Børn & unge

Mindhelper.dk – guider unge gennem hårde tider

Undersøgelser viser igen og igen, at det på mange måder står skidt til med danske unges mentale trivsel. På Mindhelper.dk kan unge over hele landet få viden og råd om mental sundhed målrettet dem, når det passer dem og hvor det passer dem. Og unge har i høj grad taget sitet til sig. Siden lanceringen i sommeren 2016 har Mindhelper haft over 800.000 besøg og mere end 1.500.000 sidevisninger, og antallet af besøgende stiger støt måned for måned.

Mindhelper.dk er udviklet for og i samarbejde med mere end 300 unge, og indeholder fx temaer som angst og stress, ensomhed, mobning og overgreb, spiseforstyrrelser, familie, mental sundhed, kost søvn og motion. Bag Mindhelper står Region Syddanmark, men sitet er for unge over hele landet.

Herunder er et lille udpluk af de mange kommentarer, som besøgende på Mindhelper har sendt det seneste år:

”Artiklen forstår hvor rædselsfuldt depression er og giver muligheder for at gøre små ting, så jeg selv kan påvirke tilstanden til den positive side.”

”En rigtig god artikel og en fed måde at beskrive/forklare stress på. Den gav nye tanker i forhold til at snakke med nogen, der er stresset.”

”Det er helt fantastisk læsning og lærerigt for alle der har, eller lider af angst. Bl.a. mig selv som har haft angst i mange år, og stadig prøver at blive den kvit.”

”Jeg sidder alene, midt i et både psykisk og fysisk smerte helvede og selvhad og havde brug for at vide at jeg kan søge hjælp…”

Mindhelper-projektet handler imidlertid langt fra bare om problemer. Vi giver i høj grad også unge værktøjer til at styrke deres mentale sundhed. Mandag d. 29. oktober skød vi eksempelvis kampagnen “Tak Nemli’ - Lad os sammen skrue op for taknemmeligheden” i gang.

Formålet med Tak Nemli’-kampagnen var at sætte fokus på taknemmelighed som en vej til mere glæde, mindre stress og større tilfredshed i hverdagen. Som led i kampagnen besøgte vi en række uddannelsessteder og satte samtidig spot på taknemmelighed på kampagnesitet Taknemli.dk og Facebook.com/Taknemli

Næste skridt er, at vi vil redigere indholdet på Taknemli.dk og de mange input om taknemmelighed, som vi har fået fra unge til en e-bog om taknemmelighed, som vi sender ud til skoler og uddannelsessteder over hele landet. Hvis vi skulle blive en af Årets Hjertesager ville vi gerne kunne trykke e-bogen som en fysisk bog og dele den gratis ud til unge - eksempelvis på hjælpetilbud for unge, der har det svært.

