Kultur

Musikkens Bette Hus

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Musikkens bette Hus ligger i hjertet af Fjordbyen i centrum af Aalborg.

Fjordbyen var oprindeligt et gammelt fiskerleje og har nu status som kolonihaveforening. Her bor mange kunstneriske sjæle og skæve eksistenser på kanten af samfundet; lidt som Christiania. Stedet er også velbesøgt af lokale og turister. 

Under COVID etablerede Peter og Lene en scene foran Peters "skur", hvor det musiske vækstlag kan udbrede deres musik til den brede befolkning.
Vi har erfaret, at der er en STOR interesse for vores åbne og gratis koncerter, hvor primært vækstlaget har spillet deres egen musik. Gæsterne har været både børnefamilier, Hr. og Fru. Jensen - men også mange af samfundets “skæve eksistenser”, som der er en del af i Fjordbyen.

Netop her ligger vores hjerteblod; vi ønsker at brede kulturen ud til hele samfundet - også "bunden" sagt på ærligt jysk - og ikke kun til dem, der har råd til at betale en dyr billet. Vi ser, de støtter op - også når der er opera :-)

Rent fysisk afholdes koncerterne på en forhøjet scene afgrænset af et hegn foran Musikkens bette Hus i Fjordbyen.
Vi har erfaret, at den intime stemning gør noget helt særligt for både kunstnerne og publikum. Der er nærvær, hjerterum og et meget opmærksomt publikum. Til koncerterne har der været omkring 50-200 personer pr. koncert.

Vi opererer med to forskellige målgrupper:
Den ene er musikere, der kommer fra såvel vækstlaget, men det kan også være allerede etablerede kunstnere. Kravet er dog, at de skal spille deres egen musik, og at musikken skal have et højt niveau. 

Den anden målgruppe er den brede befolkning. Vi fryder os, når koncerterne rammer livets lidt skæve eksistenser. Det gør en kæmpe forskel for os, når én som "Bumle" siger: "Man kan godt høre, at det er meget bedre musik, end det vi plejer at høre!" - og når “Malik” trods sine mange udfordringer prioriterer at komme til koncerterne - siddende yderst på en stol, så han kan gå hjem, hvis det bliver for meget. Selvsamme går nu stolt rundt med en t-shirt med vores logo på :-)

Musikken er delvist sponsoreret af “det rigtige Musikkens Hus” i Aalborg og af musikerne selv. Realdania sponsorerede i år et professionelt lydanlæg til os, så vi er knap så afhængige af Musikkens Hus. 

Vores ønske er nu, at I vil sponsorere et telt/ sceneoverdækning til os, så vi er knap så afhængige af vejrgudernes luner. 
Teknisk, elektronisk udstyr og regnvejr passer nemlig ikke så godt sammen.  

LIGNENDE SAGER

Dodgeball – den nye store sportsgren i Danmark
En ny holdsport i Danmark, som er er lige dele spil og leg, og kan spilles på tværs af alder, køn og fysisk. Dodgeball har potentialet til at appellere til dem som aldrig rigtigt har følt sig tiltrukket af de mere klassiske sportsgrene.
Kulturroen
I landsbyen Dannemare og omegn, forsamles en del ældre (ca. 50) til forskellige kulturelle aktiviteter og fællesspisning. Der enlige og par som gennem kulturroen få snakket med andre og hjælpe på den sociale udvikling og sammenholdet i landsbyerne.
SKRIV – et åbent skrivefællesskab
SKRIV er et åbent og gratis skriveværksted skabt af Spoken Word Festival, Studenterhuset Odense og Anne Katrine Bagai. Skriveværkstedet er skabt til at styrke fællesskabet hos unge studerende, og bygger bro til Odenses litterære vækstlag.