Børn & unge

LøkkeFondens Challenge – Fra dreng på kanten til ung i fællesskabet

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Unge mellem 25-29 år uden fast tilknytning til uddannelse eller arbejdsmarked udgør i dag en stor samfundsudfordring, som koster den danske velfærdsstat mellem 12 og 15 milliarder kroner om året. Trods massive investeringer på børne- og ungeområdet realiserer mange unge ikke deres potentiale, og statistikker bekræfter desværre en overrepræsentation af drenge/mænd, som lever på kanten af samfundet.

Det gør LøkkeFonden noget ved – og ny ekstern følgeforskning viser, at LøkkeFondens Challenge har positiv indvirkning på udsatte drenges mentale sundhed samt uddannelses- og beskæftigelsesstatus.

LøkkeFondens Challenge har eksisteret siden 2014. Det er et årligt 16 ugers trænings- og udviklingsforløb med et opfølgende efterværn for udsatte drenge i alderen 16-25 år. Formålet er at give drengene en større tro på eget værd og potentiale samt at styrke deres fysiske såvel som mentale sundhed, robusthed og handlekraft.

I 2020 deltog 100 drenge fra 8 forskellige byer i landet. Fælles for målgruppen er, at de bærer på mange negative erfaringer, hvor følelsen af nederlag og fiasko ofte er gennemgående. De har mistet grebet om tilværelsen samt troen på eget værd og potentiale enten ift. skole, uddannelse, relationer, jobforløb eller fysisk aktivitet. Derfor er det afgørende, at de finder nøglen til at genstarte et liv, som de selv tror på og vil kæmpe for at virkeliggøre.

Igennem struktureret cykeltræning og mentalt arbejde med 7 karaktertræk fra den positive psykologi træner drengene op til at gennemføre den store ”Challenge” – at cykle 500 km på bare 5 dage. Undervejs opdager de ressourcer, de ikke vidste, de havde. De får større selvindsigt, en sundere livsstil samt en mere struktureret hverdag, hvilket styrker deres forudsætninger for at komme godt videre i et uddannelses- eller jobforløb – og dermed væk fra kanten af samfundet tilbage ind i fællesskabet.

Indsatsen bygger på nyere pædagogisk forskning, positiv psykologi samt viden om indsatstyper, der nationalt og internationalt har vist sig virkningsfulde ift. at fremme trivsel og hjælpe unge videre i uddannelse og beskæftigelse.

Projektet eksekveres i tæt samarbejde med lokale ildsjæle fra forskellige byer, herunder kommunale ungeaktører (UU-vejledere og beskæftigelsesrådgivere) samt undervisere og vejledere fra bl.a. uddannelsesinstitutioner og behandlingssteder. Dertil engageres erhvervslivet, så drengene kan mødes med lokale erhvervsfolk, danne netværk og etablere kontakter, der hjælper dem godt videre.

 

