Hjemløse & socialt udsatte

Naturens Orpigaq

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

I september lavede vi et pilotprojekt i samarbejde med Danmarks Outdoor Festival, hvor en gruppe udsatte unge, fik ansvar for den nyetablerede frivillig zone. Et område, hvor der blev serveret mad til alle de frivillige på festivalen, der også fungerer som et område, de frivillige kunne bruge når de ikke skulle arbejde, og derfor var der fokus på at skabe et hyggeligt afslappende område. 

Vores frivillige havde den opgave at servere maden, vedligeholdelse af området, og forskellige pedel opgaver der kunne opstå under festivalen. Her fik vi den opgave at passe på aktørparkeringsområdet, en opgave der ikke ville være løst uden vores fantastiske hold. Dog med al den ros vi fik fra festivalen, måler vi vores succes fra vores frivillige der søndagen kom til os, hvor de allerede ville tegne sig op at være en del af vores hold næste år. 

Det er med den store opbakning både fra festivalen og vores egne frivillige, der allerede flere har meldt sig til næste år vi skriver til jer. 

Vi er allerede I en dialog med festivalen omkring næste år, hvor vi igen kommer at have ansvar for frivillig zonen

Vores drøm er at gøre det til en fantastisk oplevelse for de unge, hvor vi blandt andet er igang med en dialog med Diana Toftlund, hvor hun bruger lidt af sin tid til at hilse på de unge og hjælpe med de forskellige opgaver i vores område.

 

LIGNENDE SAGER

Café Exit
Nuværende og tidligere indsatte har brug for hjælp og støtte når de kommer ud af fængslet og ønsker et liv uden kriminalitet. Café Exit ser mennesket bag forbrydelsen og hjælper til et nyt netværk, sundt fællesskab og en fremtid med gode værdier.
Hjælp din næste, hjælp de udsatte
Hjælp Din Næstes mål om at hæve livskvaliteten for udsatte. Den primære arbejdskraft er baseret på frivillighed (48 frivillige). Den primære indtægt for organisationen er baseret på private donationer.
Fuldt Hus
Fuldt Hus hjælper landets teatre med at uddele ikke-solgte billetter til udsatte borgere, der ellers aldrig ville være kommet i teatret. Gennem kulturen tilbyder Fuldt Hus, mennesker der føler sig udenfor, en plads i fællesskabet.
Hjemløs i Århus
Hjemløs i Århus er med Det rullende hjerterum er en 100 % frivillig organisation, som eneste formål er, at gøre noget godt året rundt for hjemløse og socialt udsatte i Århus.
Hjerterum (Blossom-Project.org)
Det er ikke altid let at blive ældre og slet ikke, når livet gør ondt. Hjerterum er et frivilligdrevet kursusfællesskab, hvor udsatte kvinder får nye, gode oplevelser i en rygsæk proppet med begivenheder fra et hårdt liv på kanten af samfundet.
Kolding Madhjælp
Kolding Madhjælp samler overskudsmad ind fra butikker og giver det gratis væk til folk, der ikke kan få økonomien til at hænge sammen.