Kultur

LG Gymnastiks Gymstar-hold

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Links

Lyngby-Gentofte Gymnastik er Danmarks største gymnastikforening, med knap 4000 gymnaster, 150 ugentlige hold og 170 trænere. Dedikationen til gymnastik som folkelig idræt er massiv, og foreningen skaber grundlag for lysten til at udfolde og udfordre sig selv fysisk blandt børn og unge i et stort område i hovedstadsområdet. 

I LG Gymnastiks GymStars hold samles en del af foreningens mest talentfulde og dygtige gymnaster i alderen 9-21 år, i et samarbejde på tværs af stilarter – spring, rytmisk, akrobati, parkour og street – med henblik på at skabe et innovativt, sjovt, kreativt og udviklende gymnastikmiljø, hvor der skabes sunde rollemodeller for børn og unge i hele hovedstadsområdet. Ideen bag GymStars er at være til inspiration og glæde for områdets nuværende og kommende gymnaster – og ikke mindst tjene som et fyrtårn for dansk gymnastik-tradition ved opvisninger i ind- og udland. 

I år drager LG's Gymstars til Amsterdam for at repræsentere Danmark ved Gymnaestrada, der er verdens største gymnastikfestival. Gymnasterne samler selv penge ind til deres deltagelse, bl.a. ved hjælp af opvisninger, tombolaer og ”sokkesalg”, for at sikre en egenbetaling, som alle gymnaster, uanset deres families øvrige økonomiske formåen, kan betale. Men der er fortsat et stykke vej, før missionen om finansiering af turen lykkes.  

  

LIGNENDE SAGER

Cirkus Vanløse
For femte gang opfører Cirkusskolen i Vanløse Cirkus Vanløse i et stort cirkustelt på Bellahøj. Her samarbejder børn og voksne, i samarbejde med professionelle artister og musikere, om at skabe en cirkusforestilling på tværs af generationer.