Uddannelse & mentorordning

Uddannelse til børn i slummen

Hvert år afholder n’Give velgørenhedsarrangementer, som forsøger at indsamle midler til at få så mange børn som muligt i skole. Eventene fungerer både som formidlingsplatform om projektet, men det er også et inspirationsvindue til bæredygtige løsninger i hverdagen. Menuen er sammensat af produkter fra årstiden og alle dekorationer er lavet af genanvendelige ting. De artister, vi forsøger at få til at optræde er som regel opkomne artister, som gør det gratis.

Der er ingen lønninger til arrangementerne, hvilket betyder at næsten alle aftenens indbragte midler går direkte til børnenes skolegang. Et års uddannelse koster omkring 5300,00 kr. Dette beløb dækker undervisningsudgift på kostskole, tre måltider dagligt, skoleuniformer og bøger. Uden uddannelse er der stor sandsynlighed for, at børnene bliver udsat for overgreb, ender i kriminalitet eller prostitution. Der bor mellem 800.000 og 1 million mennesker i Kibera og man skønner at omkring 14 procent af dem er HIV positive. Den gennemsnitlige levetid i Kibera er 30 år.

n’Give arbejder sammen med den lokale organisation Mirror of Hope. Mirror of Hope er ledet af Thomas Nyawir, som selv er vokset op i slummen. Ved et tilfældigt møde med en Canadisk mand fik han sin uddannelse sponsoreret og denne blev hans billet ud af slummen. Siden har han gjort det til sin livsmission at få så mange børn som muligt ud af slummen. Thomas og en række frivillige fra slummen tager sig af al logistikken med at få børnene i skole, og laver ferieprogrammer for børnene, når de er hjemme. I ferieprogrammerne sørger vi for at børnene er ude af slummen det meste af dagen. Vi arrangerer workshops, hvor de bl.a., lærer om HIV/AIDS, hygiejne og får lektiehjælp. De får morgenmad og frokost og får lov til at være børn med boldspil og andre lege.

n’Give er drevet af frivillige kræfter. Folks tid og opbakning til projektet er den bærende faktor for vores udvikling. Over fire år er 14 børn blevet sponsoreret, men der er stadig en masse børn i Kibera, som fortjener en lysere fremtid gennem en uddannelse. Vi håber I vil hjælpe os på vej.

LIGNENDE SAGER

NGAYEN SCHOOL FUND
NGAYEN SCHOOL FUND blev startet I 2009 og har til formål at støtte skoler i en fattig provins i Gambia. Vi støtter skolerne med forskellige former for projekter, for at forbedre undervisningen og deres generelle vilkår I dagligdagen.
Skolegang til 500 børn i Tanzania
Tanzania Sct. Gemma, Childrens Forundation søger midler til et særligt byggeprojekt: At bygge en Secondary School til børnene i Tanzania. En Secondary School vil betyde at børnene kan færdiggøre deres skolegang og dermed sikre sig en bedre fremtid.