Sygdom & sorg

Messi med Måde

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Idrætsklubben Aalborg Freja har de seneste mange år forsøgt at få inaktive, nedslidte, ældre og isolerede til at dyrke motion i en holdsport. Siden oktober 2016 har det sociale genoptrænings- og motionskoncept Messi med Måde kørt på Aalborg Frejas baner. Det har været en succes rent helbredsmæssigt, og samtidig har vi oplevet et voksende deltagerantal. For størstedelen af Messi´erne er det kendetegnende, at de har haft helbredsmæssige kriser med hjerteoperation, KOL-behandling, blodpropper og social isolation.

Messi med Måde har skabt en bæredygtig motionsform, der bliver udøvet hele året rundt med knap 40 træningsmoduler årligt. Fælles for træningen er det sociale. Alle kan være med, uanset fodboldbaggrund. Nogen har aldrig spillet fodbold, nogle droppede ud i ungdomsårene, mens andre har spillet i seniorrækkerne. Mangfoldigheden i evner, baggrund og helbred gør gruppen stærk. Gamle smede, mekaniker og funktionærer får her et fællesskab, som er sundt og livsbekræftende.

Indbygget i årsplanen er også sociale arrangementer, som julefrokost, Gule ærte fest m.m. Disse arrangementer skaber en solid sammenhængskraft og gør deltagerne til en del af det større fællesskab i fodboldklubben.

Motto: Vi gør ikke drenge til mænd, men mænd til drenge.

LIGNENDE SAGER

DemensCafeens Venner
Fællesskaber for mennesker med demens og deres pårørende er vores hjertesag. Det er vigtigt, når du bliver diagnosticeret med sådan sygdom, at du kan bevare et fællesskab med ligestillede, hvor man kan mødes til fællesspisninger, dagsture og sommerture.