Velgørenhed

March Mod Ensomhed

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Hvert år siden 2017 har, den nu 32-årige, Patrick Cakirli vandret "March mod Ensomhed", i uge 32 til og med uge 41. Han vandrer en, i forvejen lagt, lang rute (i år på 2000 km) gennem Danmark. 

Folk kan via et link se ruten og vælge, hvor de vil slå følge. Det er gratis at deltage og der er ingen binding. 

Konceptet er ganske enkelt, at Patrick ikke må gå medmindre han har følgeskab – ellers skal han stå stille. Marchen bliver hermed et symbol på det vigtige ved fællesskab og social ansvarlighed i kampen mod ensomhed. I indeværende år har Patrick gået i alt 68 dage i træk – med et gennemsnit på ca. 30 km dagligt.

I år har 9000 mennesker gået med på turene. Patrick bliver indkvarteret hos private, enten nogen han i forvejen kender eller nogen som melder sig til at være hans værter, fx via Facebook. Det betyder også, at der ikke går én dag i løbet af de 68 dage, hvor Patrick IKKE bliver disponeret for nye mennesker og dermed rigtig mange sociale input.

Patricks historie startede i 2016, hvor han via de sociale medier rakte ud efter selskab i en ensom stund. Siden har hans ildhu for at aftabuisere ensomhed taget form og hans initiativ er nu landskendt. 

Hvert år samarbejder Patrick med nye samarbejdspartnere med henblik på at støtte op om formål der, ligesom han selv, har fokus på at forebygge og afhjælpe ensomhed. Patrick kæmper fortsat med egen ensomhed og nu også hvert år en stor ambivalens og et stort antiklimaks efter en så begivenhedsrig march.

Jeg synes, at Patricks projekt og initiativ fortjener opbakning og støtte. Det er aldrig nemt at søsætte et projekt, der har til formål at aftabuisere et emne og gøre noget for andre end en selv, og det gør det ikke nemmere, når man selv kæmper.

Initiativet – og ikke mindst Patrick – har vundet manges hjerter heriblandt også mit. Jeg håber derfor, at I vil tage det i betragtning til Årets Hjertesager.

TAK!

LIGNENDE SAGER

Cykling Uden Alder (Sorø)
Cykling uden alder i Ruds Vedby er en lillebitte gruppe, som frivilligt cykler flere gange om ugen for svagelige personer, som ikke selv har mulighed for at komme ud og få vind i håret og luft til lungerne.
NGAYEN SCHOOL FUND
NGAYEN SCHOOL FUND arbejder for, at gambiske børn kan få adgang til en god uddannelse.
PakkekalenderAUH
Julegaver og pakkekalender til alle de psykiatriske afdelinger på Skejby Sygehus (AUH). Vi bager julesmåkager til gavn for projektet, så vi kan købe smukke og brugbare ting til modtagerne.
Salsa4Water Aalborg
Salsa4water Aalborg er en nyopstartet nonprofitorganisation i Aalborg, som stræber efter at indsamle penge til WaterAid i udviklingslande via salsa undervisning og events.
Stafet for Livet Nordfyn (Kræftens Bekæmpelse)
Stafet for Livet Nordfyn er en aktivitet under Kræftens Bekæmpelse. Vi vil gerne sætte fokus på den gode sag, det vigtige budskab, men i høj grad også være med til at skabe fællesskab i den nordfynske kommune.