Hjemløse & socialt udsatte

MO-FE – App'en der giver hjemløse en ny chance

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

MO-FE har valgt at udvikle en app til hjemløse, for at give de hjemløse en længerevarende løsning, der skal styrke og udvikle den hjemløse, psykisk, fysisk og socialt. Cirka 6 ud af 10 hjemløse har en smartphone og til dem der ikke har, vil appen kunne tilgås på computer og IPads. MO-FE vil derfor sørge for at der hænger IPads til rådighed på varmestuer eller forsorgshjem rundt i landet.

I appen skal den hjemløse oprette en profil, hvor de vælger, hvilket problem de synes der er det sværeste for dem og hvad der er vigtigt for dem at lære. Det er med til at skræddersy deres udfordringer, som skal være med til at udvikle dem fremadrettet. Appen bygger på ideen om gamification, hvilket vil sige at der gennem en spilstruktur skabes motivation og dermed gør de sure pligter til en leg. Formatet minder om en digital julekalender, hvor man ved hvert dato/låge får en udfordring som passer til det problem, man valgte som det sværeste. 

Det kunne for eksempel fungere som følger: 

En bruger vælger stofmisbrug, så kunne udfordringen være at kontakte en stofmisbrugskonsulent. For hver udfordring den hjemløse løser gives en gave for at øge motivationen og give dem flere succesoplevelser. En gave kunne fx være en gratis klipning, en gratis biograftur eller dagensret i Kvickly. Dette er oplevelser som de udsatte borgere sjældent oplever og ved disse små gaver giver det en følelse af at være en del af samfundet, det giver dem mere motivation til at tage det næste skridt med en udfordring mere.

Vi vil udvikle positive netværk mellem de hjemløse og give dem et fællesskab, der sammen skal give individet mere livsglæde og livskvalitet. Det gør vi ved at den hjemløse finder sig en anden hjemløs som bliver deres støtte via appen. De skal følge hinanden igennem hele udviklingen og støtte hinanden, hvilket vil give dem en følelse af at de ikke kæmper alene, men derimod kæmper sammen. Derudover vil den hjemløse få muligheden for at få en frivillig bisidder som kan støtte den hjemløse under udfordringerne. Grunden til at det er en anden hjemløs og en frivillig bisidder og ikke en bestemt fagperson, er fordi den hjemløse ikke skal føle sig som den dårlige eller føle sig nedgjort. Men at de får den støtte omkring deres problemer og får nemmere ved at komme ud af de svære situationer og derved undgår tilbagefald. Derfor holder vi dem i samme samfundsklasse, Det er med til at de kæmper hårdere og ikke svigter, men derimod støtter hinanden og skaber et tæt bånd med mange gode oplevelser.

LIGNENDE SAGER

Juleindsamling til danske veteraner og pårørende
Privat indsamling til veteraner og pårørende – hvor familier kan indstilles eller søge om julehjælp på ca. 1000,- afhængig af ansøgninger kontra indsamlet beløb i december.
Mad med Hjertet
Mad med Hjertet donerer gratis måltider til familier i midlertidig livskrise. Alle måltider tilberedes af overskudsvarer som vi aftager fra lokale købmænd. Friske, gode råvarer der ellers ville være blevet smidt i skraldespanden.
Socialsygeplejersken – Den udstrakte arm til de socialt udsatte i Esbjerg
Socialsygeplejersken møder udsatte i øjenhøjde og møder dem i velkendte og trygge omgivelser. Hun tilbyder den rigtige hjælp på et tidligt stadie til de socialt udsatte, og er derved med til at forbedre deres almene sundhedstilstand.