LIGNENDE SAGER

5 Skoler – vi bygger skoler til børn, der ikke har én
5 Skoler bygger skoler til børn, der vokser op på flugt. Børn, der bor i flygtningelejre på ubestemt tid i en hverdag fyldt med usikkerhed og med en fremtid uden udsigt. Skolerne giver indhold i hverdagen og håb for fremtiden.
A Step For Humanity
Hjælp os med at skabe en lysere fremtid for forældreløse børn i Afghanistan. Alle børn skal have ret til en skolegang og vi vil gøre dette muligt for forældreløse børn i Afghanistan.
Børnehuset SIV – for alvorligt syge børn og deres familier
Børnehuset Siv støtter hver dag alvorligt syge børn og deres familier i en svær tid. Børnene lider af kræft, immundefekter eller hjerte- og lungesygdomme, der gør at de lever et liv isoleret fra andre mennesker. Børnehuset bryder denne isolation.
Bryd Tavsheden – rådgivning til voldsudsatte børn og unge
Bryd Tavsheden søger støtte til at rådgive flere børn og unge, der oplever vold i familien eller i et kæresteforhold. Vi tilbyder anonym rådgivning gennem vores chat, telefon og brevkasse samt personlige samtaleforløb med en erfaren rådgiver.
Godfar
Godfar er et børne- og fædrenetværk af frivillige, som hjælper, støtter og samler børn og fædre, der taber livet efter skilsmisse. Vi kæmper for det ligeværdige forældreskab for børn og familier, som er altafgørende for at stoppe børns mistrivsel.
Helteakademiet
Helteakademiet er et tilbud til kronisk- og langtidssyge børn om at mødes til en ugentlig fodboldtræning. Vi arbejder for at give børnene muligheden for at få et frirum fra sygdom, hvor vi mødes om bolden, holdkammeraterne, fællesskabet og fodboldglæden.
Make-A-Wish Danmark
Alvorligt syge børn har brug for glæde i deres til tider triste og hårde hverdag med behandlinger og hospitalsindlæggelser.
Mentorbarn – Relationer for livet
Mentorbarn formidler mentorfamilier til anbragte børn. Det er vores mål og mission, at børnene via disse familier kan komme til at opbygge et netværk og en relation, der kan give dem nogle af de værdier og oplevelser, som de savner og mangler.
Min prinsessedrøm
Vi forkæler børn med livstruende sygdomme og deres familier. Børnecancerfonden udvælger børnene og vi stiller med make-up artister, fotografer og flotte kjoler og forvandler syge børn til smukke prinsesser, som får en uforglemmelig dag på et slot.
Motorsport for LIFE – Vi deler smil ud!
Syge børn har også ret til at have det sjovt! Vi sørger for at børn der af en eller anden årsag, er indlagt, får et afbræk i en ellers alvorlig og triviel hverdag. Vi tilpasser os det enkelte hospitals ønsker og behov, og kommer ud med forskellige teams fra motorsportens verden, og giver børnene en god dag.
Ønskeland – ophold for børn med alvorlig eller kronisk sygdom og deres familier
Når et barn rammes af sygdom, så ændres livet, ikke bare for barnet men for hele familien. Ønskeland er ophold for børn med alvorlig eller kronisk sygdom og deres familie. Det er en pause fra hverdagen med ro, tid og nærvær.
Psykiatrifondens børnegrupper
I Psykiatrifondens Børnegrupper hjælper vi børn, der lever i familier, hvor mor eller far har en psykisk sygdom. Her møder de støtte hos vores erfarne gruppeledere og – mindst lige så vigtigt – andre børn i samme situation.
SKYGGEBØRN – vi hjælper børn og unge i sorg
SKYGGEBØRN tilbyder gratis samtalegrupper for børn og unge (3-28 år) i sorg pga. dødsfald i familien, eller en tilværelse i familier med kronisk eller alvorlig sygdom. Afdelinger i Aalborg, Aarhus og København.
Sunway Children – hjælper forældreløse børn i Indien
Sunway Children, stiftet af Yrsa S. Grüning, er en ikke religiøs, uafhængig, humanitær organisation, der har til formål at hjælpe forældreløse, oftest kasteløse børn i staten Bihar i Indien til et anstændigt liv med skolegang i private skoler.
Team Fred
Team Fred er et træningsfællesskab for børn med autisme og andre særlige behov. Team Fred tilbyder padel - og tennistræning for specialskoler i landets tennisklubber og baner vejen for, at børn med særlige behov kan blive en del af foreningslivet.
TUBA
TUBA tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til børn og unge, der er vokset op i hjem med alkohol- eller stofmisbrug. Hjælpen er gratis for de unge, og målgruppen er primært unge mellem 14 og 35 år, som er børn af misbrugere.
Venskabsweekend for familier med børn med Cerebral Parese (CP)
Venskabsweekenderne blev etableret i 2016 med det formål at skabe glæde, venskaber og netværk for børn med Cerebral Parese og deres familier.
Verdens Børn
Verdens Børn er en uafhængig og humanitær organisation. Organisationen arbejder for at hjælpe nogle af verdens udsatte børn - forældreløse, syge og handicappede børn samt børn fra fattige hjem - til at få en uddannelse.