Patientforening

Lyle

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Blodsygedomme siges at være de usynlige sygdomme. 

De fleste tror, at kræft i blodet hedder leukæmi. Mange ved ikke, at blodkræft dækker over mere end 80 diagnoser, som årligt rammer 2600 mennesker i Danmark. 

Som patient er det en voldsom oplevelse. Diagnosen er chokerende, og i mange dage står verdenen stille. Man skal nu til at forholde sig til mange af de svære ting i livet. 

Lyle er landsdækkende og arrangerer netværksmøder i flere danske byer. Ligestillede mødes - forstår hinanden - støtter hinanden - deler erfaringer. Der dannes venskaber og bånd, mens man mest har brug for forståelse. 

Vi ønsker at sætte fokus på denne patientgruppe og beder om hjælp til at støtte de ramte i forhold til psykologsamtaler. 

At vende ens situation med en psykolog lige efter diagnosen er med til at erkende sygdommen. Patienterne har ikke det store overskud til selv at finde den rette psykolog, og slet ikke til at skulle iværksætte et terapiforløb. 

Næste hurdle er at skulle afvente tid hos en psykolog. Tid er i disse tilfælde en luksus, og papirarbejdet forekommer uoverskueligt og irrelevant. 
Hjælpen her og nu bevirker, at patienten føler, at han kommer i gang med at hjælpe sig selv – hjælp til at strukturere hans tankemylder, og endnu vigtigere - han står mentalt langt stærkere inden opstart af det skræmmende behandlingsforløb. 

Den mentale sundhed er alfa og omega for at overvinde sygdommen og komme ud på den anden side som tidligere blodkræftramt. 

Heldigvis kan mange helbredes for deres blodkræft, men oplevelsen vil altid have sat sine spor. 

Livet som blodkræft-ramt skal også leves - og naturligvis altid med optimisme og kampgejst. Vi vil også bruge livet!

LIGNENDE SAGER

GBF Gigtramte børns forældreforening
GBF er et netværk for hele familien. Samværet med ligestillede, både voksne som børn - er uundværligt i en hverdag med skole, fritid, venner og familie- der ofte er uforstående overfor de udfordringer familien oplever, når et barn får konstateret gigt.
Organdonation – ja tak!
Støt Organdonation – ja tak! så vi kan forbedre organdonation i Danmark og støtte de 1.000 vis af familier, hvor mor, far, søster eller bror er ramt af alvorlig kronisk sygdom som følge af organsvigt. Sammen kan vi redde liv.
Whiplashforeningen – Lær at leve med whiplash
Vi vejleder mennesker, der invalideres af piskesmæld og selv må finde nye veje i livet, fordi sundhedsvæsenets tilbud er begrænsede. At lære at bruge livet på ny står vores hjerte nær, da foreningen drives af frivillige, hvor de fleste selv er ramt.