Børn & unge

Kvie Sø Efterskole - efterskole for udviklingshandicappede

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Efterskole for udviklingshandicappede

Kvie Sø Efterskole er en nystartet efterskole for unge med særlige læringsforudsætninger herunder læringsvanskeligheder, udviklingshandicap, Downs Syndrom og autisme.
Eller kort beskrevet er Kvie Sø Efterskole en efterskole for udviklingshandicappede.

Kvie Sø Efterskole startede den 11. august 2019 med 36 glade og spændte elever, som nu får glæde af et indholdsrigt og spændende ungdomsliv i et fællesskab.

Målet er at skabe en efterskole, hvor eleverne som deres søskende har mulighed for et efterskoleophold. Et efterskoleophold hjemme fra forældre og søskende. Et efterskoleophold med nye venner, venner for livet og med kærester. Alt det som er en selvfølge for et efterskoleophold. En læring i at klare sig selv, at blive parat til at flytte hjemmefra og i at begynde de første skridt mod at blive voksen.

Med sit særlige fokus på elever med indlæringsvanskeligheder vil Kvie Sø Efterskole skabe og opnå et læringsrum, hvor den enkelte elev kan udvikle sin egen livsduelighed i et trygt og roligt skolemiljø.

Som den eneste efterskole primært for målgruppen vest for Storebælt giver vi en enestående mulighed for netop vores målgruppe for at komme på efterskole – også hvis man sidder i kørestol.

Vores underliggende formål er, at eleverne får de nødvendige værktøjer og en grundlæggende læring i at mestre hverdagens små og store opgaver, så de kan få et så selvstændigt og ligeværdigt voksenliv som muligt.
Eleverne vil opleve personlig udvikling og vil fagligt forbedre deres kompetencer.  Succesoplevelserne vil styrke dem til at gennemføre uddannelse og efterfølgende få et arbejde.

Kvie Sø Efterskole skiller sig ud med sit fantastisk naturskønne område, faciliteter som gør det muligt for unge udviklingshæmmede, der sidder i kørestol, til at være del af fællesskabet, landbrugslinje og mindre bomiljøer.

Vi har samlet de penge sammen, som vi skulle for at starte op - takket være alle som har bidraget og gjort det muligt at komme hertil. Det er vi så glade og taknemmelige for!
Vi er startet med 36 elever og har til næste år  skoleår indskrevet 51 elever. Vi har derfor stadig brug for lidt ekstra hjælp, så vi kan give vores unge mennesker det bedste år på efterskole med lejreture og gode oplevelser.

