Hjemløse & socialt udsatte

Mad med Hjertet

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Mad med Hjertet, der er en frivillig forening i Nordsjælland blev stiftet i august 2019, og der baserer sig på to filosofier; altruisme og bæredygtighed. 

Vores filosofi 1

Mad med Hjertet tilbereder gratis måltider til familier, der befinder sig i en midlertidig krise. Vi donerer måltider til familierne i op til 12 uger. Efter de tolv uger er forventningen, at familierne har genvundet deres fysiske og mentale overskud i en sådan grad, at de atter er i stand til at varetage tilberedelsen af nærende og sunde måltider. Der er mulighed for forlængelse, og vi tager altid en dialog med familien om deres specifikke behov.

Vores filosofi 2

Bæredygtighed er en væsentlig parameter i vores forening. Vi har derfor indgået aftaler med fire lokale købmænd, hvor vi aftager deres overskudsvarer - gode, friske og brugbare råvarer, der ellers ville være blevet kasseret. Det kan eksempelvis være en pose appelsiner, hvor en enkelt appelsin har et mærke, men resten er perfekte. Eller hakkebøfferne der er blevet blege og dermed fravælges af forbrugeren. De varer sorterer vi, og tilbereder måltider ud af til vores tilmeldte familier. Indimellem får vi flere råvarer end vi kan tilberede måltider af, hvilket kommer den lokale lektiecafé og de værdigt trængende familier i lokalområdet gratis til gode. På den måde bliver alle vores råvarer anvendt på en etisk og bæredygtig måde.

Vi har været så heldige at låne køkkenet i den lokale Sognegård, hvor vores stab af frivillige uge efter uge tryller kreative måltider ud af de forhåndenværende råvarer. Det kræver et innovativt og positivt mindset at sætte sunde måltider sammen med så kort varsel, og vi har heldigvis dygtige frivillige. Vores frivillige spænder i alderen fra 23 til 87 år, og alle har deres egen værdifulde rolle. 

Vores forening er baseret på frivillighed, og lysten til at hjælpe og gøre en forskel for både familier og det omkringliggende samfund. Uden vores stab af frivillige mennesker, og støtten fra vores lokale aktører kunne vi ikke eksistere, så kæmpe tak til Jer alle.

Det seneste år har vi tilberedt mere end 1500 måltider, og vores arbejde er først lige begyndt. 

LIGNENDE SAGER

Juleindsamling til danske veteraner og pårørende
Privat indsamling til veteraner og pårørende – hvor familier kan indstilles eller søge om julehjælp på ca. 1000,- afhængig af ansøgninger kontra indsamlet beløb i december.
MO-FE – App'en der giver hjemløse en ny chance
MO-FE er en app til hjemløse som giver dem en ny chance og styrker dem psykisk, fysisk og socialt. Ensomheden står nemlig ofte i vejen, hvilke gør at de mister motivationen, får tilbagefald og svært ved at komme ud af hjemløsheden eller misbruget.
Socialsygeplejersken – Den udstrakte arm til de socialt udsatte i Esbjerg
Socialsygeplejersken møder udsatte i øjenhøjde og møder dem i velkendte og trygge omgivelser. Hun tilbyder den rigtige hjælp på et tidligt stadie til de socialt udsatte, og er derved med til at forbedre deres almene sundhedstilstand.