Velgørenhed

Nepal 2010 - Gør gadebørn til glade børn

I januar 2010 sad en lille pige (13 år) og hendes far og så en udsendelse i TV om børn, som ikke havde det særlig godt. Det var derfor naturligt at pigen spurgte sin far: "Hvorfor er der ikke nogen der hjælper dem?"

Det blev starten til et næsten 10 års utrætteligt arbejde for udsatte børn i Nepal og hvor vi siden da, har opnået betydelig resultater.

Nepal 2010 er en 100 % frivillig forening der udelukkende har overlevet på hårdt arbejde og med hjælp fra vores venlige og villige medlemmer samt folk der har troet på vores sag ved at donere beløb til os. Vi har i de næsten 10 år vi har eksisteret, hjulpet 12 skoler og 4 børnehjem + et antal mindre institutioner til bedre vilkår, så de har kunne tage sig bedre af de børn der kom til dem.

Konkret har Nepal 2010 hjulpet mere end 10.000 børn med skole, mad, tøj, beskyttelse og anvist dem vejen til et nyt og bedre liv end det de ellers kendte til. Således blev 7 skoler og 2 børnehjem besøgt kort efter jordskælvene der ramte Nepal hårdt i april 2015.

Hele 2015 og en del af 2016 leverede Nepal 2010 således varmt mad til disse skoler og børnehjem samt holdt undervisningsdage (camps) hvor der blev uddelt bøger og andet til at hjælpe børnene igennem en ny tid og ny skolegang. Det blev til mere end 2600 børn der fik varmt mad to gange om ugen, takket være os og de frivillige vi havde til at hjælpe os i Nepal.

Ved en evt. nominering og en tildelt pris, vil alt blive brugt til at lave et køkken på en mindre skole og/eller til et bibliotek på et børnehjem, hvor de børn der opholder sig der, kan dygtiggøre sig også uden for normal skoletid, det skulle give dem en endnu større chance fremover i livet.
Vi opfordre altid medlemmer og sponsorer til at besøge vores skoler og børnehjem, så de med egne øjne kan se hvor effektivt små penge kan gøre en kæmpe forskel i et af verdens allerfattigste lande.

Derfor skal vi selvfølgelig også opfordre Jer der læser om vores hjertesag til, at give os din stemme, så vi fortsat kan arbejde videre med vores visioner om, at gøre gadebørn til glade børn.

LIGNENDE SAGER

Hjertetouren
Hjertetouren skaber et særligt bånd mellem hjertesyge og raske, der kæmper sammen for Alle Danmarks Hjerter! Vi sætter fokus på motion og samler samtidig penge ind til børn og unge, som har hjertesygdomme tæt inde på livet.
Ingeniører uden Grænser
Ingeniører uden Grænser er en teknisk-humanitær organisation med fokus på hjælp til selvhjælp for nogle af verdens fattigste mennesker.
Min prinsesse drøm
Foreningen Min Prinsesse Drøm skaber lys i mørket og glade minder for børn med livstruende sygdomme og pårørende. Frivillige kræfter over hele landet skaber rammerne for en prinsessedrøm af dimensioner, som giver fornyet styrke i sygdomsforløbet.