LIGNENDE SAGER

5 skoler
Det danske projekt '5 skoler' bygger skoler til syriske børn i uregistrerede flygtningelejre ved den syriske grænse. Tanken bag projektet er, at alle børn har ret til skolegang og viden, uanset hvor de er født.
AktivitetsJonglørerne
Fantasifuldt fristed for udsatte børn og unge, der ikke lige føler de passer helt ind i de normale arenaer de møder i hverdagen. Det vil sige dem med de ”særlige” og ”skæve” personligheder og idéer, som ikke tror på deres egne kompetencer og værdier.
Bamsehospitalet & Sund Krop
Bamsehospitalet & Sund Krop arbejder for, at alle børn føler sig i stand til at mestre sygdom og sygdomsbehandlinger. Gennem leg og læring giver vi børn et positivt indtryk af sundhedsvæsenet samt en bedre forståelse af sundhed og sygdom.
Børn & Unges Mærkesager
Kon/nonfirmationsmad til udsatte familier, så de kan holde en fest, de ikke selv ville have råd til.
Børns Voksenvenner
Børns Voksenvenner skaber venskaber mellem børn med spinkle voksennetværk og frivillige voksne med tid og lyst til at gøre en forskel. Venskaberne giver børn øget selvværd og mod på nye udfordringer.
BROEN Danmark - hjælper udsatte børn til en aktiv fritid
BROEN hjælper socialt udsatte børn og unge til at være aktive i fritiden i lokale idræts- og fritidsforeninger. Her kan de få et godt netværk med andre børn og unge og møde positive voksne rollemodeller.
DE VILDESTE FUGLE
DE VILDESTE FUGLE, der har til formål at yde hjælp til børnefamilier med en alkoholrelateret dysfunktion, hvor der ikke er økonomi til behandling for den forælder, der har problemet og til de børn og unge, der lider under det.
HeadON
HeadON er en forening der hjælper unge der er kommet på afveje med kriminalitet til at få en normal fremtid. De kan tilbyde hjælp baseret på erfaringer og kompetence telefonrådgivning på alle tider af døgnet og personlige møder. foreningen har til formål at støtte og hjælpe udsatte unge og deres familier når de støder på systemets sværheder i forhold til at få de rette hjælp og vejledning.
Julehjaelpen.dk
Julehjaelpen.dk - fordi alle børn fortjener en GOD jul. Julehjælpen.dk er etableret i 2007/2008 og har kun ganske få faste omkostninger, da Julehjaelpen.dk alene benytter sig af frivillige. Over 100 ildsjæle er pt. fordelt over de største danske byer.
Julemærkehjemmene
Julemærkehjemmene hjælper udsatte børn i Danmark til en ny start.
KFUM-Spejderne i Bredballe
Hos KFUM-Spejderne i Bredballe er der højt til loftet og tid til at være spejder. De frivillige ledere ser det som deres opgave at give spejderne mulighed for at udfolde og udvikle sig under Spejdernes vision "Sammen rykker vi verden - med vilje".
Landsforeningen for efterladte efter selvmord
Selvmord er stadig meget tabubelagt og mange oplever at blive mødt af en mur af tavshed, men i en gruppe med andre unge som har oplevet at miste en nærtstående ved selvmord er det muligt at blive set, hørt og forstået.
Legeheltene
Legeheltene arbejder for at skabe en aktiv hverdag og et frirum for indlagte og ambulante børn, hvor sygdom træder i baggrunden for en stund. Et frirum på hospitalet, hvor der er plads til store armbevægelser, tumlelege, fællesskab og nye venskaber.
LøkkeFondens Challenge 2020
LøkkeFondens Challenge er et otte måneders udviklingsforløb, der har formål at hjælpe udfordrede drenge i alderen 16-25 år med at opnå en større tro på eget værd og potentiale samt at styrke deres fysiske, mentale og sociale robusthed og handlekraft.
Min prinsesse drøm
Når man som barn bliver alvorligt syg bliver tid til leg og drømme erstattet af læger, medicin og angst. Man er ikke længere ”Sofie, Emma, eller Marie”. Men piger med livstruende sygdomme nu få lov at opleve et frirum og udleve en drøm.
Nødhjælpsorkesteret
Nødhjælpsorkesteret er en forening af professionelle musikere, der arbejder for at styrke respekt, gensidig medmenneskelighed og empati. Musik er et universelt sprog, der binder mennesker sammen.
Atletik for Børn og Unge med særlige behov
Parasport Frederiksberg samarbejder med en række skoler og institutioner for at børn og unge med særlige behov skal have samme mulighed for at dyrke idræt i foreningsregi og få et aktivt fritidsliv som deres jævnaldrende ikke-handicappede kammerater.
Søskendeforeningen
Søskendeforeningen er en forening skabt af unge mennesker, der alle har en søster eller bror med et handicap. Foreningens formål er, at skabe et landsdækkende fællesskab for søskendepårørende, hvor de kan møde andre med samme livsforudsætning.
Trivsel Foreningen - Bedre Trivsel for alle børn og unge
Trivsel Foreningen arbejder for lighed i mental sundhed for børn/unge og deres familier.
TUBA
TUBA hjælper unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i en familie med alkohol- eller stofmisbrug. TUBA tilbyder specialiseret rådgivning og terapi i 33 afdelinger over hele landet foruden chatrådgivning og online brevkasse.