Andet

Læger uden Grænser

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Læger uden Grænser hjælper der, hvor behovet er størst. Vi mener, at alle har ret til lægehjælp – uanset etnisk baggrund, køn, religion og politisk overbevisning. Vi skelner ikke mellem vores patienter, men redder liv, hvor behovet er størst.

Neutralitet, upartiskhed samt uafhængighed er afgørende dele af vores arbejde, og hvem vi er. Det er disse humanitære principper, som giver os mulighed for at rykke hurtigt ud og redde liv, hvor kun få andre kan.

Udover medicinsk nødhjælp, som er vores primære formål, har vi forpligtet os til at fortælle og råbe op om de forfærdelige forhold, som vi ser i felten. Vores udsendte er forpligtet til at fortælle om den nød, de ser i deres arbejde og på den måde give vores patienter en stemme. På den måde forsøger vi at skabe opmærksomhed og debat om de krige, konflikter og katastrofer, som vi hver dag arbejder i, og som omverdenen muligvis har glemt.

Foto: ©Yann Libessart MSF.


LIGNENDE SAGER

Diabetesforeningen
En god ven med diabetes: Lasse og Magnus (billedet) har begge to type 1-diabetes. De mødtes gennem Diabetesforeningens ung til ung-netværk. Her hjælper unge, der har haft type 1-diabetes i flere år, andre børn og unge til et godt liv med diabetes.
Forsvundne personer
Forsvundne personer hjælper pårørende i hele Danmark når pårørende står i deres livs krise og mangler en af deres kære. De efterlyser, eftersøger og støtter pårørende hele vejen. Sammen er vi stærkest.
Hejlskovs Venner
Hejlskovs Venner er en forening af frivillige, der er tilknyttet Plejecenter Hejlskov. Foreningens formål, er at hjælpe med, at give beboerne et bedre og aktivt liv, da livet skal leves - hele livet.
Odsherred Zoo Rescue - dyrevelfærd - redning af udrydningstruede dyrearter
Fonden Odsherred Zoo Rescue er Danmarks eneste rescue center for eksotiske dyr. Centeret har over 600 dyr, og modtager dyr, som har levet et dårligt liv andre steder og som har brug et ny hjem.
Rul og Rejs: Jysk rejseklub for fysisk handicappede
Foreningen "Rul og Rejs : jysk rejseklub for fysisk handicappede" er stiftet af en lille gruppe folk, som på frivillig basis arrangerer en årlig ferietur for medborgere med et væsentligt fysisk handicap.
Stop spild lokalt
Bekymringer fjernes for en stund. Sultende maver bliver til mætte maver. Sammenhold skabes og venskaber mødes i Stop Spild Lokalt.
TEAM FRED
TEAM Fred er et målrettet tennis – og padel træningssprogram for specialskoler for børn med autisme, ADHD og andre særlige behov og giver børnene en god og tryg introduktion til idrættens verden, så de på sigt kan blive aktive i en idrætsforening.
Troopers For Charity
Troopers For Charity er et fællesskab for voksne og børn stiftet af Star Wars entusiaster i august 2017. I Troopers For Charity er de gode gerninger, de gerninger der kommer fra hjertet.
Vinterlege for Udviklingshæmmede
Foreningen Vinterlege for Udviklingshæmmede er landsdækkende og har til formål, at arrangere en uges sne-ferie i Norge, som henvender sig specielt til udviklingshæmmede.