LIGNENDE SAGER

Atletik og RaceRunning for børn med Cerebral Parese (CP) og nært beslægtede handicaps
Parasport Frederiksberg har siden foråret arbejdet målrettet på at rekruttere og inkludere børn fra 3 år i klubben. Resultatet er blevet Atletik og RaceRunning - et idrætstilbud for børn mellem 3-9 år med Cerebral Parese og nært beslægtede handicaps.
BørneTelefonen - Hjælp til udsatte børn og unge i Danmark
BørneTelefonen er den mest anerkendte og samtidig den mest benyttede rådgivningslinje for børn og unge i Danmark, som har brug for at blive hørt og få gode råd om problemstillinger lige fra mobning og drillerier, til vold og seksuelt misbrug.
BROEN Danmark
BROEN bygger bro for udsatte børn og unge til et aktivt fritidsliv sammen med andre børn og voksne rollemodeller. Det sker ved at hjælpe med økonomisk støtte til kontingent og nødvendigt udstyr til sport, spejder eller anden fritidsaktivitet.
Byg Bro skab ro
Byg Bro Skab Ro er en læringsplatform for børn og deres forældre, hvor der bygges bro mellem børn og forældre, så der skabes ro i det enkelte barn, en ro der flytter med ind i klasselokalet, fremmer fællesskabet, trivsel og højne indlæringen.
De Glade Givere
De glade givere er en frivillig forening, der hjælper økonomisk udsatte børnefamilier med bla. tøj, legetøj, fødselsdagsgaver og pakkekalender. De kan fremskaffe det meste – både flyverdragter, skoletasker eller bare en fødselsdagsgave.
#DrugRebels, hvis du også siger nej til stoffer!
DrugRebels er en frivillig organisation, der arbejder for, at unge vælger stofferne fra i deres liv. Usikkerheden om stoffers indhold og styrke har store konsekvenser, og derfor arbejder DrugRebels for at få de unge i tale og skabe en bevægelse.
Foreningen Læsehunde
Foreningen Læsehunde hjælper børn der har læseudfordringer. En læsehund kan ikke læse, men den er rigtig god til at lytte. Læsehunden er sød og blød, den dømmer ikke og retter ikke – og så kan det pludselig være sjovt og hyggeligt at læse!
For Lige Vilkår
For Lige Vilkår er en landsdækkende og diagnose-tværgående forening for forældre og andre pårørende til børn, der på grund af handicap eller kronisk sygdom har særlige behov.
IAKM Danmark
Nogle børn har problemer, der gør det meget svært for dem at lære at tale. IAKM er en forening drevet af frivillige, der arbejder for at hjælpe både børn og voksne med at lære at kommunikere gennem netværksbaseret sprogtræning.
Julemærkefonden
Julemærkefonden gør et fantastisk arbejde for og med danske børn. Lad os derfor alle bakke op om det gode arbejde til glæde og gavn for de mange børn der trænger til en håndsrækning.
Julestræforeningen for social udsatte børn i Esbjerg kommune
Foreningen laver en gammeldags juletræsfest med alt hvad faget tilhøre for social udsatte børn , så de bare i et par timer kan være børn uden sorger og bekymringer, og hvor de ikke skal være de voksne.
Klub Venner
Klub Venner er unik og nyskabende for unge med svære handicaps. Unge, som normalt ikke har mulighed for at mødes med vennerne, kan her sammen med vennerne gå til hiphop, koncert, at shoppe, bowle mm. Venskaber opstår og vedligeholdes i Klub Venner.
Ledsaget
”Ledsaget” er en gruppe af frivillige, der hjælper uledsagede flygtningebørn, som har fået tilkendt opholdstilladelse og ret til familiesammenføring. Flygtningebørnene skal selv sørge for at betale og få sammenføringen til at ske, og kan få støtte gennem dette initiativ.
Legeheltene
Alle børn har ret til et liv med leg og bevægelse. Det gælder også børn, der er ramt af sygdom. Derfor har Børneulykkesfonden startet Legeheltene, der arbejder for at skabe leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn, der hvert år indlægges i Danmark.
LykkeLiga
LykkeLiga er en national håndboldliga for udviklingshandicappede børn - også kaldet “Danmarks lykkeligste liga.” Med fokus på positive fællesskaber, gode oplevelser og glæden vil holdsport er LykkeLiga et fyrtårn af livsglæde i en vanskelig hverdag.
Natteravnene Danmark
Det er Danmarks 4.000 Natteravnes primære formål at bidrage til øget livsglæde, trivsel og gode fællesskaber især blandt børn og unge. Natteravnene fremhæves som et af de mest markante eksempler på social innovation og socialøkonomisk virksomhed.
PROJEKT S - Mental styrketræning for børn og unge
PROJEKT S er mental styrketræning for børn og unge i alderen 10-16 år kombineret med fysisk aktivitet. Vores vision er at mental sundhed sidestilles med fysisk sundhed, og bliver en naturlig del af unges hverdag.
Sexekspressens Uddannelsesseminar - Bedre seksualundervisning til folke- og efterskoler
Sociale medier fylder mere og mere blandt børn og unge i dag og indgår væsentligt i deres identitetsopbygning, derfor vil Sexekspressens frivillige gerne skabe opmærksomhed på dette emne gennem oplæg og workshops på vores årlige uddannelsesseminar.
TUBA
Ingen skal vokse op med fulde forældre - og gør man, skal man kunne få hjælp! Derfor kan unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i familier med misbrug, få gratis terapi og rådgivning i TUBA.
UNG UDEN MOBNING
Alle har ret til et liv uden mobning. Derfor arbejder foreningen UNG UDEN MOBNING for at skabe børne- og unge fællesskaber med plads til alle og plads til at være sig selv. Vi hjælper ved samspilsproblemer gennem lokal rådgivning og nærværende indsatser.