bekymringer, glæder og familier. Vi snakker om alle de ting som gør ondt, og ting som kun én vores medlemmer kan sætte sig ind i.
Derudover tager vi på hyggeture som bio, teater, standup og lignede. Kort sagt vi hygger og holder af hinanden.

Til næste år har vi jubilæum og vi kunne rigtig godt tænke os en lækker wellness tur med forkælelse, hygge og samvær. Når vi er sammen, har vi det til fælles at vi alle er eller har været syge, vi lever dagligt med frygten for sygdommen, vi lytter, græder, griner ovs. Man glemmer aldrig en kræftsygdom, men ved fælles hjælp kan vi hjælpe hinanden igennem de svære dage.

Vi er ikke støttet af kræftensbekæmpelse men udelukkende af sponsorater og de midler vi kan søge hos kommunen (§18).


LIGNENDE SAGER

AIDS-Fondet - Ingen børn skal dø af aids i Etiopien
I Etiopien lever 62.000 børn med hiv, fordi de er blevet smittet af deres mor ved graviditet, fødsel eller amning. Men smitten kan undgås. AIDS-Fondets hjertesag kan med få tiltag eliminere smitten og redde børn fra et liv med hiv og en død af aids.
Børnecancerfonden
Kræft er den hyppigste medicinske dødsårsag hos danske børn over et år. Børnecancerfonden er den enkeltorganisation, der finansierer mest dansk forskning i børnekræft. Flere børn med kræft skal overleve til et godt liv.
"Børn, Unge & Sorg" hjælper børn og unge videre i livet, når forældre eller søskende bliver alvorligt syge eller dør
Ca. 130.000 børn og unge i Danmark oplever hvert år, at en mor, far, søster eller bror bliver alvorligt syge eller dør. For nogle børn og unge betyder dette tab, at de risikerer at blive syge af sorg. Det hjælper Børn, Unge & Sorg med at forhindre.
Forglemmigej - Klovne i demensomsorgen
Foreningen Forglemmigej er specialudd. erfarne hospitalsklovne, der vha. kropssprog, sanselighed og en rød næse, åbner nye veje ind til mennesker med demens. Forglemmigej's hjertesag er at bringe mere sanselighed ind i hverdagen hos disse mennesker.
Hjertebørn og positive oplevelser - Hjerteforeningens Børneklub Region Sjælland
Positive oplevelser for hjertesyge børn og deres søskende, der skaber et netværk og glæde midt i et forløb med kronisk og livstruende. Der skabes livslange venskaber med forståelse for de situationer børnene står i. Skaber lyst til overlevelse.
Håb i Psykiatrien
Foreningen Håb i Psykiatrien søger at skabe håb og glæde for patienter med psykiatriske sygdomme via aktiviteter. Der er særlig fokus på indlagte patienter og aktiviteter som giver fællesskab: have, musik, maling, madlavning, sport og spil.
Organdonation - ja tak!
Organdonation - ja tak! arbejder for at forbedre organdonation i Danmark og vilkårene for de patienter, som rammes af organsvigt. De har brug for håb, støtte og omsorg - det samme har deres familier.
SMILcamp - for alvorligt og kronisk syge børn
Otto på 5 år og Willads på 6 år deltog i år på SMILfondens første sommercamp for alvorligt og kronisk syge børn og deres familier. SMILcamp giver familierne mulighed for at komme på ferie sammen, mange for første gang, fordi sygdom normalt forhindrer det - og familierne møder andre alvorligt syge.