Hjemløse & socialt udsatte

Madklubben RG60 for unge hjemløse

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Madklubben RG60 for unge hjemløse er et projekt under WeShelter. I vores madklub laver vi, frivillige og hjemløse unge i fællesskab lækker og næringsrig mad, der passer til små budgetter. Sådan at de unge er bedre rustet til at komme ud i egen bolig og klare sig selv. Ofte går de unge og venter på vi kommer og de er som regel godt sultne. Ja faktisk sker det tit at de ingen mad har fået hele dagen, så der kan det ikke gå hurtigt nok med at få lavet maden. Budgettet for madklubben kan svinge fra 280 til 350kr afhængigt af sponsore til Weshelter. Vi kan derfor godt trænge til lidt ekstra og vi håber derfor at PFA Brug Livet vil hjælpe os.

Madklubben handler dog om meget mere end et måltid. Det handler nemlig mindst lige så meget om samvær og de gode snakke der opstår mens kartoflerne skrælles. Nogle af de unge har aldrig prøvet at lave mad, så de lærer lidt, som de kan tage med sig når de får en bolig. Mens andre lærer fra sig, ved at lære os frivillige at lave retter fra andre kulturer.  Og pludseligt er det ikke så vigtigt hvem der er frivillig og hvem der er hjemløs.

I madklubben er vi fælles om alt: Vi planlægger dagens menu sammen, handler ind, laver mad, spiser og hygger os og rydder op i fællesskab. Og netop fællesskabet er vigtigt! For som hjemløs kan hverdagen være ensom, og man kan hurtigt fristes af dårlige valg. Derfor er det vigtigt med aktiviteter der kan støtte op om den gode fremtid. Og det er netop, hvad madklubben kan: Her skaber vi små hyggelige oaser, hvor alle er velkomne, og alle er værdsatte! Et frirum hvor der er kort til latter og problemerne glemmes for en stund.


LIGNENDE SAGER

Bindeleddet
Bindeleddet støtter sårbare unge hjemløse i overgangen fra hjemløshed til eget hjem. Ressourcestærke, frivillige mentorer styrker den unges tro på sig selv og skaber nye positive netværk.
Brugernes Akademi
Brugernes Akademi er en frivillig forening af og for stofbrugere, hvis formål er at forbedre stofbrugeres vilkår og rettigheder. Foreningen er stiftet af formand Anja Plesner Bloch og har eksisteret i snart 8 år.
Familienetværket Friends & Family – en håndsrækning til udsatte familier i Københavns Nordvest-kvarter
Friends & Family er et familienetværk, som arbejder med at afhjælpe og forebygge sociale problemer i sårbare familier. Vi arrangerer familiesamlinger, aktiviteter for børnene og hjælper familierne til en forandring i livet.
Forælder Fondens frivillige sociale arbejde
Forælder Fonden hjælper udsatte enlige forsørgere og deres børn med rådgivning og midlertidige boliger. Frivillige medarbejdere giver familierne en hånd.
Hellebro
Den private velgørende forening Hellebro i Valby er en helhedsorienteret indsats for unge hjemløse ml. 18-29 år, der arbejder for, at de unge kommer i bolig, job, uddannelse - og kommer tilbage på sikker grund.
Hjemløsedyrlægerne
Hjemløsedyrlægerne yder gratis dyrlægehjælp til Hjemløses hunde i København. Vi tilbyder sundheds/vaccinations tjek ved fastlagte konsultationer og ind imellem de åbne konsultationer mødes vi med den hjemløse på gaden hvis hunden er blevet akut syg.
Kirkens Korshærs gadesygeplejerske i Esbjerg
Fire menneskeliv. Det er, hvad Kirkens Korshærs gadesygeplejerske i Esbjerg har reddet fra at dø på under 1 år. I virkeligheden er mange flere reddet – fra sygdom, ensomhed, svigt og utilstrækkelig behandling.
PROJEKT HJEMLØS
PROJEKT HJEMLØS er et gratis værested for byens hjemløse, vi er ikke blot et almindeligt værested, vores fokus er også på miljøet, vi driver et værested, der samtidig er Grøn. Vi hjælper hjemløse og gør en indsats for hjælpe vores klode.
Stop Spild Lokalt (Vordingborg)
Vi hjælper dagligt mellem 30-40 familier i Vordingborg med at få mad på bordet, og vi er med i Danmarks største juleuddeling, hvor vi hjælper mellem 100 og 200 familier.